Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: “Steagul” în faliment

Ziarul de Vrancea
28 sep 2017 464 vizualizări

Clubul de fotbal FC Brașov a intrat în faliment

Gruparea are datorii de 10 milioane de euro, aproximativ 5 milioane de euro fiind impozite neplătite la fisc. Alți 700.000 de euro reprezintă salarii neplătite la jucători. Clubul mai are și o datorie de 1,3 milioane de euro la patronul Ioan Neculaie, care este anchetat penal tocmai pentru că a luat bani din conturile clubului. Restul sunt datorii acumulate la diverși furnizori și utilități. Clubul a intrat în insolvență în 2015, dar creditorii au cerut falimentul. Cererea lor a fost aprobată de Tribunalul Brașov. Echipa de fotbal FC Brașov a fost înregistrată la Federația Română de Fotbal în 1937. A fost prima echipă din România care a câștigat o cupă internațională, Cupa Balcanică, în 1961. Astăzi, cupa nu se regăsește la club și nu știe nimeni unde este. Se bănuiește că este la un depozit al federației sau că ar fi la fostul antrenor Nicolae Proca, decedat.

Tragerea la sorți pentru Euro 20

UEFA a anunțat, ieri că tragerea la sorți a grupelor preliminariilor Campionaturlui European din 2020 va avea loc, la 2 decembrie 2018, la Convention Center din Dublin. Cele 55 de echipe naționale vor fi împărțite în zece grupe de câte cinci și șase echipe. Câștigăoarele celor 10 grupe și echipele clasate pe locul secund se vor califica la turneul final, organizat în 13 orașe europene, între care se numără și Bucureștiul. Ultimele patru reprezentative care vor ajunge la Euro-2020 vor fi stabilite în urma unei nou-înființate competiții, Liga Națiunilor. Preliminariile se vor disputa între lunile martie și noiembrie 2019. Cele patru formații care vor obține "biletele" pentru CE din Liga Națiunilor vor fi cunoscute în martie 2020. Turneul final va avea loc între 12 iunie și 12 iulie 2020 și va marca 60 de ani de la înființarea Campionatului European. În afara Bucureștiului, orașele care vor găzdui partide de la Euro-2020 sunt Londra, Dublin, Amsterdam, Baku, Bilbao, Bruxelles, Budapesta, Copenhaga, Glasgow, München, Roma și Sankt Petresburg. Pe Arena Națională din capitala României se vor juca trei meciuri din faza grupelor turneului final și o partidă din optimi.

Doar o sperietură

Handbalistul sârb al echipei CS Dinamo, Milan Sajin, lovit la tâmplă în meciul cu Kadetten Schafhausen, din Liga Campionilor, este în afara oricărui pericol Sajin s-a acceidentat la începutul reprizei a doua a partidei disputate la Sala Dinamo și a fost transportat la spital. Medicii l-au ținut un timp sub observație, apoi au stabilit că jucătorul este în afara oricărui pericol. Alți doi jucători dinamoviști au acuzat accidentări după meciul de miercuri, Gaiduchenko (entorsă) și ștefan Grigoraș (contuzie la genunchi). Campioana en-titre a României la handbal masculin, Dinamo București, a învins miercuri, pe teren propriu, formația elvețiană Kadetten Schafhausen, cu scorul de 29-28 (14-12), în a treia etapă din Grupa C a Ligii Campionilor. Golul primei victorii din grupă a dinamoviștilor a fost marcat de Sajad Esteki, din aruncare de la 9 metri, după expirarea timpului regulamentar.

 

Eșecuri pe linie

Echipa de baschet masculin CSM Oradea a ratat miercuri, pe teren propriu, calificarea în turul II al FIBA Europe Cup, deși a învins formația bulgară Balkan Botevgrad, cu scorul de 85-70 (47-35), în manșa retur din turul I al competiției. în tur, orădenii pierduseră la 16 puncte. Principalii marcatori ai orădenilor au fost Milosevici 36  și Gajovici 22, pentru CSM Oradea, respectiv Fortenberry 19 și Brooks 16, pentru oaspeți. În tur, Balkan Botevgrad a câștigat cu scorul de 82-66, astfel că se califică în turul II cu doar un punct diferență. Nici CSU Sibiu nu a obținut calificarea în turul II, învinsă la Pardubice în Cheia cu 64-77. Cehii de la BK Pardubice au câștigat și în România cu 79-78. În turul II va evolua însă Steaua București, acceptată direct în această fază, cu echipa ungară Kormend. În grupa B a FIBA Europe Cup va juca și campioana en-titre, U Banca Transilvania Cluj, care a fost eliminată în turul II al Basketball Champions League de MHP Riesen Ludwigsburg (72-78 și 77-88). Meciurile din faza grupelor vor începe în 18 octombrie.

Antrenorul nou în Las Palmas

Antrenorul Pako Ayestaran a fost numit, ieri, la conducerea tehnică a echipei UD Las Palmas, în locul lui Manolo Marquez, care a demisionat. În vârstă de 54 de ani, Pako Ayestaran a mai antrenat în Mexic, pe Tecos și Santos Laguna, în Israel, pe Maccabi Tel Aviv, și în țara sa, Spania, pe FC Valencia.  Predecesorul său de la UD Las Palmas, Marquez, era în funcție din 4 iulie și a demisionat marți. în campionat, echipa condusă de el nu a reușit decât două victorii în șase etape, ultima înfrângere fiind duminică, scor 0-2, pe teren propriu, în fața formației Leganes. Cu șase puncte, Las Palmas este pe locul 15, în clasament.

Rodcenkov este căutat cu mandat

Justiția rusă a emis, la 21 septembrie, un mandat internațional de arestare pe numele lui Grigori Rodcenkov, fost director al laboratorului antidoping de la Moscova, refugiat în SUA, ale cărui dezvăluiri au contribuit la scandalul de dopaj în care a fost implicat sportul rus. Grigori Rodcenkov a fost șeful laboratorului din Moscova până în noiembrie 2015, când primele dezvăluri ale Agenției Mondiale Antidoping (WADA) cu privire la dopajul instituționalizat din Rusia l-au determinat să demisioneze. După moartea subită a doi angajați ai laboratorului, survenită în februarie 2016, Rodcenkov a afirmat că se teme pentru viața lui și s-a refugiat în SUA, țară care nu are acord de extrădare cu Rusia. În SUA, el a lansat acuzații la adresa autorităților ruse, care au pus în practică un dopaj de stat în rândul sportivilor din această țară.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.