Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Victorie doar la dublu

Ziarul de Vrancea
14 mar 2021 754 vizualizări

Ana Bogdan a fost eliminată în primul tur al turneului de categorie WTA 500 de la Sankt Petersburg, cu premii totale de 565.000 de dolari. Românca a fost învinsă, luni, cu scorul de 6-2, 2-6, 1-6 de Aliaksandra Sasnovici din Belarus (97 WTA)

.În primul tur, Jaqueline Cristian, venită din calificări, va evolua, astăzi, cu Vera Lapko, tot din Belarus (281 WTA).. Dacă va câștiga acest meci, Jaqueline o va întâlni în turul II pe letona Jelena Ostapenko (53).La dublu, perechea româno-olandeză Monica Niculescu / Lesley Pattinama a trecut în primul tur, scor 6-4, 6-4 de echipa Aleksandra Krunic / Aleksandra Panova (Serbia / Rusia)

Medvedev, la 16 ani după Hewitt

Rusul Danil Medvedev, care a câștigat, duminică, turneul de la Marseille, a devenit primul tenismen din afara Big Four (Novak Djokovic, Rafael Nadal, Roger Federer și Andy Murray) care ocupă locul 2 ATP, din 2005. La 18 iulie 2005, Lleyton Hewitt s-a clasat pe locul 2 ATP. Din Top 10 de la acea vreme, doar Federer și Nadal sunt încă jucători activi.Acum, Medvedev l-a depășit în clasament pe spaniolul Nadal. Rusul a acumulat 9.940 de puncte, în timp ce spaniolul are 9.670 de puncte.Djokovici este în continuare lider detașat, cu 12.008 puncte. Marius Copil este jucătorul român cel mai bine clasat în ierarhia de simplu, pe locul 218, cu 303 puncte, după o urcare de șase poziții.

Delegare onorantă

Arbitrul de centru Istvan Kovacs a fost delegat de UEFA la meciul Bayern München - Lazio, din manșa a doua a optimilor de finală ale Ligii Campionilor. El va fi ajutat de asistenții Vasile Marinescu și Ovidiu Artene, precum și de rezerva Ovidiu Hațegan. Polonezii Pawel Gil și Tomasz Kwiatkowski vor fi în camera VAR. Partida va avea loc, mâine, de la ora 22.00. În tur, Bayern a câștigat la Roma, cu 4-1.

Victoria bikerului Dascălu

Ciclistul român Vlad Dascălu, calificat la Jocurile Olimpice la disciplina mountain bike, a câștigat, duminică, Marele Premiu al orașului Valladolid, etapă din circuitul Open Espana XCO Cofidis. Dascălu (Team Trek Pirelli) a fost urmat de spaniolii David Valero (BH Templo Cafes UCC), la 13 secunde, și Jofre Cullell (Primaflor Mondraker XSauce), la 23 de secunde. Românul a cucerit titlul de campion mondial Under-23 în 2019 la cross country (XCO). Următorul concurs din cadrul Openului Spaniei va avea loc pe 2 mai, la Sabinanigo, în provincia Huesca.

Nani, nani, scump pluton

Etapa a V-a a cursei Tirreno-Adriatico a fost una, în general plictisitoare, iar o evadare de șase rutieri s-a dus până la 6 minute avans, disputându-și victoria la sprint. Danezul Mads Wurtz Schmidt (Israel Start-Up Nation) și-a trecut în palmares cea mai importantă victorie a carierei. Pe locul secund s-a clasat belgianul Brent Van Moer (Lotto-Soudal), iar ultima treaptă a podiumu-ului a fost ocupată de italianul Simone Velasco (Gazpom RusVelo). În clasamentul general conduce slovenul Tadej Pogacar (UAE), urmat la 1:15 de olandezul Wout van Aert (Jumbo-Visma) și spaniolul Mikel Landa (Bahrain-Victorious) la 3:00. Astăzi va avea loc ultima etapă a acestei ediții, un contratimp de 10 kilometri, pe un traseu plat la San Bendetto del Tronto.

 

 

Ciorba se reîncălzește și la Rapid

Mihai Iosif va fi noul antrenor principal al Rapidului, urmând a-l înlocui pe Nicolae Grigore, cel care a demisionat după partida de la Slobozia. Astfel, Mihai Iosif va reveni pe banca giuleștenilor după o pauză de cinci meciuri, urmând a conduce echipa până la finalul sezonului. Echipa Rapid mai are de disputat două partide din actualul sezon regular, duminică seara, cu Dunărea Călărași, și la finalul săptămânii viitoare, în deplasare, cu Metaloglobus București.

Yazalde s-a întors la Sibiu

Yazalde Gomes Pinto, internațional din Guineea-Bissau în vârstă de 32 de ani, a revenit la FC Hermannstadt, a anunțat clubul sibian. El a avut niște evoluții apreciate pentru FC Hermannstadt în returul și play-out-ul sezonului trecut, când a marcat de șase ori și a oferit cinci pase de gol. Atacantul mai poate evolua ca vârf retras sau mijlocaș stânga. Pe CV-ul său se mai regăsesc echipe ca Varzim, Braga, Rio Ave, Olhanense, Beira-Mar, Gil Vicente, Belenenses din Portugalia, FK Qabala – Azerbaidjan, Najran – Arabia Saudită, Astra Giurgiu și Gaz Metan Mediaș. De asemenea, Yazalde are și cetățenie portugheză, acesta bifând 25 de selecții la reprezentativele lusitane U20 și U21, pentru care a marcat 8 goluri.

Acord Fury-Joshua

Pugiliștii britanici Tyson Fury și Anthony Joshua au semnat un acord privind disputarea a două lupte pentru unificarea centurilor la categoria grea în versiunile IBF, WBO, WBA și WBC. Joshua l-a învins pe bulgarul Kubrat Pulev în decembrie 2020 păstrându-și titlurile în versiunile IBF, WBO și WBA, în timp ce Fury deține centura „greilor” în versiunea WBC. Fury este neînvins în 31 de meciuri, cu un palmares de 30 victorii și un egal, în timp ce Joshua, 31 ani, numără 24 victorii și o înfrângere, la Andy Ruiz Jr. Discuțiile privind o confruntare între Fury și Joshua au demarat de la mijlocul anului trecut însă până acum nu s-au făcut pași concreți în această direcție. La finele lunii trecute, Fury își manifesta îndoiala că această luptă va avea loc în 2021, pentru că nu s-au făcut progrese pentru fixarea meciului din cauza pandemiei de coronavirus și a problemelor logistice.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.