Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Supermeci, sub comanda lui Hațegan

Ziarul de Vrancea
5 aug 2020 918 vizualizări

Arbitrul Ovidiu Hațegan a fost delegat de Comisia de Arbitri UEFA la meciul Bayern Munchen – Chelsea din optimile de finală ale Ligii Campionilor. Astăzi se reiau jocurile din Liga Campionilor.

Într-o primă fază se dispută returul duelurilor din optimi rămase nefinalizate înainte de întreruperea competițiilor. Apoi, va urma turneul Final 8 care va fi găzduit, în perioada 12-23 august, la Lisabona. Ovidiu Hațegan se va afla la centru la partida Bayern – Chelsea, programată sâmbătă, de la ora 22.00, la München. Returul începe de la 3-0 pentru formația germană. Brigada românească de la acest joc este completată de asistenții Octavian Șovre și Sebastian Gheorghe, în timp ce al patrulea oficial va fi Radu Petrescu. În camera VAR se vor afla doi italieni, Massimiliano Irrati și Marco Guida.

Chindriș, pe urmele lui Rednic

Patronul echipei FC Botoșani, Valeriu Iftime, a declarat, joi, că fundașul Andrei Chindriș va fi transferat la formația belgiană Mouscron. „Jucătorul nu a semnat, el este la loctul național de tineret acum. Din acest motiv, lucrurile sunt puțin înghețate pentru câteva zile, după care cred că va pleca acolo. Cererea nostră a fost acceptată în cele din urmă, dar nu am semnat nimic. Nu e semnat nimic dar are un contract bun acolo, l-a negociat”, a declarat Iftime. În vârstă de 21 de ani și dorit și de FCSB, Chindriș a mai evoluat la U Cluj, Academica Clinceni și CS Știința Miroslava. Mouscron, echipă antrenată în trecut de Mircea Rednic, ocupa locul VII în prima ligă belgiană, în momentul în care ediția trecută a campioantului a fost oprită definitiv, în aprilie, din cauza pandemiei de coronavirus.

Bianca merge la US Open

Sportiva canadiană de origine română Bianca Andreescu, locul 6 WTA și deținătoarea trofeului, figurează pe lista jucătoarelor direct acceptate pe tabloul principal al US Open, după ce mai multe publicații canadiene au susținut că ea nu va participa. Organizatorii au anunțat lista jucătoarelor, iar aceasta o are în frunte pe Simona Halep, locul 2 WTA, în absența numărului 1 mondial, australianca Ashleigh Barty. Halep este înscrisă la acest turneu, dar deocamdată nu a confirmat oficial participarea. În urmă cu câtva săptămâni, campioana de la Wimbledon și Roland Garros își exprima îndoiala cu privire la participarea la turneul american, din cauza regulilor sanitare stricte.

Englezii nu mai vor cinci schimbări

Cluburile din Premier League au votat împotriva sistemului cu cinci înlocuiri de jucători la un meci pentru fiecare echipă în sezonul viitor. Astfel, Premier League va reveni la sistemul cu trei înlocuiri permise fiecărei echipe la un meci.Potrivit BBC, se pare că mulți membri ai ligii engleze au considerat că regula cu cinci schimbări de jucători avantajează cluburile mari.FIFA a permis ca, în cazul în care ligile doresc acest lucru, sistemul cu cinci înlocuiri, introdus la reluarea fotbalului după pauza cauzată de pandemia de coronavirus, să fie folosit în continuare, până în august 2021.

Campioană europeană, dopată

Atleta ucraineană Natalia Krol (cunoscută anterior sub numele dePrîșcepa), campioană europeană în proba de 800 m în 2016 și în 2018, a fost suspendată 20 de luni pentru dopaj, ea fiind depistată pozitiv cu hidroclorotiazidă, un diuretic, a anunțat Unitatea de Integritate a Atletismului (AIU). Sportiva în vârstă de 25 de ani a fost depistată pozitiv la un control făcut în 16 ianuarie. Din 25 februarie, ea a fost suspendată provizoriu.Suspendarea pe 20 de luni este valabilă de la data efectuării controlului cu rezultat pozitiv. Toate rezultatele de după 16 ianuarie ale Nataliei Krol au fost anulate.

Meciuri pe teren neutru

Patru țări – Polonia, Ungaria, Grecia și Cipru – ar putea găzdui meciuri pe teren neutru în sezonul 2020/2021 al Ligii Campionilor și al Ligii Europa, în cazul în care situația sanitară va duce la o astfel de necesitate. La finalul unei reuniuni prin videoconferință cu cele 55 de federații membre, UEFA a anunțat că unele meciuri din cupele europene, ediția 2020-2021, s-ar putea disputa în țări sau pe terenuri neutre. Preliminariile LC încep sâmbătă, cu două meciul în Elveția: Drita – Inter Club d’Escandes și Tre Fiori – Linfield.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.