Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Tamaș va fi operat

Ziarul de Vrancea
2 sep 2020 951 vizualizări

Fundașul Gabriel Tamaș va fi operat la genunchi, după ce a suferit are o ruptură de menisc și o întindere de ligamente, a anunțat gruparea la care evoluează, Universitatea Cluj.

„În urma investigațiilor medicale efectuate în ultimele zile, diagnosticul medicilor în cazul accidentării lui Gabriel Tamaș, din meciul împotriva celor de la Aerostar Bacău, este ruptură de menisc și întindere de ligamente. Jucătorul va fi supus unei intervenții chirurgicale la menisc”, a precizat U Cluj.Tamaș, 36 de ani, s-a accidentat chiar la meciul de debut pentru formația din Liga a II-a, care a avut loc luni, în deplasare, cu Aerostar Bacău (scor 1-0 pentru ardeleni), din prima etapă.

Au început suprizele la US Open

Patricia Țig (88 WTA)a fost eliminată, ieri, în turul doi al turneului de Grand Slam US Open.Patricia a fost învinsă de croata Donna Vekic (24 WTA), scor 2-6, 1-6. Tot aseară s-a înregistrat o supriză imensă,jucătoarea bulgară Țvetana Pironkova (locul 31 în 2010, acum, fără clasament), revenită în circuit după o accidentare și după o sarcină a dispus de spaniola Garbie Muguruza (16 WTA), finalista Australian Open din acest an, cu 7-5, 6-3.În seara precedentă, principala favorită a concursului, Karolina Pliskova (3 WTA) a fost eliminată,scor 1-6, 6-7 de jucătoarea franceză Caroline Garcia (50). Un meci ciudat a fost cel în care franțuzoaica Kristina Mladenovic (44 WTA) a fost învinsă de rusoaica Varvara Graceva (202), scor 6-1, 6-7, 0-6, după ce Kristina a condus cu 6-1, 5-1!

S-a sucit Messi?

Atacantul Lionel Messi ar putea rămâne la FC Barcelona după ce tatăl lui, Jorge, s-a întâlnit, miercuri, cu președintele Josep Maria Bartomeu. Întrebat la postul Deportes Quatro dacă se gândește ca fiul lui să continue la Barcelona până în 2021, când îi expiră contractul, și apoi să plece liber, Jorge Messi a răspuns: „Da”.Jorge Messi, tatăl și agentul atacantului Lionel Messi, a ajuns, miercuri dimineață, la Barcelona și s-a întâlnit cu conducerea clubului, pentru a încerca să obțină eliberarea de contract a fiului său, care nu mai dorește să continue la gruparea catalană.Messi a lipsit de la toate antrenamentele echipei, care s-a reunit, luni, în vederea reluării pregătirii pentru noul sezon, sub comanda noului antrenor principal, Ronald Koeman.

Lyon face reclamație

Președintele clubului Olympique Lyon, Jean-Michel Aulas, reclamă drept despăgubiri suma de 117,7 milioane de euro ligii profesioniste din Franța (LFP), pentru că a oprit definitiv ediția 2019/2020 a campionatului Ligue 1, din cauza pandemiei de coronavirus. Această solicitare scrisă a fost trimisă avocatului LFP, dar sunt puține șanse ca gruparea la care evoluează portarul Ciprian Tătărușanu să aibă câștig de cauză. Consiliul de administrație al LFP a decis la 30 aprilie să oprească definitiv campionatul Ligue 1 și valideze clasamentul după 28 de etape, prin aplicarea coeficientului obținut din raportul dintre numărul de jocuri disputate și punctele obținute. În urma acestei hotărâri, OL a rămas în afara cupelor europene pentru prima dată după 1997.

Asta da, egalitate!

Confederația braziliană de fotbal (CBF) a anunțat, ieri, că jucătoarele vor câștiga la fel ca jucătorii din echipa națională, acesta fiind unul dintre primele cazuri de remunerare egală în fotbalul mondial. „CBF a decis să aloce aceeași sumă pentru prime și indemnizații zilnice pentru bărbați și femei, astfel încât jucătoarele vor câștiga la fel de mult ca jucătorii”, a declarat președintele Confederației, Rogerio Caboclo, într-o conferința de presă. Datorită acestor măsuri, jucătorii chemați la naționala feminină vor câștiga aceleași sume ca Neymar și celelalte vedete ale echipei masculine la fiecare convocare, inclusiv primele de meci. Federația australiană de fotbal a fost prima care a promovat egalitatea salarială pentru bărbați și femei, în noiembrie 2019.

Victoria kazahului

Aleksei Luțenko (campion național al Kazakhstanului / Astana) a obținut victoria în etapa a șasea din Turul ciclist al Franței, desfășurată între Le Teil și Mont Aigoual, pe o distanță de 191 kilometri. Ibericul Jesus Herrada (Codifis) a ocupat poziția secundă, în timp ce belgianul Greg Van Avermaet (CCC) a completat podiumul. Adam Yates (Mitchelton-Scott) a rămas lider al clasamentului general, urmat fiind de slovenii Primoz Roglic (Team Jumbo-Visma) la trei secunde și Tadej Pogacar (UAE), la șapte secunde.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.