Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Tehnicianul Eugen Neagoe și-a prelungit contractul la Sepsi

Ziarul de Vrancea
6 iun 2018 604 vizualizări

Clubul Sepsi Sfântu Gheorghe a anunțat, ieri că, noua înțelegere fiind pe două sezoane.  Eugen Neagoe a preluat conducerea tehnică a formației Sepsi Sfântu Gheorghe în noiembrie 2017, iar obiectivul său a fost menținerea în primul eșalon. După sezonul regulat, Sepsi a jucat în play-out-ul Ligii I, pe care l-a încheiat pe locul trei, astfel că și-a îndeplinit obiectivul.

Gnohéré, ofertat de Ludogoreț

Harlem Gnohéré (30 de ani) a făcut cel mai bun sezon al carierei în stagiunea recent încheiată, la FCSB, și e aproape de plecarea de la echipa lui Gigi Becali. Atacantul francez are o ofertă și, ce mai probabil, o va părăsi pe vicecampioana României. După ce s-a vorbit de interesul lui Ludogoreț pentru vârful vicecampioanei, formații din zona Golfului s-au interesat de posibilitatea de a-l achiziționa. în acest moment, șansele ca o mutare să se facă sunt mari, de vină fiind ratarea titlului. Anunțul existenței ofertei pentru "Bizon" a fost făcut de Helmuth Duckadam, președintele de imagine al FCSB: "O problemă mare e în atac, acolo avem nevoie de întăriri. Alibec e cum e, probabil că va pleca, sub o formă sau alta. Gnohéré  are și el ofertă. E nevoie de cel puțin două vârfuri", a spus Duckadam, la Digi Sport. Abang a picat, rămâne în picioare varianta Omrani

Mihuț, speranța luptelor românești

Sportivul în vârstă de 23 de ani, Mihai Mihuț a cucerit ieri titlul european Under 23 la categoria 63 kg (greco-romane), în competiția desfășurată la Istanbul. Calificat în finală încă de luni, Mihuț și-a adjudecat cu 5-3 meciul pentru aur, disputat cu moldoveanul Alexandru Biciu. - La începutul lunii mai,Mihuț a devenit campion european de seniori la categoria 63 kg. Tot ieri România a mai obținut o medalie de bronz la categoria 55 kg prin Florin Tița, care s-a impus în finala mică, scor 2-1, în meciul cu elvețianul Ivaylo Sandov.

Handbalul refuză regula U21

În urma discuțiilor desfășurate în ultima perioadă în cadrul Comisiilor Tehnice, Federația Română de Handbal le-a solicitat antrenorilor opinia cu privire la intenția de a introduce o nouă regulă pentru sezonul următor în ceae ce privește jucătorii sub 21 de ani.  Concret, cluburile să aibă obligativitatea de a folosi un sportiv sub 21 de ani, în medie 10 minute pe joc în competițiile organizate de FRH, adică Liga Națională, Cupa României și Supercupa României. În urma centralizării opțiunilor exprimate sau neexprimate, rezultatul final a fost negativ, astfel că pentru moment această regulă nu se va aplica.

Reziliere de comun acord

Antrenorul Jorge Jesus și-a reziliat de comun acord contractul cu Sporting Lisabona, după trei sezoane petrecute la conducerea tehnică a echipei. În vârstă de 63 de ani, Jorge Jesus a preluat-o pe Sporting în vara anului 2015 și avea, potrivit presei lusitane, un salariu de șapte milioane de euro pe an.  Anterior, din 2009, Jesus a pregătit echipa Benfica, cu care a cucerit de trei ori campionatul Portugaliei, performanță pe care nu a mai reușit-o cu rivala "vulturilor", cu care a ocupat locul II în campionat, în primul sezon, și locul al treilea, în următoarele două. Jorge Jesus mai avea un an de contract cu Sporting, dar a decis să părăsească gruparea, după ce, la 15 mai, un grup de suporteri cu cagule pe cap a intrat în centrul de antrenament al echipei Sporting Lisabona și i-a agresat pe jucători și staful tehnic, care se aflau la ședința de pregătire. După acest incident, portarul naționalei Portugaliei, Rui Patricio, și-a reziliat unilateral contractul cu Sporting.

Palestinienii au învins fotbalul

Selecționata Argentinei și-a anulat deplasarea la Ierusalim pentru ultimul meci de pregătire dinaintea pariticipării la Cupa Mondială, cu reprezentativa Israelului, în urma presiunilor palestinienilor. Un grup de aproximativ 30 de persoane, spanioli și argentinieni, mobilizat de federația de fotbal din Palestina, s-a prezentat, ieri, la  la cantonamentul naționalei antrenate de Jorge Sampaoli, din apropiere de Barcelona, și a protestat zgomotos cu pancarte și cu tricouri însângerate ale naționalei "albiceleste" față de intenția sud-americanilor de a juca amicalul. Aceștia susțin că Israelul vrea să folosească întâlnirea cu naționala lui Leo Messi în cadrul manifestărilor pentru sărbătorirea a 70 de ani de la înființarea statului evreu. Aceste proteste vin după ce președintele federației palestiniene îi amenințase pe argentinieni că vor fi întâmpinați de fani arabi care vor arde tricourile lui Messi.

Iran, prima la Mondiale

Naționala Iranului a ajuns, ieri, în Rusia, fiind prima dintre cele 31 de prime reprezentative care sosește în țara gazdă a turneului final al Cupei Mondiale. "Prezența în Rusia reprezintă un vis devenit realitate al fotbalului iranian. Am ajuns la această performanță prin muncă grea și sacrificii, care arată și mai mult cât de privilegiați și de onorați ne simțim că suntem aici", a declarat selecționerul Carlos Queiroz. Iranienii și-a stabilit cartierul general la baza de antrenament a clubului Lokomotiv Moscova de la Bakovka, localitate din regiunea capitalei Rusiei. Slecționata Iranului face parte din Grupa B a turneului final, alături de Portugalia, Spania și Maroc.

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.