Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Semifinale în Cupă

Ziarul de Vrancea
15 mar 2021 689 vizualizări

Dinamo va întâlni Astra Giurgiu, iar Universitatea Craiova va juca în compania echipei Viitorul Pandurii Târgu Jiu,în semifinalele Cupei României, conform tragerii la sorți de marți, de la Casa Fotbalului. Semifinalele Cupei României, ediția 2020/2021, se vor disputa în dublă manșă: turul în perioada 13-15 aprilie, iar returul, în perioada 11-13 mai. Astra și Craiova vor fi gazde în partidele tur.

Gane pleacă, vine SMURD

Antrenorul Ionel Gane a declarat, luni seară, că nu va mai antrena echipa Dinamo, după eșecul cu FC Argeș, scor 1-2, în Liga I: „E ultimul meu meci la Dinamo. Cred că e nevoie de o schimbare, am făcut tot ce am putut. I-am anunțat și pe băieți, a fost ultimul meci”. a declarat Gane la Digisport. Ieri, Dinamo a confirmat revenirea lui Gheorghe Mulțescu la cârma echipe. Mulțescu a fost prezent la Săftica, unde a condus primul antrenament. Gheorghe Mulțescu, 69 de ani, este pentru a cincea oară antrenorul echipei Dinamo. Ultima dată, el a condus formația „alb-roșie” în ultimele jocuri din play-out-ul sezonului trecut și în prima etapă din acest sezon, apoi a fost înlocuit de Cosmin Contra.

Mățan s-a întors din America

Proaspăt transferat în Statele Unite ale Americii, Alex Mățan este primul jucător care s-a prezentat sub comanda lui Adrian Mutu. Având în vedere că la momentul în care convocările pentru jucătorii din străinătate au fost trimise, conform regulilor UEFA, transferul său la Columbus Crew nu fusese oficializat, convocarea pentru Mățan nu a fost trimisă clubului american.Totuși, staff-ul echipei naționale U21 a discutat cu oficialii clubului american și au obținut acordul acestora de a-l lăsa pe Alex să evolueze la Campionatul European. Astfel, mijlocașul s-a prezentat în cantonamentul de la Buftea, fiind primul tricolor care a ajuns.

Cristian merge în optimi

Jaqueline Cristian (160 WTA) s-a calificat, ieri, în optimile de finală ale turneului de categorie WTA 500 de la Sankt Petersburg, cu premii totale de 565.000 de dolari. În turul I, românca a benficiat de retragerea adersarei ei, Vera Lapko (281 WTA), la scorul de 6-7, 6-4, 2-1 pentru româncă.Sportiva din Belarus,în vârstă de 22 de ani, a abandonat din motive medicale. Cu excepția tie-break-ului din primul set, Jaqueline nu și-a pierdut niciodată serviciul. În optimi, Cristian o va înfrunta pe letona Jelena Ostapenko (53 WTA), a șasea favorită, care în primul tur a dispus de Paula Badosa (Spania) cu 6-2, 6-2.La dublu, perechea româno-ucraineană Raluca Olaru / Nadia Kicenok s-a calificat în sferturi după ce învins cu 6-3, 7-6), echipa Jelena Ostapenko/Valeria Savinîh (Letonia/Rusia). Raluca și Nadia vor juca în sferturi cu perechea Arina Rodionova/Rosalie Van Der Hoeck (Australia/Olanda).

Candidatură de prestigiu la FRA

Campioana olimpică de la Beijing 2008 în proba de maraton, Constantina Diță, și-a depus, ieri, candidatura la alegerile pentru funcția de președinte al Federației Române de Atletism (FRA). În vârstă de 51 de ani, Diță candidează pentru a doua oară la conducerea FRA. În urmă cu patru ani, ea a pierdut alegerile, fiind devansată de actualul președinte Florin Florea și de Traian Badea. Alegerile pentru funcția de președinte al Federației Române de Atletism vor avea loc în cadrul Adunării Generale a FRA programată la 22 aprilie, de la ora 11:00, la Grand Hotel Italia din Cluj, Tot atunci vor avea loc alegeri pentru posturile de vicepreședinte și cele de membru al Consiliului Federal.

Acuzații grave asupra lui Navas

Un fost președinte al federației de fotbal din Costa Rica îl acuză pe portarul Keylor Navas, în prezent la Paris Saint-Germain, că a amenințat cu pierderea de meciuri pentru a forța înlocuirea selecționerului Jorge Luis Pinto. „Îmi amintesc cum Keylor Navas mi-a spus: pierdem trei meciuri, e o clauză prin care pleacă dacă se întâmplă asta”, a declarat Eduardo Li. Faptele s-ar fi produs în perioada de dinaintea Cupei Mondiale din Brazilia, din 2014, când Costa Rica a ajuns în sferturile de finală, performanță istorică. Jucătorii s-ar fi plâns de comportamentul și metodele lui Jorge Luis Pinto, care a preluat echipa în 2011. Potrivit presei locale, Navas a recunoscut că a avut dezacorduri cu Pinto dar este „foarte surprins” de aceste acuzații.

Zeul Zlatan pogoară iarăși

La 39 de ani și la cinci de la retragerea din naționala Suediei, atacantul Zlatan Ibrahimovic a fost convocat la prima reprezentativă pentru meciurile cu Georgia și Kosovo, din preliminariile CM-2022. El a jucat ultimul meci pentru Suedia în iunie 2016, la meciul cu Belgia, pierdut, scor 0-1, la CE din Franța. După acel meci, atacantul s-a retras, având la activ 62 de goluri. Zlatan a fost convocat prima oară la naționala Suediei în 2001, când avea 19 ani. Suedia este în grupă cu Spania, Portugalia și Slovacia pentru Euro-2021. „Revenirea zeului”, a scris jucătorul pe Twitter, după convocarea primită de la selecționerul Janne Anderson.

Pucul ucigaș

Căpitanul echipei MHK Dinamo Sankt Petersburg, Timur Faizutdinov (18 ani) a murit, marți, după ce sâmbătă a fost lovit la cap de un puc, în timpul unui meci din liga a dou de hochei, desfășurat la Iaroslavl.Jucătorul rus a fost lovit lângă ureche, într-o zonă neprotejată de cască. Spitalizat rapid după accident și plasat la terapie intensivă, Faizutdinov nu a putut fi salvat de medici. „ Pucul a lovit zona capului și jucătorul a fost internat în stare gravă. Doctorii s-au luptat pentru viața sa timp de trei zile”, a anunțat clubul jucătorului.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.