Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Suspendări retroactive

Ziarul de Vrancea
11 ian 2020 1031 vizualizări

Halterofilii Roxana Cocoș și Răzvan Martin au fost depistați pozitiv la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012, după reanalizarea eșantioanelor, și astfel riscă să piardă medaliile câștigate, anunță site-ul Federației Internaționale de Haltere

Cei doi au fost depistați pozitivi cu stanozolol, anunță sursa citată. La JO-2012, Roxana Cocoș a cucerit argintul la categoria 69 de kilograme, iar Răzvan Martin, bronzul la 69 de kilograme.Toate națiunile cu trei sau mai mult cazuri pozitive la retestarea probelor de la JO 2008 sau JO 2012 sunt pasibile de o suspendare pe un an, sancțiune primită deja de China, Turcia, Ucraina, Armenia, Belarus, Moldova, Azerbaidjan, Rusia și Kazahstan. România a mai avut un caz descoperit pozitiv după reanalizarea eșantioanelor de la Londra: Florin Croitoru.

Argint pentru Ana la Havana

Scrimera română Ana-Maria Popescu a fost învinsă de poloneza Aleksandra Zamachowska, sâmbătă, în finala Cupei Mondiale de spadă de la Havana (Cuba).Campioană olimpică la Rio de Janeiro cu echipa, Ana-Maria Popescu a învins-o în optimi pe ucraineanca Olena Krivița, în sferturi a trecut de chinezoaica Sun Yiwen, iar în semifinale a învins-o pe franțuzoaica Marie-Florence Candassamy.

Amalia Tătăran a fost întrecută în sferturile de finală de Zamachowska, după ce în optimi câștigase contra italiencei Giulia Rizzi.

Emoții pentru poloiști

Naționala de polo a României va debuta, în 14 ianuarie, la Campionatul European de la Budapesta, cu reprezentativa Olandei, în grupa C a competiției. Serbia și Rusia sunt celelalte adversare. Antrenor grec al naționalei României, Sakis Kechagias, a deplasat în Ungaria un lot format din 13 jucători, România va evolua în Grupa C, cu Olanda (14 ianuarie, ora 11.00), cu Serbia (16 ianuarie, 14.00) și cu Rusia (18 ianuarie, 12.30). Câștigătoarele grupelor vor accede direct în sferturile de finală, iar echipele clasate pe locurile 2-3 vor juca încrucișat pentru calificarea în aceeași fază. „. Campioana europeană din 2020 se va califica la Jocurile Olimpice de la Tokyo, iar alte cinci echipe vor intra în cursa pentru turneul preolimpic de la Rotterdam (29 martie – 5 aprilie), unde vor mai participa alte șapte echipe din lume, pentru patru locuri garantate la JO.

Cormorani după 30 de ani

Formația Liverpool a învins, sâmbătă, în deplasare, cu scorul de 1-0, echipa Tottenham, într-un meci din etapa a XXII-a a campionatului Angliei.Golul a fost marcat de Firmino, în minutul 37.Liverpool este lider în clasamentul campionatului englez, cu 61 de puncte, cu 16 mai multe decât a doua clasată, Leicester City. Echipa Liverpool a obținut 20 de victorii și o remiză în acest sezon și este neînvinsă în Premier League de la 3 ianuarie 2019, când a pierdut cu Manchester City, scor 1-2. Ultimul titlu al „cormoranilor” s-a petrecut în 1990

Tragedie la Raliul Dakar

Pilotul portughez de motocros Paulo Gonçalves de la echipa Hero a decedat, duminică, în timpul etapei a VII-a a Raliului Dakar, competiție care are loc în Arabia Saudită. Pilotul de 40 de ani a fost victima unei căzături, la kilometrul 276 al probei speciale dintre Riyad și Wadi Al-Dawasir. Potrivit organizatorilor, sportivul a fost găsit în stare de inconștiență și în stop cardio-respirator de echipa medicală ajunsă la locul accidentului. După o încercare de resuscitare, el a fost transportat cu elicopterul la spitalul din Layla, unde a fost constatat decesul. După șase etape, portughezul ocupa locul 46 în clasamentul general. Paulo Gonçalves, campion mondial de raliulcross country, în 2013, a ocupat locul al doilea la ediția din 2015 a Raliului Dakar, după spaniolul Marc Coma. El participa a XIII-a oară la această competiție. A debutat în 2006 și a terminat de patru ori în Top 10.

FC Voluntari l-a transferat pe Sanoh

Clubul FC Voluntari a anunțat, sâmbătă, că l-a achiziționat pe mijlocașul Moussa Sanoh, ultima dată component al echipei Gaz Metan Mediaș Sanoh a semnat un contract pe șase luni. Moussa Sanoh, în vârstă de 24 de ani, a evoluat de-a lungul carierei pentru PSV Eindhoven U 17, PSV Eindhoven U 19, PSV Eindhoven U 21, RKC Waalwijk, Crawley Town, Poli Iași și Gaz Metan Mediaș.

Bătrânul și mingea

Japonezul Kazuyoshi Miura, deținătorul recordului de cel mai în vârstă fotbalist profesionist, și-a prelungit cu un an contractul cu Yokohama FC.Miura va împlini 53 de ani la 26 februarie.Kazuyoshi Miura a devenit în martie 2017 cel mai în vârstă jucător care a evoluat într-un meci profesionist, doborând, la 50 de ani și șapte zile, recordul englezului Stanley Matthews. În sezonul trecut, Miura a jucat în trei meciuri de campionat și două de Cupă (în total 223 de minute). Miura a evoluat de-a lungul carierei în 89 de partide pentru naționala Japoniei și a înscris 55 de goluri.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.