Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Trofeu european la scrimă

Ziarul de Vrancea
20 ian 2019 483 vizualizări

Echipa CSA Steaua, formată din Ana Maria Popescu Alexandra Predescu, Greta Vereș și Raluca Sbârcia, a obținut, sâmbătă, medalia de bronz la Cupa Europei la spadă feminin, la Marcianise (Italia).

Sportivele pregătite de Cornel Milan au dispus în finala mică de AFC Aeronautica (Italia), scor 43-39. Până atunci, CSA Steaua a învins cu 45-19 pe Plymouth (Marea Britanie) cu 45-27 pe SG Caserta (Italia), cu 45-25 pe Lazaro Cardenas (Spania) și au pierdut în semifinale, scor 23-39 în fața echipei italiene Fiamme Oro. În 2018, CSA Steaua s-a clasat pe locul 5, dar în ultimii unsprezece ani a câștigat Cupa Europei de patru ori: 2008, 2011, 2012 și 2016.

Cristea marchează din nou

Formația CSU Craiova a învins, sâmbătă, cu scorul de 3-0, echipa Vorskla Poltava, în al doilea meci din stagiul de pregătire din Antalya. Golurile au fost marcate de Mitriță, Koljic și Cristea (din penalty). Antrenorul craiovean Devis Mangia a folosit următorii jucători: Pigliacelli (‘62 - L. Popescu) – Martic (‘46 - Dimitrov), Kelic (‘46- Donkor), Tiago Ferreira (‘62 - R. Popa), Bancu (‘62 - Briceag) – Cicâldău (‘62 - Bic), Fedele (‘46 - Mateiu) – Meza Colli (‘46 - Bărbuț), Mitriță (‘62 - Baicu), Nuno Rocha (‘46 - Mihăilă) – Koljic (‘46 - Cristea). În ultimul meci de pregătire, oltenii vor întâlni liderul din Ungaria, Ferencvaros Budapesta, pe 25 ianuarie.

Stancu se întoarce la “Gençler”

Atacantul Bogdan Stancu a ajuns la un acord cu fosta sa grupare, Gençlerbirligi, pentru care a jucat înainte de a semna cu Bursaspor, în 2017, relatează sabah.com.tr.  Potrivit sursei citate, Stancu a avut ofertă și de la Erzurumspor, pe șase luni. Jucătorul român a fost invitat în cantonamentul din Antalya al echipei Gençlerbirligi și a ales gruparea din Ankara. Bogdan Stancu a decis în decembrie să se despartă de echipa Bursaspor, pentru care juca din ianuarie 2017. El a fost legitimat anterior la Gençlerbirligi, în perioada 2013-2017. La Gençlerbirligi evoluează Cosmin Matei.

Pacquiao își menține centura

Filipinezul Manny Pacquiao și-a păstrat titlul WBA la categoria semimijlocie, după ce l-a învins la puncte pe americanul Adrien Broner, sâmbătă, la Las Vegas (Nevada).  În vârstă de 40 de ani, Pacquiao l-a dominat pe american, fiind declarat învingător de cei trei arbitri-judecători (117-111, 116-112, 116-112).  El a înregistrat a 61-a victorie (39 înainte de limită), față de șapte înfrângeri și două remize. Broner, în vârstă de 33 de ani, a înregistrat a patra înfrângere, el având în palmares și 33 victorii și o remiză.

Steaua a luat Cupa

Campioana en-titre a României la polo, Steaua București, a câștigat, sâmbătă, trofeul Cupa României, după finala cu CSM Digi Oradea. În finala competiției, Steaua s-a impus cu scorul de 12-6 în fața formației orădene. Marcatorii steliști au fost Jerko 3 goluri, Goanță, Chioveanu, Kapotsis, câte 2, Dereviankin, Prioteasa și Antipa, câte o reușită. În semifinale, Steaua București a trecut de Dinamo București, iar CSM Oradea a eliminat pe Corona Sportul Studențesc. Cupa României s-a desfășurat la Complexul Sportiv Steaua.

Săracii “Saracens”!

Echipa Timișoara Saracens a fost învinsă, vineri, în deplasare, cu scorul de 3-  111, de Northampton Saints, în ultima etapă a grupei I a European Rugby Challenge Cup. Formația engleză a reușit 17 eseuri și 13 transformări. Pentru Timișoara Saracens a punctat Luke Samoa, dintr-o lovitură de penalitate.Timișorenii au încheiat grupa fără victorie, rezultatele înregistrate fiind următoarele: 17-54 și 3-59 cu Dragons, 12-70 și 14-47 cu Clermont și 0-28 (victorie acordată adversarilor după ce meciul nu s-a putut disputa, din cauza condițiilor de teren impracticabil de la Timișoara) și 3-111 cu Northampton Saints. Timișoara Saracens a terminat grupa pe ultimul loc, fără puncte.

Revanșă zdrobitoare

Formația Paris Saint-Germain a învins, sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 9-0, echipa Guingamp, într-un meci din etapa a XXI-a a campionatului Franței. PSG și-a luat astfel revanșa după ce, la 9 ianuarie, Guingamp a eliminat-o din Cupa Ligii, scor 2-1. Sâmbătă, golurile parizienilor au fost marcate de Neimar 2, Mbappé 3, Cavani 3 și Meunier. Este cel mai categoric succes înregistrat de Paris Saint-Germain pe Parc des Princes, în Ligue 1.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.