Sport

MOZAIC ŞTIRI SPORTIVE: Nemec lipsește trei săptămâni

Ziarul de Vrancea
23 feb 2018 499 vizualizări

Tehnicianul echipei Dinamo, Vasile Miriuță, a declarat, vineri, într-o conferință de presă, că Adam Nemec s-a accidentat la derbiul cu FCSB și va fi indisponibil cel puțin două sau trei săptămâni.

Am tot lotul valid, mai puțin Nemec, care nu s-a simțit bine la finalul meciului cu FCSB. în urma controalelor s-a stabilit că are o ruptură și va lipsi minim două-trei săptămâni”, a spus Miriuță. Dinamo va întâlni astăzi în deplasare, de la ora 19.45, Astra Giurgiu, în etapa a XXVI-a, ultima a sezonului regulat al Ligii I. .

Sorți în Liga Europa

Formația Lazio Roma, care a eliminat FCSB din 16-imile Ligii Europa și la care evoluează fundașul Ștefan Radu, va evolua, primul meci pe teren propriu, cu formația ucraineană Dinamo Kiev, în optimile de finală ale competiției, s-a stabilit, ieri, la tragerea la sorți de la Nyon. Celelalte partide din optimi sunt următoarele: Leipzig - Zenit Sankt Petersburg; Atletico Madrid - Lokomotiv Moscova; ȚSKA Moscova - Olympique Lyon; Olympique Marseille - Athletic Bilbao; Sporting Lisabona - Viktoria Plzen; Borussia Dortmund - FC Salzburg; AC Milan - Arsenal Londra. Meciurile vor avea loc la 8 martie (turul), pe terenul primelor echipe, și la 15 martie (returul).

Portarul Mincă, la Voluntari

FC Voluntari a anunțat, ieri, că a obținut serviciile portarului Mihai Mincă, de la CS Șirineasca, acesta semnând un contract valabil până la finalul sezonului, cu opțiune de prelungire. Mihai Mincă a îmbrăcat tricoul liderului Ligii I, CFR Cluj, în sezonul trecut și a reușit să bifeze peste 100 de prezențe în primul eșalon de-a lungul carierei pentru Unirea Alba Iulia, Rapid București, Gloria Buzău, FC Brașov și CFR Cluj.

Wild card pentru Bartoli

Jucătoarea franceză Marion Bartoli, care și-a anunțat revenirea în competiții după o pauză de peste patru ani, a primit un wild card la turneul de categorie WTA International de la Monterrey (Mexic), care va avea loc între 2 și 8 aprilie. Marion Bartoli s-a retras din activitate la scurt timp după ce a câștigat ediția 2013 a turneului de la Wimbledon, la simplu. în vârstă de 33 de ani, Bartoli s-a luptat în ultimii ani cu un virus din cauza căruia a slăbit mai mult de 20 de kilograme într-un interval scurt. Sportiva franceză, fostă ocupantă a locului 7 WTA, în 2012, a câștigat prima ediție a turneului de la Monterrey, în 2009. Până în aprilie, ea va evolua, în 5 martie, la turneul demonstrativ Tie Break Tens de la New York, competiție la care a fost invitată și Sorana Cîrstea.

Sancțiuni dictate de UEFA

Corpul de Control, Etică și Disciplină al UEFA a decis ca grupările Steaua Roșie Belgrad și FC Köln să fie amendate ca urmare a incidentelor de la meciul dintre cele două echipe, disputant la 7 decembrie, în grupele Ligii Europa. Steaua Roșie Belgrad a fost vizată de procedure disciplinare pentru aprinderea de torțe, aruncarea de obiecte și blocarea scărilor. UEFA a hotărât închiderea parțială a stadionului echipei Steaua Roșie Belgrad la următorul meci de acasă din cupele europene, sancțiune suspendată pe o perioadă de probă de doi ani. În plus, clubul sârb a fost amendat cu 56.000 de euro. FC Köln a fost sancționat pentru aprindere de torțe, aruncarea de obiecte și provocarea de daune. Gruparea a fost amendată cu 27.500 de euro și cu 40.000 de euro. În plus, clubul german nu va putea vinde bilete propriilor suporteri la următorul meci din cupele europene disputat în deplasare. 

Încă un caz de dopaj la ruși

Rusoaica Nadejda Sergheeva, în vârstă de 30 de ani, care a ocupat locul 12 cu echipajul feminin de bob două persoane, la JO de la Pyeongchang, a fost depistată pozitiv cu trimetazidină. Federația Rusă de Bob as precizat că sportiva fost testată de două ori, la 13 februarie, când proba a fost negativă, și la 18 februarie, când testul a ieșit pozitiv. Trimetazidina este folosită pentru tratamentul anginei pectorale. Substanța este pe lista interzisă a WADA deoarece afectează metabolismul cardiac. Sergheeva susține că nu a luat vreun medicament care să conțină trimetazidină. Ea a fost depistată pozitiv și în 2016, cu meldonium, dar a beneficat de clemență din partea WADA, datorită cantității mici de meldonium descoperite în corpul său. Sergheeva este al doilea sportiv rus depistat dopat și al patrulea la această ediție a JO de la Pyeongchang.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.