Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Simion, spre centura mondială

Ziarul de Vrancea
6 oct 2020 1206 vizualizări

Viorel Simion luptă să revină în boxul mondial, de data aceasta la categoria ușoară. Adversarul românului, în meciul transmis în direct de TVR 1 joi, de la 21.30, este ucraineanul Denis Berincik, deținătorul centurii WBO International.

După marile lupte ale lui Doroftei și Bute, boxul profesionist revine la TVR. Viorel Simion, supranumit „Bombardierul din Carpați, se reinventează la 39 de ani și încearcă să ajungă la gloria celor patru campioni mondiali români, Mihai Leu, Leonard Doroftei, Lucian Bute și Adrian Diaconu. Premiul cel mare, pentru care se va bate românul, este centura WBO Internațional la categoria ușoară, victorie care îi poate deschide pugilistului român drumul spre titlul mondial,

Cine ne fluieră, lângă gheizere

Arbitrul sloven Damir Skomina (44 ani) va conduce la centru meciul Islanda - România, semifinala pentru barajul la Euro-2020. Skomina va fi ajutat de asistenții Jure Praprotnik și Rober Vukan, în vreme ce al patrulea oficial este Rade Obrenovic. Islanda-România va beneficia de arbitraj VAR, sarcina revenindu-i spaniolului Juan Martinez Munuera, ajutat de Slavko Vincic din Slovenia. Skomina (44 ani) a mai oficiat la România-Polonia 0-3 în 2016, meci din preliminariile CM 2018.

 Mircea Sandu, trimis în judecată

Fostul președinte al FRF Mircea Sandu a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru constituirea unui grup infracțional organizat, delapidare și spălare de bani, în dosarul care vizează modul în care a fost construită Baza Sportivă de la Buftea, județul Ilfov. Potrivit procurorilor, în vederea atingerii scopului infracțional, „a fost creat un circuit fictiv prin intermediul căruia au fost încheiate succesiv contracte de antrepiză și subantrepiză între mai multe societăți comerciale controlate de către membrii grupului infracțional, prin intermediul cărora au fost transferate sumele de bani provenite din contractele încheiate cu instituția cu priofil sportiv.”, au transmis procurorii

Sprint cu fotofiniș

Ciclistul francez Arnaud Demare (Groupama-FDJ) a câștigat la sprint etapa a patra a Turului Italiei, disputată marți pe distanța de 140 km între Catania și Villafranca Tirrena. Arnaud Demare s-a impus in extremis, la fotofiniș, în fața slovacului Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) și a italianului Davide Ballerini (Quick-Step). Joao Almeida rămâne lider la general în acest Giro. Almeida a primit două secunde de bonificație într-un sprint intermediar care îl desparte în clasamentul general f de ecuadorianul Jonathan Caicedo (Education First). Pe locul trei este spaniolul Pello Bilbao (Bahrain-McLaren), la 39 sec.

Ultimele transferuri

CFR Cluj – Latovlevici (Kisvarda), Carnat (Sepsi); CSU Craiova: Ofosu (Botoșani, trei ani), Căpățînă (Voluntari, 4 ani), Mamut (Inter Zaprisic); Sepsi OSK: Petrila (CFR, împrumut un an); Dinamo: Ba (Rayo Vallecano); Gaz Metan: Ze Manuel (Boavista, doi ani), Valente (Maritimo, doi ani); FC Argeș: Drăghici (Craiova, împrumut șase luni); Astra: Montini (Dinamo, doi ani)

PSG se înfruptă de la Barcelona

Paris Saint-Germain l-a achiziționat pe mijlocașul brazilian Rafinha de la FC Barcelona chiar înainte de încheierea perioadei de mercato. Rafinha a semnat un contract valabil până la 30 iunie 2023. În vârstă de 27 de ani, Rafinha a fost format la FC Barcelona, unde a trecut la profesioniști în 2011. El a câștigat cu FC Barcelona Liga Campionilor și de trei ori campionatul Spaniei (2015, 2016 și 2019). La PSG, el va evolua cu numărul 12.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.