Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Norvegia, cine alta?

Ziarul de Vrancea
19 dec 2020 1020 vizualizări

Norvegia a câștigat pentru a opta oară Campionatul European de handbal feminin din Danemarca, după ce a învins Franța în finală, cu scorul de 22-20 (14-10), duminică seara, la Herning.

Franța a avut momente bune în repriza secundă a condus cu 19-18 cu cinci minute înainte de finiș, dar experiența norvegiencelor și-a spus cuvântul.În finala mică, echipa Croației a învins Danemarca, scor 25-19 (11-11). . Croația a venit la Europene fără jucătoarele de bază de la Podravka, afectate de Covid-19. Cea mai bună jucătoare a competiției a fost desemnată Estelle Nze Minko (Franța).

Șumudică, spaima bașkanilor

Formația Gazinatep FK, antrenată de Marius Șumudică, a învins, sâmbătă seară, pe teren propriu, cu scorul de 3-1, echipa Fenerbahce, într-un meci din etapa a XIII-a a campionatului Turciei. Unul dintre golurile învingătorilor a fost marcat de Alexandru Maxim, în minutul 40, din penalty. Celelalte goluri au fost înscrise de Vetrih (’11) și Ozer (‘90Â6). Pentru Fenerbahce a înscris Pelkas, în minutul 24. Maxim a jucat până în minutul 87, el fiind înlocuit cu autorul golului de 3-1, Ozer. Tot la Gaziantep FK, Alin Toșca a jucat pe toată durata partidei. Echipa celor trei români ocupă locul patru în clasament, cu 21 de puncte, iar Fenerbahce este pe trei, cu 23 de puncte.

CSM, în optimile Cupei Challenge

Echipa de handbal masculin CSM București s-a calificat duminică, pe teren propriu, în optimile de finală ale Challenge Cup, după ce a eliminat formația turcă Spor Toto, scor 38-28 (19-11), în turul 3 al competiției. „n manșa tur, CSM București a câștigat cu scorul de 33-27 (18-14), iar cu dublă victorie și 71-55 la general se califică în optimile de finală. În această fază a ajuns și Minaur Baia Mare, care a eliminat ciprioții de la Parnassos Strovolou, cu 28-25 și 29-24.Partidele din optimile de finală ale Challenge Cup vor avea loc în februarie 2021.

Keșeru, gol și assist

Ludogoreț a învins, ieri, pe teren propriu, cu scorul de 2-1 (1-0), echipa Botev Plovdiv, într-o restanță din etapa a XIII-a a campionatului bulgar de fotbal.Pentru gazde au marcat Keșeru ('39-penalty) și Iankov('50), din pasa atacantului român, în timp ce Salif Cissé a redus din diferență, în minutul 89. Claudiu Keșeru a fost schimbat, în minutul 60. În urma acestui rezultat, Ludogoreț este lider, cu 39 de puncte din 16 jocuri. Lokomotiv Plovdiv este pe locul al doilea, cu 33 de puncte, la fel ca ȚSKA Sofia, de pe locul III.

Benny l-a bătut pe Badr Hari

Luptătorul român de origine nigeriană Benny Adegbuyi l-a învins, sâmbătă, prin KO tehnic în runda a treia, pe marocanul Badr Hari, la gala de kickboxing Glory 76 de la Rotterdam.Gala ar fi trebuit să aibă loc în iunie, dar a fost amânată de atunci de câteva ori, din cauza pandemiei de coronavirus. În octombrie, organizatorii anunțau că gala care fusese reprogramată în 7 noiembrie a fost amânată din nou deoarece Badr Hari a fost testat pozitiv cu coronavirus.

Cel mai rapid gol din Serie A

Atacantul portughez Rafael Leao a marcat cel mai rapid gol din istoria Serie A, după 6,2 secunde de la starul meciului pe care echipa lui l-a disputat , ieri, în depalsare, cu Sassuolo, în etapa XIII-a a campionatului italian de fotbal. Calhanoglu a pornit cu mingea la picior de la mijlocul terenului, i-a past pe culoar lui Leao, care a marcat cu un șut la colțul lung, din interiorul careului mare. Recordul precedent îi aparținea lui Paolo Poggi, care a înscris pentru oaspeți, după opt secunde, într-un meci Fiorentina - Piacenza, din 2001. Milan a câștigat cu 2-1. Saelemaekers a dublat avanatajul oaspeților, în minutul 2, iar Berardi a marcat pentru Sassuolo în min. 89

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.