Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Straniul caz al lui Țucudean

Ziarul de Vrancea
3 apr 2019 741 vizualizări

George Țucudean, 27 de ani, golgeterul Ligii 1, a suferit o operație pe cord la Viena

Atacantului CFR i-a fost înlocuit un țesut care-i dădea palpitații. Intervenția a fost un succes, iar omul care domină clasamentul marcatorilor în campionatul intern va reveni.  “A suferit o intervenție la compartimentul drept al inimii. I-au cauterizat o chestie pe-acolo. Avea suflu sistolic. Îl sugruma la efort. Avea puls mare. Doctorii mi-au zis: «Nu vă îngrijorați. Scoatem inima, o curățăm și o punem la loc, ca pe o piesă de mașină», a spus Gheorghe Cosma, bunicul fotbalistului. George a moștenit de la tatăl său sindromul Wolff-Parkinson-White, cel care l-a obligat pe Marius Țucudean să pună ghetele în cui în anul 1994, la doar 27 de ani. “În ultima săptămână a făcut investigații la clinici private din Târgu Mureș și din Cluj, dar nu medicii nu i-au găsit nimic în neregulă”, a spus recent pentru ProSport o sursă apropiată echipei CFR Cluj.

Inspecție UEFA la București

O delegație a UEFA a fost la București pentru a constata în ce măsură proiectele de pregătire a EURO 2020 sunt în grafic, informează frf.ro. Pentru această fază, UEFA a fost interesată de stadiul pregătirilor la Arena Națională și a mai vizitat locațiile pentru Fan Zone și facilitățile de la ROMEXPO unde va avea loc tragerea la sorți pentru Turneul Final din 30 noiembrie 2019. În privința Arenei Naționale, unde se vor desfășura patru meciuri la EURO 2020, UEFA a evaluat că pregătirile sunt încheiate în proporție de 85% și s-a stabilit un calendar strict pentru restul lucrărilor necesare. Stadionul va trebui să fie complet pregătit până la finele acestui an, iar din luna mai 2020 va intra sub managementul UEFA. Delegația  a constatat că pregătirile de la București pentru organizarea EURO 2020 sunt în graficul stabilit.

Mondial de baschet la Cluj

BT Arena și Sala Sporturilor “Horia Demian” din Cluj vor găzdui Campionatul Mondial de baschet feminin under 17, din 2020, competiție mondială acordată în premieră României.  Decizia a fost luată în cadrul FIBA Central Board, în 30 martie, la Abidjan, fiind confirmată printr-o adresă oficială semnată de președintele FIBA, Horacio Muratore, și de secretarul general FIBA, Andreas Zagklis.  Competiția se va desfășura cu 16 echipe, în perioada 15-23 august 2020. România a organizat în ultimii 13 ani mai multe competiții europene de juniori/junioare, precum și grupele Eurobasket Women 2015 și Eurobasket 2017, dar acum primește pentru prima dată dreptul de organizare al unei competiții la nivel mondial.

Băluță înscrie după șase luni

Alexandru Băluță (25 de ani) a înscris un gol pentru Slavia Praga în meciul din sferturile de finală ale Cupei Cehiei, contra celor de la Karvina, scor 5-0. Mijlocașul român a fost integralist pentru Slavia și a reușit golul de 2-0, în minutul 43. Băluță a recepționat balonul la marginea careului și a șutat imparabil, învingându-l astfel pe goalkeeper-ul oaspeților. Scorul a fost deschis de Frydrych, în minutul 40. După pauză au mai punctat van Buren (51', 59') și Husbauer (59'). Golul lui Băluță a fost al treilea din acest sezon și primul după o pauză de aproape șase luni. În campionat, Slavia Praga ocupă primul loc, după 26 de runde, cu 65 de puncte. De asemenea, echipa lui Băluță este calificată în sferturile de finală ale Europa League, acolo unde o va înfrunta pe Chelsea. Duelurile vor avea loc pe 11 și 18 aprilie.

Barça pe valuri remontează

FC Barcelona remizat, marți, în deplasare, scor 4-4 (1-2), în meciul cu Villarreal, din etapa a XXX-a a campionatului spaniol de fotbal, La Liga. Barca a început fără Messi și fără Piqué, dar a condus cu 2-0, după reușitele lui Coutinho ('12) și Malcom ('16.) Villarreal a revenit și a înscris de patru ori prin Chukwueze ('23), Ekambi ('50), Iborra ('62) și Bacca ('80). Mesi a intrat pe teren în minutul 61 și a marcat în minutul 90, golul său cu numărul 32 în campionat și cel de 3-4. Suarez a egalat apoi la ultima fază, în minutul 90^4. Alvaro (Villarreal) a fost eliminat, în minutul 86. Barcelona  este lider cu 70 de puncte, iar “submarinul galben” a strâns 30 de puncte și a urcat provizoriu de pe locul 17 pe locul 16.

Încă o trăsnaie marca Bolt

Fostul sprinter jamaican Usain Bolt, deținătorul recordurilor mondiale la 100 metri și 200 metri, a câștigat o cursă împotriva unui mototaxi, care a avut loc în Lima, capitala statului Peru. Cursa s-a disputat pe distanța de 50 metri. Mototaxi este un vehicul foarte des întâlnit pe străzile din Peru și poate atinge o viteză maximă de 60 km/h astfel că jamaicanul nu a avut nicio problemă în a-l depăși.  Cel mai bun sprinter din istorie și deținătorul recordului all-time la sută de metri (9,58 secunde, la Jocurile Olimpice de la Beijing 2008), Usain Bolt s-a retras din altletism în 2017 și a încercat să devină fotbalist, însă a renunțat la noul proiect din viața sa.

Pelé a fost spitalizat

Fostul internațional brazilian Pelé  în vârstă de 78 de ani, a fost spitalizat, noaptea trecută, la Paris, unde se află pentru un eveniment organizat de un sponsor, care a avut deja loc. Pelé a suferit noaptea o criză de tetanie (sindrom caracterizat prin contracția mușchilor și înțepenirea membrelor) și de febră și a fost transportat de la hotel la spital, unde încă era internat ieri după-amiază. Fostul jucător nu este în stare gravă, iar surse din anturajul său au precizat că Pelé a rămas în spital ca măsură de precauție. Pele s-a deplasat la Paris pentru un eveniment organizat de Hublot, în cadrul căruia s-a întâlnit cu jucătorul echipei Paris Saint-Germain, Kylian Mbappé

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.