Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: „Stejarii” câștigă la masa verde

Ziarul de Vrancea
3 feb 2021 847 vizualizări

Naționala de rugby a României a câștigat “la masa verde”, cu 28-0, victorie cu bonus ofensiv – 5 puncte, meciul cu Belgia din ultima etapă a ediției 2020 a Rugby Europe Championship.

Decizia a fost luată de către Colegiul Director al Rugby Europe, care s-a reunit ieri. Programată pentru data de 7 februarie, la Craiova, pe Stadionul “Ion Oblemenco”, partida dintre România și Belgia a fost suspendată după ce Rugby Europe a anunțat că a fost informată că delegația belgiană nu poate părăsi țara pentru a ajunge în România. Clasamentul ediției 2020 a Rugby Europe Championship, va fi definitivat după disputarea pe 7 februarie a celor două meciuri restante, Spania – Portugalia și Georgia – Rusia.

Hagi încântă la Glasgow

Mijlocașul Ianis Hagi a marcat golul victoriei echipei Glasgow Rangers în meciul St. Johnstone, scor 1-0, din etapa a XXVII-a a campionatului Scoției. Hagi, care a fost titular, a marcat în minutul 52, cu un șut din afara careului, sub bară. El a fost înlocuit în minutul 81, cu Glen Kamara. În clasament, Rangers cu 75 de puncte, urmată de Celtic cu 52 de puncte și Hibernian (46 p). Echipa antrenată de Steven Gerrard are două jocuri în plus față de Celtic și unul față de Hibernian.

Barça pe valuri

Formația FC Barcelona s-a calificat în semifinalele Cupei Spaniei, după ce a învins, miercuri seară, în deplasare, cu scorul de 5-3 după prelungiri, echipa Granada, în sferturile de finală ale competiției, meci la care adversarii au condus cu 2-0. Kenedy ('33) și Soldado ('47) au marcat de două ori pentru Granada, dar „catalanii” au trimis meciul în prelungiri, prin Griezmann ('88) și Jordi Alba ('90^2). Griezmann a mai punctat odată în min. 100, dar numai după trei minute Granada a mai primit un penalty pe care l-a transformat Vico. De-abia în repriza a doua a prelungirilorm De Jong și Alba au făcut diferența pentru Barça. Anterior, s-au calificat în semifinale FC Sevilla și Levante. Ultimul sfert de finală este Betis Sevilla-Athletic Bilbao.

 

Tigrii cu sombrero au făcut safteaua

Echipa mexicană Tigres UANL s-a calificat în semifinale la Cupa Mondială a Cluburilor din Qatar, după ce a învins, scor 2-1, formația sud-coreeană Ulsan Hyundai . Pentru mexicani a marcat Andre-Pierre Gignac, în minutele 38 și 45Â5 (penalty), în timp ce pentru sud-coreeni a înscris Hee Kim-ki minutul 24. În semifinale, Tigres va evolua contra formației braziliene Palmeiras. Tot ieri s-a jucat meciu dintre va juca meciul Al Duhail (Qatar) - Al Ahly (Egipt), învingătoarea urmând să evolueze în semifinale cu Bayern München.

 

Umilite de Cehia

Naționala de baschet feminin a României a fost învinsă, joi, la Istanbul, de reprezentativa Cehiei, scor 52-100 (25-58), în penultimul meci din grupa D a EuroBasket 2021. În urma rezultatului, Cehia rămâne liderul grupei, cu 9 puncte, iar România, cu 6, se află pe ultima poziție a clasamentului. În ultimul meci din grupă, România va întâlni, sâmbătă, Italia. La turneul final al EuroBasket 2021 se va califica câștigătoarea fiecăre grupe din cele 9 preliminare, plus cinci echipe de pe locul secund, cu cea mai bună linie de clasament. Cele 14 echipe naționale se vor alătura gazdelor competiției, Franța și Spania.

Decizie majoră de la WADA

Agenția Mondială Antidoping (WADA) va interzice în totalitate utilizarea glucocorticoizilor în competiții, indiferent care este forma lor de administrare, începând cu anul 2022, o decizie pe care Uniunea Ciclistă Internațională (UCI) o salută, Cerută de mult timp de numeroși factori implicați în ciclism, interzicerea totală a glucocorticoizilor în competiții va fi aprobată în curând de WADA. „Această schimbare adoptată de Comitetul Executiv al WADA va fi pusă în aplicare începând cu 1 ianuarie 2022, astfel că UCI va avea suficient timp pentru a informa și sensibiliza cicliștii, anturajul acestora și profesioniștii din sănătate privind subiectul utilizării adecvate a glucocorticoizilor în scopuri clinice în contextul luptei împotriva dopajului”, precizează UCI.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.