Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: România – Danemarca 2-0

Ziarul de Vrancea
7 feb 2021 823 vizualizări

Echipa de handbal feminin CSM București a învins sâmbătă, pe teren propriu, formația daneză Team Esbjerg, scor 28-26 (15-10), în cea de-a 13-a etapă a grupei A din

Liga Campionilor. CSM București are astfel 13 puncte, precum și două meciuri amânate din motive pandemice, cu Rostov Don și SG BBM Bietigheim.Celelalte rezultate Bietigheim – Metz 25-33; Ferencvaros –Vipers Kristiansand 30-28; Krim Ljubljana – Rostov Don 28-27,Râmnicu Vâlcea a învins ieri, în deplasare, formația Odense Handbold, scor 26-25 (13-10), în grupa B.În urma rezultatului, SCM Râmnicu Vâlcea urcă pe locul 6, cu 6 puncte, iar în ultima etapă va evolua pe teren propriu cu Brest. SCM mai are de jucat însă restanțele cu Borussia, din etapele a 6-a și a 9-a, plus disputa cu Podravka, din etapa a 4-a, nici ea programată încă.


Una caldă, una rece

Echipa de handbal feminin Minaur Baia Mare a învins sâmbătă, pe teren propriu, formația rusă Astrakhanocika, scor 30-27 (13-15), în etapa a 4-a din grupa C a EHF European League. În urma rezultatului, rusoaicele rămân pe primul loc al grupei, cu 4 puncte, iar Minaur egalează liderul. Cealaltă reprezentantă a României în competiăie, Dunărea Brăila, a fost învinsă în deplasare, cu scorul de 24-31 (14-17) de echipa maghiară Siofok, în grupa D. Siofok este lider, cu 7 puncte, urmată de Dunărea Brăila, cu 3 puncte.

Bon rămâne în staff-ul lui Ouzounidis

Președintele clubului Universitatea Craiova, Sorin Cârțu, a declarat sâmbătă seară, la Digi Sport, că actualul antrenor interimar al echipei oltene, Dragoș Bon, va rămâne în staful noului tehnician, grecul Marinos Ouzounidis. “Bon rămâne antrenor secund. Marinos vine cu un antrenor secund. O să fie un staf cu trei secunzi și trei preparatori fizici, plus antrenorul principal”, a spus Cârțu. Ouzounidis a fost prezent în tribună la meciul câștigat sâmbătă seară de Universitatea Craiova, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, în fața echipei Dinamo, în Liga I.

Englezii s-au făcut de râs

Echipa de rugby a Scoției a obținut prima sa victorie în deplasare în fața Angliei din 1983, impunându-se sâmbătă la Londra, pe Twickenham, cu scorul de 11-6 (8-6), în prima etapă a Turneului celor Șase Națiuni. Diferența a fost făcută de eseul reușit în minutul 29 de aripa Duhan van der Merwe, jucător născut în Africa de Sud.Oaspeții au transformat două lovituri de pedeapsă, prin Finn Russell, în minutele 6 și 49. Punctele Angliei au venit după două lovituri de pedeapsă, fructificate de Owen Farrell (34, 39). Tot sâmbătă, în primul meci din noua ediție a Six Nations, Franța a surclasat Italia cu 50-10, pe Stadio Olimpico din Roma. La Cardiff: Țara Galilor – Irlanda 21-16 (6-13)

Leipzig – Liverpool, la Budapesta

Meciul Leipzig - Liverpool din prima manșă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor va avea loc la Budapesta, pe Puskas Arena, la 16 februarie, de la ora 22.00, a anunțat, duminică, UEFA. Leipzig nu poate primi pe propriul stadion echipa engleză din cauza restricțiilor de călătorie puse în aplicare de autoritățile germane, pentru cetățenii care provin din țări afectate de noua tulpină de coronavirus. Deși Leipzig a cerut o excepție de la restricțiile legate de pandemie, Ministerul federal de Interne a afirmat că această cerere nu intră în circumstanțele excepționale. Această regulă este în vigoare oficial până la 17 februarie și vizează în primul rând Marea Britanie, unde noua tulpină este răspândită.

A murit coșmarul lui Ali

Fostul boxer american Leon Spinks, care l-a învins pe Muhammad Ali în 1978, a decedat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la vârsta de 67 de ani. Spinks suferea de cancer la prostată și de alte tipuri de cancer, de cinci ani. Născut la St. Louis, Spinks a câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice din 1976, la categoria semigrea. El avea vârsta de 24 de ani, doar 13 luni ca boxer profesionist și șapte lupte, niciuna mai lungă de 10 runde, când a intrat în ring împotriva lui Ali, la 15 februarie 1978, într-o gală din Las Vegas. Ali avea atunci 36 de ani și trecuse de vârful carierei. După 15 reprize, outsiderul a fost declarat câștigător, prin decizia arbitrilor. El a fost singurul boxer care i-a luat o centură de campion mondial lui Muhammad Ali în ring. Spinks i-a acordat revanșa lui Ali și a pierdut, printr-o decizie unanimă, la Superdome din New Orleans, la șapte luni după prima lor luptă. A fost ultima victorie din cariera lui Ali.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.