Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Un chinez în fotbalul românesc

Ziarul de Vrancea
3 sep 2017 435 vizualizări

Clubul CFR Cluj a anunțat, ieri pe site-ul oficial, că a obținut serviciile mijlocașului chinez Lu Yuefeng, în vârstă de 22 de ani,

Lu Yuefeng este primul jucător chinez din istoria clubului CFR Cluj. Lu Yuefeng a evoluat ultima dată în China, la Zhejiang Yiteng. Alte transferuri anunțate în fotbalul românesc: Constantin Nica, readus de la Atalanta la Dinamo; Patache, de la FC Botoșani la Concordia Chiajna; Marius Constantin, de la FC Viitorul la Gaz Metan Mediaș. În sfârșit, fostul viitorist și fecesebist Gabi Iancu, s-a mutat din Turcia (Karabukspor) în Polonia la echipa Niciecza din prima ligă

Hamilton trece la comandă

Pilotul britanic Lewis Hamilton de le Mercedes a câștigat, ieri Marele Premiu al Italiei, a XIII-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, el fiind urmat de coechipierul său, finlandezul Valtteri Bottas, și de germanul Sebastian Vettel de la Ferrari. Hamilton devine în premieră în 2017 lider al clasamentului piloților, având un avantaj de trei puncte.Hamilton a câștigat a 59-a cursă din carieră. Cu o zi în urmă, în calificări, Hamilton stabilise un record pentru Formula 1, realizând al 69-lea pole position din carieră. Acesta este al patrulea succes al britanicului la Monza, al șaselea în acest sezon. Următoarea cursă va avea loc la Singapore, la 17 septembrie.

 

Lucescu a intrat în iataganele turcilor

Presa din Turcia îl critică pe Mircea Lucescu după meciul pierdut de selecționata turcă în fața Ucrainei, scor 0-2, notând că tehnicianul "nu a citit deloc jocul". Editorialistul Evren Turhan de la Takvim a scris: “Sinuciderea lui Lucescu”. "Mircea Lucescu, adus după Fatih Terim pentru un nou început, nu avea altă șansă decât victoria în primul său meci. Intri în repriza a doua cu 0-2. Lucescu nu face nimic. S-a uitat la meci ca noi. Nu ai nimic de pierdut și totuși nu ataci. Lucescu nu a citit deloc jocul”, a adăugat Turhan.  illiyet scrie despre “deciziile scandaloase” ale arbitrilor, menționând faptul că ucrainenii au marcat goluri care nu ar if trebuit să fie validate. Reprezentativa Turciei, antrenată de Mircea Lucescu, a fost învinsă, sâmbătă seară, în deplasare, cu scorul de 0-2, de selecționata Ucrainei, într-un meci din grupa I a preliminariilor Cupei Mondiale din 2018. A fost partida de debut a lui Lucescu la conducerea selecționatei Turciei. Golurile au fost marcate de Iarmolenko (’18, ’42).

 

 

Campionii României la gimnastică

Gimnaștii Cristian Bățagă și Larisa Iordache au obținut titlurile de campioni la individual-compus, la Campionatele Naționale de la Ploiești, unde titlurile pe echipe au revenit cluburilor Dinamo București (masculin) și CNS Deva (feminin). Campionatul Național de gimnastică de la Ploiești a debutat vineri, atunci când Dinamo București, în componența Robert Ghiuzan, Andrei Ursache, Andrei Muntean și Andrei Groza, a câștigat titlul național pe echipe (229,400 puncte), iar la individual-compus s-a impus Cristian Bățagă (CSM Bistrița, 80,950 puncte). Sâmbătă, competiția a continua cu probele feminine. Titlul pe echipe a revenit clubului CNS Deva (156,929 puncte), iar la individual-compus a câștigat Larisa Iordache (58,466).

Două înfrângeri la Eurobasket

Naționala de baschet masculin a României a fost învinsă, sâmbătă, în grupa C a Eurobasket, de la Cluj, de reprezentativa Croației, cu scorul de 58-74 (29-42) în cea de-a doua partidă. Tricolorii, aplaudați de peste 5.000 de fani la final, în pofida eșecului. Pentru România, care a condus la început cu 10-0, au marcat Moldoveanu 14 puncte, Mandache 9, Olah 8, Paliciuc 7, Baciu 6, Nicolescu 4, Popa-Calotă 4, Török 3, Kuti 3.  Tot sâmbătă s-au mai jucat meciurile Spania – Cehia 93-56 (56-23) și Muntenegru – Ungaria 72-48 (39-29). În urma rezultatelor, Spania și Croația au câte patru puncte, urmate de Muntenegru și Cehia, cu câte trei, Ungaria și România, ambele cu câte două puncte. Vineri, în ziua inaugurală a competiției, s-au înregistrat rezultatele: Croația – Ungaria 67-58 (39-36), Spania – Muntenegru 99-60 (51-26) și Cehia – România 83-68 (40-38).

Judo-ul, ca fotbalul

Niciunul din cei 14 judoka români prezenți la Campionatul Mondial de la Budapesta nu a trecut de faza preliminariilor, ultimii aflați în concurs, duminică, Daniel Natea și Mircea Croitoru fiind învinși în preliminariile categoriei ^ 100 kg. Croitoru a fost eliminat în turul III al grupei B de ungurul Bor Barna, iar Daniel Natea a pierdut în turul II al grupei D, cu Rafael Silva (Brazilia).Anterior, și ceilalți 12 componenți ai delegației României au fost eliminați în preliminarii. Campionatele Mondiale de la Budapesta s-au încheiat aseară.

Decepții în Polonia pentru juniorii tricolori

Reprezentativa U17 a României s-a clasat pe locul patru la Cupa Syrenka, turneu care s-a desfășurat în perioada 29 august - 2 septembrie, în Polonia, informează frf.ro. Sâmbătă, tricolorii au fost învinși de Belgia, cu scorul de 0-2. În precedentele două meciuri, România under 17 a învins Ucraina, scor 2-1, și a pierdut în fața Portugaliei, scor 0-3. Reprezentativa tricoloră alcătuită din jucători născuți începând cu 1 ianuarie 2001 se pregătește pentru primele meciuri oficiale, pe care le va disputa în turul inaugural din preliminariile Campionatului European pentru juniori Under 17 – Anglia 2018. în perioada 23-29 octombrie 2017, România va fi gazda unei grupe în care adversarele vor fi Lituania, Luxemburg și Austria.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.