Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE VAR în Liga I din play-off

Ziarul de Vrancea
9 iul 2019 926 vizualizări

Asistența video pentru arbitraj (VAR) va fi implementată în Liga I în acest sezon, începând cu play-off-ul campionatului, a anunțat, ieri, într-o conferință de presă, Orlando Nicoară, directorul general al EAD Interactive, deținătorul drepturilor TV pentru primul eșalon al otbalului românesc.

Vom încerca să avem implementat arbitrajul video din play-off-ul acestui sezon și din sezonul viitor să-l împlementăm la toate meciurile. Face parte din producția meciurilor de Liga I, producție care trebuie să respecte anumite standarde, să fie respectate cerințele pentru arbitrajul video”, a declarat Nicoară. Președintele LPF, Gino Iorgulescu, spune însă că VAR nu va fi implementat din acest sezon dacă FRF nu va specializa arbitrii.

Chivu, antrenor la Inter

Fostul internațional Cristian Chivu a fost promovat și va antrena echipa sub 17 ani a clubului Internazionale Milano, a anunțat gruparea italiană.Despre Cristian Chivu, presa italiană a scris, luna trecută, că ar putea face parte din staff-ul tehnic al echipei Sampdoria, dar mutarea nu a fost concretizată. Cristian Chivu, 38 de ani, a fost, sezonul trecut, antrenor al echipei under 14 a clubului Internazionale Milano, în prima sa activitate de tehnician după ce și-a luat licența UEFA A, la Coverciano, la 15 decembrie 2017.

 LPF schimbă sponsorul

Președintele Ligii Profesionsite de Fotbal, Gino Iorgulescu, a anunțat, ieri, într-o conferință de presă, un parteneriat cu Casa Pariurilor pentru Liga I. Contractul de sponsorizare este valabil cinci ani, iar banii obținuți astfel vor reveni cluburilor, a adăugat el. Orlando Nicoară, directorul general al EAD Interactive, deținătorul drepturilor TV pentru primul eșalon al fotbalului românesc, a declarat că, alături de LPF și Casa Pariurilor, societatea pe care o reprezintă va încerca să facă din Liga I un adevărat spectacol. Până la finalul sezonului trecut, Liga I a fost sponsorizată de o altă casă de pariuri, Betano.

Ludogoreț a pierdut în Ungaria

Echipa Ludogoreț Razgrad, cu fundașul Cosmin Moți pe teren tot meciul, a fost învinsă, ieri, la Budapesta, cu scorul de 1-2 (1-1), de Ferencvaros în prima manșă a turului I preliminar al Ligii Campionilor. Tokmac Nguen('6) și Oleksandr Zubkov('65) au marcat golurile campioanei Ungariei. Jakub Swierczok ('31) a înscris pentru campioana Bulgariei. La oaspeți, doar Moți a fost pe teren, dintre români. Atacantul Claudiu Keșeru a fost rezervă, iar fundașul Dragoș Grigore nu a făcut parte din lot.Alte rezultate: BATE Borîsau – Piast Gliwice 1-1; Partizani - Qarabag 0-0; Șerif Tiraspol – Saburtalo Tbilisi 0-3; Slovan Bratislava – Sutjeska Niksic 1-1; FC Dundalk – FC Riga 0-0; Linfield Belfast – Rosenborg Trondheim 0-2; Valur Reykjavik – Maribor 0-3

 

Oprița, antrenor la CSA Steaua

CSA Steaua a anunțat, joi, că noul antrenor principal al echipei de fotbal este Daniel Oprița, care a semnat un contract pe un sezon, cu posibilitate de prelungire în funcție de rezultatele obținute. Din staful lui Oprița fac parte Iulian Miu – antrenor secund, Fane Nofitovici – antrenor secund și Sorin Bobariu – antrenor cu portarii. Colectivul de antrenori va beneficia și de suportul tehnic al lui Florentin Dumitru, care se va alătura echipei. Obiectivul noii conduceri este de a promova echipa în eșaloanele superioare.

Nigeria și Senegal în semifinale

Reprezentativa Nigeriei a învins la Cairo, cu scorul de 2-1 (1-0), naționala Africii de Sud, în sferturile de finală ale Cupei Africii pe Națiuni. Nigerienii au deschis scorul prin Samuel Chukwueze ('27), dar Bongani Zungu ('71) a egalat. Golul succesului „vulturilor” a fost înscris de William Troost-Ekong, în minutul 89. În semifinale, Nigeria va evolua cu învingătoarea din partida Coasta de Fildeș - Algeria. Într-un alt meci din sferturi, Senegal a trecut de Benin, tot la Cairo, cu 1-0. Idrissa Gueye a marcat golul victoriei în minutul 9. Olivier Verdon (Benin) a fost eliminat, în minutul 83. Senegalezii vor întâlni în penultimul act câștigătoarea din meciul Madagascar - Tunisia.

De Ligt merge spre Juventus

Fundașul Matthijs de Ligt (19 ani) pare că și-a găsit, în sfârșit, destinația finală. Presa din Olanda scrie că transferul apărătorului de la Ajax Amsterdam la Juventus este iminent, iar prezentarea oficială la noua sa echipă ar avea loc sâmbătă. Campioana Italiei nu vrea ca de Ligt să meargă în Austria cu Ajax, în stagiul de pregătire din Bramberg, și a reconsiderat oferta făcută clubului din Amsterdam pentru „cel mai dorit fundaș„ al momentului. Astfel, publicația „De Tekegraaf” scrie că noua sumă propusă de Juventus este de aproximativ 75 de milioane de euro (67 de milioane  bonusuri), aceeași bani pe care i-ar fi oferit și Barcelona pentru Matthijs de Ligt. Jucătorul se află acum alături de Ajax, aștepând ca negocierile să se încheie și să ajungă în lotul echipei pregătite de tehnicianul italian Maurizio Sarri. Juventus i-a promis lui Matthijs de Ligt un salariu de 7 milioane euro net pe an, plus bonusuri ce pot ajunge la 5 milioane euro, scria Gazzetta dello Sport, în urmă cu o săptămână.

 

TAS l-a „curățat” pe Mutko

 pe Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a ridicat sancțiunea decisă în urmă cu doi ani de Comitetul Internațional Olimpic în cazul fostului ministru rus Vitali Mutko și anume excluderea pe viață de la JO. În 2017, CIO a decis ca lui Mutko să I se interzică să participe la orice ediție viitoare a Jocurilor Olimpice, ca parte a suspendării Rusiei de la JO de iarnă din 2018 pentru “manipularea sistematică a sistemuliu antidoping” la JO din 2014, de la Soci. Rusia a negat existența unui dopaj susținut de stat în țară, dar a recunoscut că au existat probleme în aplicarea regulilor antidoping. Mutko, ministrul Sporturilor în Rusia în perioada 2008-2016, s-a declarat încântat de decizia TAS. După interdicția dictată de CIO în cazul său, Vitali Mutko nu s-a mai implicat în sport.

 

Neymar a fost amendat de PSG

Atacantul Neymar va fi amendat cu 375.000 de euro pentru că nu s-a prezentat la antrenamentele echipei PSG. Neymar trebuia să se prezinte, luni, la reluarea pregătirilor echipei pentru noul sezon, însă nu a făcut-o. Gruparea pariziană a emis un comunicat, în a precizat că jucătorul va fi sancționat pentru absență. Tatăl lui Neymar a răspuns că PSG știa de mult timp că fiul său nu se va prezenta la club, la 8 iulie, deoarece trebuie să participe la unele acțiuni ale Institutului Neymar din Brazilia, finanțat chiar de gruparea franceză.Însă gruparea franceză a motivat sancționarea fotbalistului prin faptul că i s-a pus în vedere, în urmă cu două luni, obligația de a se prezenta la club, la 8 iulie.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.