Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: „Trădarea” lui Bălgrădean

Ziarul de Vrancea
2 mar 2020 852 vizualizări

Portarul Cristian Bălgrădean s-a înțeles cu CFR Cluj, iar finanțatorul Gigi Becali a crezut că e o glumă, pentru ca apoi să-l acuze pe jucător că a primit intenționat gol la Botoșani, de la Marko Dzugankic pentru a-și favoriza viitoarea echipă în lupta pentru titlu.

Cristian Bălgrădean joacă la FCSB din luna februarie a anului 2018, iar contractul său expiră la finalul acestui sezon. În cariera sa, Bălgrădean a mai evoluat la Minerul Lupeni, FC Brașov, Liberty Salonta, UTA Arad, Dinamo, Unirea Urziceni, Universitatea Craiova și Concordia Chiajna.

Koeman a refuzat Barcelona

Selecționerul Olandei, Ronald Koeman, a declarat că a refuzat o ofertă de la FC Barcelona, în februarie, după demiterea lui Ernesto Valverde.”Ei m-au contactat după ce a fost demis Ernesto Valverde, dar am refuzat deoarece sunt legat de echipa națională”, a declarat Koeman, potrivit Cadena Ser. Fost jucător al clubului catalan (1889-1995), Koeman are contract cu naționala Olandei până în 2022.

Baschetbalistele junioare, la Mondiale

Reprezentativa feminină de baschet U17 a României va evolua în Grupa D din cadrul Campionatul Mondial U17 2020, tinerele tricolore urmând să joace în prima fază a competiției care va fi gazduită în această vară de arenele sportive din Cluj împotriva selecționatelor similare ale Franței, Chinei și statului Puerto Rico. Adversarele României au fost stabilite la tragerea la sorți a grupelor FIBA Women’s Basketball U17 World Cup 2020, care a avut loc, miercuri, la Cluj. Meciurile din cadrul competiției se vor desfășura în BTArena și Sala Sporturilor “Horia Demian” din Cluj-Napoca, în perioada 15-23 august 2020. Selecționata SUA a câștigat patru din cele cinci ediții ale FIBA Women’s Basketball U17 World Cup (2010, 2012, 2014, 2018), iar Australia a cucerit laurii mondiali în 2016

Kane nu renunță la Euro

Căpitanul naționalei Angliei, Harry Kane, care a suferit o ruptură de tendon în prima zi a anului, a declarat că în mod sigur va participa la Campionatul European. “În mintea mea, categoric voi participa la Euro-2020. Dacă până atunci nu se va întâmpla ceva drastic, voi fi acolo. Încă nu am revenit la antrenamentele cu echipa, dar muncesc mult în sală și devin din ce în ce mai puternic. După câteva săptămâni voi juca din nou. Nu vreau să fac predicții în privința meciului la care voi reveni, dar sper că voi juca undeva la începutul sau la mijlocul lunii aprilie”, a afirmat Kane pentru ES Magazine. Echipa lui Harry Kane, Tottenham, va juca în deplasare cu Sheffield United la 4 aprilie, în Premier League, iar apoi, la 11 aprilie, va întâlni acasă formația Everton. La Campionatul European, Anglia va juca în grupă cu Croația, Cehia și cu câștigătoarea play-off-ului C.

Campioană olimpică dopată

Sportiva Ruth Jebet, campioană olimpică la Rio la 3.000 m obstacole, a fost suspendată patru ani pentru dopaj cu EPO, a anunțat Unitatea de Integritate a Atletismului (AIU) Jebet, sportivă care concurează pentru Bahrain, era suspendată provizoriu din 2018. Ruth Jebet a câștigat titlul olimpic în 2016 la 3.000 m obstacole și în iulie 2018 a stabilit un record mondial al probei (8’52”78). Atleta are dreptul să conteste decizia AIU. Ea nu își va pierde aurul olimpic, deoarece a fost depistată pozitiv în decembrie 2017.

Ibericele noastre la turneul preolimpic

Cinci jucătoare care evoluează în campionatul României au fost convocate de selecționerul Carlos Viver la naționala feminină de handbal a Spaniei, vicecampioană mondială, pentru turneul preolimpic de luna aceasta. Cele cinci handbaliste sunt portarul Darly Zoqbi (CS Gloria Bistrița), centrul Alicia Fernandez (SCM Râmnicu Vâlcea), interul dreapta Mireya Gonzalez (SCM Râmnicu Vâlcea) și extremele dreapta Carmen Martin (CSM București) și Marta Lopez (SCM Râmnicu Vâlcea. Pe listă se mai găsesc portarul Silvia Navarro (Rocasa Gran Canaria), care a evoluat la Oltchim Râmnicu Vâlcea, interul dreapta Almudena Rodriguez (HC Thuringer), fostă jucătoare la Gloria Bistrița, și interul stânga Alexandrina Barbosa (Nantes Atlantique), care va juca din vară la CSM București.

 Carlos Viver a nominalizat nu mai puțin de 14 jucătoare care au evoluat la Mondialul din 2019, la care Spania a cucerit argintul. La turneul preolimpic din perioada 20-22 martie, Spania, echipa gazdă, se va bate pentru cele două locuri care duc la JO 2020 cu Suedia, Senegal și Argentina.

Percheziții în fotbalul portughez

Ministerul Public portughez a anunțat, joi, că au avut loc percheziții la principalele cluburi de fotbal, între care Benfica, FC Porto, Sporting și Braga, precum și la societatea lui Jorge Mendes, unul dintre cei mai influenți impresari din lume. Cu ajutorul a aproximativ 100 de inspectori ai fiscului și 180 de jandarmi, 15 magistrați au organizat 75 de percheziții la cluburi de fotbal, firme și conducători, birouri de avocatură și agenți intermediari, se arată într-un comunicat al procurorilor. “Operațiunea ofsaid” vizează tranzacții din fotbalul profesionist realizate începând din 2015 și care ar fi implicat fapte cu scopul de evitare a plăților către fisc.Practicile, care constau în ascunderea sau modificarea sumelor operațiunilor, se încadrează în fraudă fiscală în formă agravată și spălare de bani.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.