Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Retragere festivă pentru Mutu

Ziarul de Vrancea
7 oct 2019 984 vizualizări

În cadrul evenimentului Sports Festival, aflat la ediția a III-a, va fi organizat un meci demonstrativ de fotbal între o echipă a României și o selecționată mondială, jucătorii participanți fiind prieteni și foști coechipieri de-ai lui Adrian Mutu

Partida va avea loc la 13 iunie 2020, pe Cluj Arena și va reprezenta practic meciul de retragere al lui Mutu. Între participanți se vor număra, printre alții, Mirel Rădoi, Andrea Pirlo și Francesco Totti, care au confirmat prezența. La eveniment ar putea participa și Zlatan Ibrahimovic, acum la LA Galaxy. În vârstă de 40 de ani, Mutu, care are 77 de selecții la națională și 35 de goluri marcate, s-a retras din cariera de fotbalist în 2016. El a evoluat la echipe ca FC Argeș, Dinamo, Inter Milano, Verona, Parma, Fiorentina, Chelsea, Juventus, Cesena, Ajaccio și Petrolul. După retragere, Mutu a optat pentru o carieră de antrenor, el pregătind acum echipa de tineret a clubului Al Wahda din Emiratele Arabe Unite

Hațegan fluieră la Stambul

Arbitrul Ovidiu Hațegan a fost delegat în preliminariile Euro-2020, la partida dintre Turcia și Albania, contând pentru Grupa H, informează FRF. Meciul va avea loc la Istanbul, vineri, de la ora 21.45. Hațegan îi va avea ca asistenți pe Octavian Șovre și Sebastian Gheorghe, în timp ce al patrulea oficial desemnat este Sebastian Colțescu. În acest moment, Turcia ocupă prima poziție în grupa de calificare la turneul final, cu 15 puncte acumulate, la fel ca Franța, în timp ce albanezii sunt pe locul IV, cu 9 puncte, după disputarea a șase partide.

Dică a fost înlocuit cu Badea

Nicolae Dică a plecat de la FC Argeș, clubul anunțând mutarea în decursul zilei de luni. Dar, oficialii au mutat imediat și marți l-au numit în funcție pe Ionuț Badea, fostul secund al naționalei. Ionuț Badea a mai antrenat pe FC Argeș în perioada 2007 – 2009, când echipa era patronată de Cornel Penescu, iar în cariera sa a mai condus echipe ca Internațional Curtea de Argeș, Pandurii Târgu Jiu, U Cluj, FC Brașov, Oțelul Galați sau Concordia Chiajna, fiind și secund în staff-ul naționalei României.

Miriuță pleacă din Ungaria

Tehnicianul Vasile Miriuță și-a reziliat contractul cu gruparea Kisvarda, a anunțat, ieri. clubul din Ungaria. „Am convenit că avem idei diferite despre fotbal. Îi mulțumim lui Vasile Miriuță pentru munca sa și îi dorim mult succes în carieră”, a anunțat clubul ungar. Vasile Miriuță a preluat echipa ungară în luna iunie.La gruparea Kisvarda sunt legitimați Gheorghe Grozav, Mihai Mincă și Cornel Ene.

Messi a mai încălțat o gheată

Argentinianul Lionel Messi va primi, la 16 octombrie, al șaselea trofeu Gheata de Aur, într-o festivitate care va avea loc la Antigua Fabrica Estrella Damm din Barcelona. Messi a marcat 36 de goluri sezonul trecut. El l-a devansat pe francezul Kylian Mbappe, de la Paris Saint-Germain, care a marcat 32 de goluri, și pe italianul Fabio Quagliarella de la Sampdoria, cu 26 de goluri. Jucătorul formației FC Barcelona a mai cucerit trofeul care răsplătește jucătorul cu cele mai multe goluri marcate din campionatele naționale europene, în 2009-10 (34 de goluri), 2011-12 (50 de goluri, un record), 2012-13 (46 de goluri), 2016-17 (37 de goluri) și 2017-18 (34 de goluri).Argentinianul are cele mai multe „ghete de aur”, fiind urmat în această ierarhie de portughezul Cristiano Ronaldo, cu patru, în sezoanele 2007-08, 2010-11, 2013-14 și 2014-2015

Schweinsteiger se retrage

Bastian Schweinsteiger (35 de ani) și-a anunțat retragerea din activitatea de fotbalist printr-un mesaj postat pe rețelele de socializare. Fostul campion mondial se va retrage la finalul acestui sezon.Din 2017, germanul evoluează pentru americanii de la Chicago Fire, în MLS, campionat din care s-au retras, printre alții, Steven Gerrard și David Beckham, Frank Lampard. Schweinsteiger este crescut la academia celor de la Bayern, formație pe care a părăsit-o în 2015, semnând cu Manchester United. Contractul acestuia cu Chicago Fire expiră la finalul acestui sezon de MLS, adică în iarnă, iar germanul nu va începe o „aventură” la o nouă echipă.

UEFA cu ochii pe „fasciști”

UEFA a anunțat că a declanșat o procedură disciplinară împotriva clubului Lazio pentru comportament rasist al fanilor la meciul cu Rennes, scor 2-1, din 3 octombrie, din etapa a II-a a Grupei E a Ligii Europa, din care face parte și CFR Cluj. La întâlnirea cu formația franceză, disputată pe Stadio Olimpico, mai mulți susținători ai gazdelor au făcut salutul fascist. Cazul va fi analizat de UEFA la 17 octombrie. Echipa lui Ștefan Radu s-ar putea alege cu un meci cu porțile închise, pentru că nu este la prima abatere. Sezonul trecut, salutul fascist a fost văzut în rândul suporterilor laziali la meciul cu FC Sevilla, din șaisprezecimile Ligii Europa.Pentru acest incident, Comisia de Disciplină a UEFA a amendat gruparea italiană și a închis o tribună a Stadionului Olimpic la meciul de joia trecută.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.