Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE Olimpiada de iarnă, în Italia

Ziarul de Vrancea
23 iun 2019 776 vizualizări

Comitetul Olimpic Internațional, întrunit, ieri, la Lausanne, a atribuit organizarea Jocurilor Olimpice de iarnă din 2026 orașului Milano și stațiunii Cortina D'Ampezzo.

Italia primește o nouă ediție a JO de iarnă la 20 de ani după ce a organizat competiția de la Torino. Ceremonia de deschidere și de închidere a JO va avea loc la Milano, probele masculine de schi alpin se vor desfășura la Bormio, iar cele feminine la Cortina D'Ampezzo. Jocurile Olimpice din 2026 vor avea loc între 6 și 22 februarie. Cortina d'Ampezzo a mai găzduit JO de iarnă în 1956. Pentru organizarea ediției din 2026 a mai concurat orașul Stockholm împreună cu stațiunea Are.

Murray revine cu trofeu

Britanicul Andy Murray și Feliciano Lopez au câștigat, duminică, proba de dublu din cadrul turneului de la Queen’s Club, competiție în care spaniolul s-a impus și la simplu. Cei doi au învins în finală echipa Rajeev Ram/Joe Salisbury (SUA/MareaBritanie), scor 7-6, 5-7, 10-5. Pentru Murray a fost primul turneu de după operația la șold suferită în ianuarie. Lopez, care în finala de simplu l-a învins pe francezul Gilles Simon (38 ATP), scor 6-2, 6-7, 7-6, este primul care obține trofeul la simplu și la dublu la același turneu, după Matteo Berretini, care a reușit performanța în 2018, la Gstaad. La Queen’s Club, anterior o astfel de performanță a fost reușită de Mark Philippoussis, în 1997.

Cicâldău, cerut în Italia

Internaționalul de tineret Alexandru Cicâldău, care participă în această perioadă la Campionatul European under 21, este în atenția clubului din Serie A Sassuolo, notează ViaEmiliaNews.com. Sassuolo ar urma să îl lase să plece la Inter Milano pe mijlocașul Stefano Sensi și se gândește la Cicâldău, jucător legitimat la Universitatea Craiova. Italienii notează că Alexandru Cicâldău este comparat cu Marco Verratti.Sassuolo a terminat pe locul 11 sezonul 2018/2019 al campionatului Italiei.

Calificare la mustață

Argentina a învins, duminică, Qatar, scor 2-0, în ultimul meci din grupa B a Copa America 2019, și s-a calificat în sferturile de finală ale turneului final care se dispută în Brazilia. După o prestație neconvingătoare în meciurile cu Columbia (0-2) și Paraguay (1-1), Argentina era nevoită să învingă Qatar pentru a spera la calificare, iar naționala lui Scaloni a început excelent partida de la Porto Alegre. Lautaro Martinez, fotbalistul lui Inter Milano, a deschis scorul după doar patru minute, după o mare eroare în defensiva adversă. Scorul final a fost stablit de atacantul lui Manchester City, Sergio Agüero, care a luat o acțiune pe cont propriu în minutul 82, a depășit doi adversari și a șutat la colțul lung, fără speranțe pentru portarul din Qatar. În urma acestui rezultat și a victoriei Columbiei contra celor din Paraguay, scor 1-0, clasamentul grupei B de la Copa America 2019 arată astfel: 1. Columbia - 9p; 2. Argentina - 4p; 3. Paraguay – 2 p; 4. Qatar - 1p

Alibec, după Șumudică

Fotbalistul formației Astra Giurgiu, Denis Alibec, este aproape de un transfer la echipa lui Marius Șumudică, Gazișehir Gaziantep, informează cotidianul Sabah. Potrivit sursei citate, Gazișehir Gaziantep ar urma să transfere câțiva jucători în această săptămână: pe Abdoul Sissokko și Adrien Regattin de la Akhisarspor, Olcay Șahan de la Trabzonspor, Umut Bulut de la Kayserispor, Emre Colak – ultima dată la Al Wahda și Denis Alibec. Agenția turcă de presă scrie că gruparea din Gaziantep își dorește să rămână în prima ligă și de aceea vrea să construiască o echipă bună, astfel că s-a înțeles în mare parte cu jucătorii enumerați mai sus. În lotul pregătit de Șumudică ar putea apărea și surprize.

Mallorca a promovat

Formația Real Mallorca a promovat în LaLiga, duminică, după ce a câștigat cu scorul de 3-0 returul finalei play-off-ului, pe teren propriu, cu Deportivo La Coruña. În tur, Mallorca pierduse cu 0-2. Duminică, au marcat Budimimr (’21), Sevilla  (’62) și Abdon (’82). La finalul partidei, suporterii promovaților au invadat terenul. Real Mallorca a încheiat sezonul 2018/2019 al ligii secunde spaniole pe locul V, iar La Coruña s-a clasat pe 6. Alături de Malaga (locul III) și Albacete (locul IB), cele două finaliste au participat la un play-off de promovare. În semifinale, La Coruña a învins Malaga cuscorul general 5-2 (4-2, 1-0), iar Mallorca a trecut de Albacete cu 2-1 (2-0, 0-1).În LaLiga au mai promovat Osasuna (locul I) și Granada (II).

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.