Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: S-a spart o tradiție

Ziarul de Vrancea
1 iun 2021 672 vizualizări

CS Mioveni a câștigat, ieri, barajul cu FC Hermannstadt de menținere/promovare în Liga I.

În manșa retur a barajului, disputată la Mediaș, CS Mioveni s-a impus cu scorul de 2-1, revenind de la 0-1, după ce în tur scorul fusese 0-0. FC Hermannstadt a început, practic meciul în zece jucători de câmp (Dâlbea a primit al doilea cartonaș galben în min. 6) și l-a terminat în nouă, portarul Cristiano fiind eliminat în min. 84, deoarece a comis henț în afara careului. Yazalde a deschis scorul în min. 21, italianul Massaro a egalat în min. 71, iar în min. 90^3, Panait a marcat al doilea gol. Este prima oară, de când s-a adoptat noul sistem, când o echipă din liga secundă promovează la baraj. CS Mioveni (antrenor, Alexandru Pelici) revine în Liga I după nouă an

Alex Crețu a semnat cu FCSB

Fundașul Alexandru Crețu, fost la Poli Iași, a fost achiziționat de FCSB. Internaționalul român a jucat în ultimii ani în Slovenia, pentru Olimpja Ljublijana și Maribor. Campion al Sloveniei în sezonul 2018-2019, Crețu este un mijlocaș defensiv foarte puternic, cotat în prezent la 450 de mii de euro.La Maribor, inchizătorul a însumat 94 de apariții, în care a punctat de 5 ori și a oferit șase pase decisive.

Lucescu și-a prelungit contractul cu Dinamo

Tehnicianul Mircea Lucescu și-a prelungit contractul cu Dinamo Kiev până în 2023, a anunțat, ieri, clubul ucrainean. Președintele Igor Surkis și antrenorul principal al echipei Mircea Lucescu au convenit opțiunea continuării contractului până în vara anului 2023. Lucescu a semnat anul trecut un contract pe două sezoane, plus opțiune de prelungire pentru încă unul. În primul sezon, Lucescu a câștigat toate trofeele interne - titlul de campioană, Cupa și Supercupa Ucrainei.

Sepsi transferă de la rivali

Clubul Sepsi Sfântu Gheorghe a anunțat, miercuri, că a obținut serviciile fotbalistului bulgar Țvetelin Ciunciukov, contractul acestuia fiind valabil de la 1 iulie. Contractul este pr doi ani, cu opțiune de prelungire. Țvetelin Ciunciukov a jucat în sezonul trecut la Academica Clinceni, club care îl împrumutase de la Slavia Sofia, dar de-a lungul carierei el a mai evoluat și la Cerno More, Ludogoreț, Botev Plovdiv și Rakovski 2011.

Surprizele contratimpului

Rutierul kazah Alekesi Luțenko a câștigat surprinzător contratimpul din Criteriul Dauphiné. Ciclistul de la Astana fost cu opt secunde mai rapid decât coechipierul său Ion Izagirre. Podiumul a fost completat de danezul Kasper Asgreen (Deceuninck) la nouă secunde. Ceilalți oameni cu pretenții la tricoul galben au avut prestații decente, singurul de la care se aștepta mai mult fiind Geraint Thomas (Ineos), care a terminat al zecelea, la 23 de secunde de Luțenko. Succesul de azi nu i-a fost suficient lui Luțenko pentru a prelua șefia clasamentului general, acesta fiind acum la numai o secundă în spatele lui Lukas Pöstlberger (Bora), care a terminat etapa de azi pe locul IX.Al treilea la general este Asgren la nouă secunde.

 

 

Sferturi de vis la hochei

Rusia s-a clasat pe prima poziție în grupa sa de la Campionatul Mondial de hochei pe gheață și va înfrunta Canada,astăzila Riga, în capul de afiș al sferturilor de finală ale competiției din Letonia. În ultima etapă din Grupa A, hocheiștii ruși au spulberat cu 6-0 echipa Belarus, stat desemnat inițial co-organizator al turneului, dar Federația internațională de hochei (IIHF) i-a retras evenimentul în luna ianuarie, ca urmare a presiunii opozanților și a sponsorilor, care au denunțat represiunea politică în curs din această țară. Celelalte sferturi de finală sunt Elveția – Germania, SUA – Slovacia și Finlanda – Cehia.

 

Un burkinabé, lider mondial la triplusalt

Atletul Hugues-Fabrice Zango din Burkina Faso, medaliat cu bronz la Campionatele Mondiale din 2019, a stabilit cea mai bună performanță mondială a sezonului la triplusalt,în cadrul reuniunii de la Montreuil (Franța).

La 28 de ani, Hugues-Fabrice Zango este considerat principalul favorit la câștigarea titlului olimpic, după grava accidentare a campionului en titre, americanul Christian Taylor. Recordul mondial la triplusalt este deținut în continuare de legendarul atlet britanic Jonathan Edwards, care a reușit o săritură de 18,29 m în data de 7 august 1995.

 

 Barcelona schimbă garda

Fundașul brazilian Emerson, împrumutat de două sezoane la Betis Sevilla, revine la FC Barcelona din această vară, a anunțat clubul catalan. FC Barcelona i-a mai achiziționat în ultimele două zile pe Sergio Agüero și Eric Garcia. Emerson, 22 de ani, a marcat cinci goluri și a dat 10 pase decisive pentru Betis, iar în acest sezon a fost jucătorul cel mai utilizat, cu 3.186 minute. FC Barcelona l-a achiziționat de la Atletico Mineiro în ianuarie 2019 și imediat l-a împrumutat la Betis Sevilla.

Armenia remizează cu Croația

Armenia, adversara României în preliminariile Cupei Mondiale din Qatar, a terminat la egalitate, scor 1-1, meciul amical disputat, marți, în depalsare, cu Croația, vicecampioană mondială și calificată la Euro-2020. Gazdele au înscris prin Perisici, în minutul 24, iar oaspeții au egalat prin Wbeymar Angulo, în minutul 72. Croația face parte din Grupa D a Euro-2020, alături de Anglia, Scoția și Cehia. Jucătorii antrenați de Zlatko Dalic vor mai juca, duminică, un amical, cu Belgia, înainte de turneul final al CE.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.