Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Simona l-a învins și pe Nadal

Ziarul de Vrancea
11 iun 2018 568 vizualizări

Simona Halep a fost desemnată "campioana de weekend" într-un sondaj realizat de cotidianul L'Equipe în rândul cititorilor. Halep i-a depășit pe Rafael Nadal și Sebastian Vettel.

"Deși credeam că Nadal va fi campion de weekend, voi ați decis altceva. Simona Halep a fost câștigătoarea fără drept de apel", a scris L'Equipe. Halep a obținut 83 la sută din voturi, față de 15 la sută câte a obținut Rafael Nadal. Sebastian Vettel, câștigător la Marele Premiu al Canadei, a obținut 1 la sută din voturi. La sondajul de pe site-ul cotidianului francez au fost înregistrate 47

Unde vedem Cupele Europene?

Trei posturi din România au câștigat dreptul de a televiza meciurile din Liga Campionilor și Liga Europa în următorii trei ani. Acestea sunt Telekom Sport, Digi Sport și LOOK TV. Postul ProTV a pierdut dreptul de a mai difuza meciuri din Liga Europa, după 9 ani de emisie. Totuși, ProTV va putea transmite anumite meciuri din Liga Campionilor, inclusiv finala care va avea loc pe Wanda Metropolitano, noul stadion al celor de la Atletico Madrid. Finala Ligii Europa va avea loc la Baku, pe Stadionul Olimpic. Echipele care vor reprezenta România în cupele europene în sezonul viitor sunt CFR Cluj, FCSB, CS U Craiova și FC Viitorul. Campioana va merge în turul II preliminar al Ligii Campionilor, vicecampioana în turul secund al Ligii Europa, câștigătoarea Cupei în turul III al UEL, iar elevii lui Hagi vor intra în competiție încă din primul tur. Doar FCSB va fi cap de serie la tragerea la sorți, datorită coeficientului.

Lopetegui va prelua Realul

Tehnicianul Julen Lopetegui, selecționerul Spaniei, va fi noul antrenor al echipei Real Madrid. Julen Lopetegui va prelua Real Madrid după Cupa Mondială din Rusia. El îi succede în funcție lui Zinédine Zidane. În vârstă de 51 de ani, Lopetegui avea contract cu naționala Spaniei până în 2020, în acesta va fi reziliat și va semna cu Real Madrid până în 2021. Lopetegui revine la Real Madrid după 10 ani, când a condus echipa a doua a clubului (2008/2009), fiind apoi selecționer la Under-19, under-20 și under-21. În 2014 a plecat la FC Porto, iar în 2016 a devenit selecționer al Spaniei. Ca jucător, el a evoluat la Real Madrid în perioada 1989/1991.

Leo Grozavu antrenează Petrolul

FC Petrolul Ploiești a anunțat că a ajuns la un acord cu Leontin Grozavu, cel care va prelua funcția de antrenor principal pentru sezonul 2018/2019 de la Romulus Ciobanu. Leo Grozavu, în vârstă de 50 de ani, a antrenat ultima dată formația ACS Poli Timișoara. El a mai pregătit, printre altele, formațiile Universitatea Cluj,  Gaz Metan Mediaș și FC Botoșani și a fost președinte la clubul din Iași.

Academia a câștigat marca Rapid

Mihai Florea, lichidatorul judiciar al societății FC Rapid SA, deținută de Valerii Moraru, a declarat, pentru News.ro, că Academia Rapid a cumpărat marca Rapid, la licitația care a avut loc ieri. "Astăzi a fost ultima licitație pentru vânzarea mărcii Rapid și a fost cumpărată de SC Fotbal Club R SA pentru suma de 406.800 de euro plus TVA, după ce prețul inițial de pornire a fost de 3,4 milioane de euro plus TVA. Din partea lor, a fost prezent Adrian Olariu, administratorul societății și au achitat zece la sută din sumă. în cazul în care nu plătesc suma totală pierd garanția, dar nu cred că este cazul. Suma a fost plătită pentru cinci mărci ale brandului și 23 de cupe și trofee", a declarat Mihai Florea. Academia Rapid, clubul susținut de Primăria Sectorului 1, a fost singura entitate care a cumpărat caietul de sarcini. Academia Rapid a câștigat Liga a IV-a bucureșeană și va disputa barajul pentru promovare în Liga a III-a cu AS Singureni, campioana din Giurgiu, la 16 și 23 iunie

Fug fotbaliștii de la Sporting

Golgeterul Bas Dost se alătură altor vedete și antrenorului Jorge Jesus și își reziliază contractul cu Sporting Lisabona, după ce fanii au pătruns în cantonamentul echipei, în urmă cu o lună, și i-au agresat pe jucători. În vârstă de 29 de ani, internaționalul olandez a marcat 27 de goluri sezonul trecut, în campionat și mai avea contract cu Sporting până în 2020. Bas Dost fusese cumpărat în 2016 de la Wolfsburg, pentru 12 milioane de euro. El a fost rănit la cap în timpul incidentelor din cantonament. Portarul Rui Patricio și jucătorii William Carvalho, Gelson Martins și Bruno Fernandes și-au reziliat și ei contractele cu gruparea din Lisabona. Ei au invocat probleme grave cu suporterii care au agresat jucătorii în urmă cu câteva săptămâni. Fotbaliștii au trimis scrisorile de reziliere sindicatului jucătorilor portughezi, federației portugheze, dar și ligii profesioniste.

 

Dramă în familia lui Bode Miller

Emeline Miller, fiica de 19 luni a campionului mondial și olimpic Bode Miller, a decedat la spital, după ce copilul a fost găsit căzut într-o piscină. Decesul este investigat de poliția din Orange County, California, a precizat un purtător de cuvânt, Carrie Braun. Paramedicii au fost chemați la o proprietate din Coto de Caza, sâmbătă, cu puțin timp înainte de ora locală 18.30. Un reprezentant al departamentului local de pompieri a afirmat că fetiția a fost resuscitată fără succes pe loc, apoi transportată la un spital. Soția schiorului, Beck Miller, în vârstă de 31 de ani, jucătoare profesionistă de volei pe plajă, a găsit copilul în piscină și a sunat la 911. Bode, 40 de ani, și Beck s-au căsătorit în 2012, iar trei ani mai târziu s-a născut primul lor copil, Nash. Beck Miller este însărcinată cu al treilea copil, care ar urma să se nască în septembrie. Fostul schior mai are doi copii din relații anterioare.

Nike respectă embargoul

Producătorul de echipament sportiv american Nike a refuzat să le mai furnizeze ghete de fotbal jucătorilor echipei naționale a Iranului, participantă la Cupa Mondială din Rusia. Nike a invocat sancțiunile economice pe care SUA le-a impus Iranului. "Sancțiunile SUA înseamnă că Nike, o companie din SUA, nu poate furniza încălțăminte echipei naționale a Iranului de această dată. Sancțiunile aplicabile Nike sunt valabile de mai mulți ani și sunt întărite de lege", se arată într-un comunicat al Nike. Iranienii însă sunt surprinși de decizia companiei americane, pentru că în trecut, chiar și înaintea Cupei Mondiale din 2014, erau sub sancțiuni economice internaționale, dar Nike le-a furnizat echipament sportiv. Naționala Iranului îmbracă echipament Adidas, dar compania germană nu este sponsor, ci pur și simplu a vândut produsele sale sportive federației de la Teheran.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.