Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Româncele de la Roland Garros

Ziarul de Vrancea
1 sep 2020 883 vizualizări

Organizatorii turneului de la Roland-Garros au anunțat, ieri listele de participanți la ediția din acest an a competiției, care se va desfășura în perioada 27 septembrie – 11 octombrie.

La simplu feminin, printre jucătoarele înscrise se numără Simona Halep, Irina Begu, Sorana Cîrstea, Patricia Țig și Ana Bogdan. În competiție înscrisă și sportiva canadiană de origine română Bianca Andreescu.De asemenea, nu lipsește de pe listă liderul WTA, jucătoarea australiană Ashleigh Barty.

Gașca lui Mutu a ajuns la Turku

Reprezentativa under 21 a României s-a deplasat, ieri la Turku, pentru meciul cu Finlanda, din preliminariile Campionatului European. Zborul până în Finlanda a durat două ore și jumătate. A fost o cursă charter, fiecare pasager al aeronavei având rezervate trei locuri. Elevii lui Adrian Mutu au încercat să se relaxeze, s-au uitat la filme sau au citit. Tricolorii s-au cazat la „Solo by Sokos Hotel” din Turku, au mâncat și s-au odihnit până la ora 18:15, când au plecat la antrenament. Vineri, tricolorii U21 vor întâlni Finlanda, în deplasare, de la ora 19.00, în preliminariile Euro-2021.

Irlandezii n-au probleme

Selecționerul echipei Irlandei de Nord, Ian Baraclough, s-a arătat „foarte mulțumit” de felul în care se pregătesc jucătorii săi pentru meciurile cu România și Norvegia, din Liga Națiunilor la fotbal, potrivit site-ului Federației nord-irlandeze.  Tehnicianul a relatat că jucătorii au avut o sesiune de pregătire „vie”, marți, pe terenul Civil Service din estul Belfastului, iar marți s-au antrenat la stadionul Windsor Park. Nu există probleme cu accidentările înaintea meciului cu România, de vineri, de la București (Arena Națională, ora 21:45). Joel Cooper a primit o lovitură la cap în weekend, jucând pentru echipa sa de club Oxford United, dar a luat parte la antrenamentul de marți dimineața. Echipa națională de fotbal a României întâlnește echipa Irlandei de Nord în data de 4 septembrie (ora 21:45), la București.

S-a amânat grupa din FIBA Europe Cup

Debutul FIBA Europe Cup, cu echipele CSM Oradea și CSU Sibiu în grupe, a fost amânat cu circa trei luni, pentru data de 6 ianuarie 2021, a anunțat forul european de baschet, care a invocat situația pandemică și complicațiile cu deplasările și reglementările legislative din 16 țări. Potrivit anunțului FIBA Europe, meciurile din grupe se vor disputa în perioad6 ianuarie – 3 martie 2021, cu primele două clasate din fiecare grupă calific ate în optimi. Acestora li se vor alătura alte două echipe de pe locul 3 cu cea mai bună linie de clasament. Optimile de finală se vor juca eliminatoriu, ca și sferturile, semifinalele și finala, toate în dublă manșă. Datele avansate în prezent: 17 și 24 martie optimile, 31 martie și 7 aprilie sferturile, 14 și 21 aprilie semifinalele, respectiv finala în 28 aprilie și 5 mai.

Un nou transfer la Dinamo

Directorul sportiv Rufo Collado anunță, prin intermediul site-ului oficial că FC Dinamo București a ajuns la un acord cu fotbalistul Alexander David González, component al primei reprezentative a statului Venezuela, ultima oară la Club Deportivo Mirandes, pentru transferul la clubul din Șoseaua Ștefan cel Mare. Alexander Gonzalez, fundaș dreapta, născut pe 13 septembrie 1992, va sosi la București pentru a efectua testele medicale și pentru a semna un contract cu clubul „alb-roșu”. Jucătorul de 27 de ani a mai evoluat la Caracas, Young Boys Berna, FC Aarau, FC Thun, Huesca și Elche. El are 43 de selecții în echipa națională.

A dat virusul în brăilence

FR Handbal a confirmat, miercuri, retragerea echipei Dunărea Brăila din sferturile Cupei României, după ce nouă persoane din lot au fost depistate pozitiv cu Covid-19. Astfel, astăzi se va juca doar meciul restant din sferturi dintre CSM București și CSM Slatina, care a fost mutat la ora 18.00. În urma retragerii echipei brăilene, adversara sa din sferturile de finală, SCM Râmnicu Vâlcea, este calificată în semifinale, fază în care se va duela cu Rapid București.

Victorie belgiană de etapă

Belgianul Wout Van Aert (Jumbo-Visma) a câștigat, ieri etapa a cincea a Turului Franței, desfășurată între Gap și Privas, pe distanța de 183 de kilometri. Pentru Van Aert este a doua victorie de etapă în Turul Franței, după cea obținută la 15 iulie 2019, la Albi. Organizatorii au anunțat după etapă că Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick-Step) a fost penalizat pentru o “aprovizionare  neautorizată pe traseu, astfel că francezul a pierdut tricoul galben.  Alaphilippe a primit o penalizare de 20 de secunde pentru că a luat un bidon de la cineva de pe marginea traseului, cu mai puţin de 20 de kilometri înainte de finalul etapei, ceea ce este interzis de regulament. Britanicul Adam Yates (Mitchelton-Scott) este noul deţinător al tricoului galben. Etapa a șasea va avea loc astèzi pe distanța de 191 de kilometri, între Le Teil și Mont Aigoual.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.