Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Naționala a rămas fără Țucudean

Ziarul de Vrancea
16 mar 2019 525 vizualizări

Fotbalistul echipei CFR Cluj, George Țucudean, a devenit indisponibil pentru primele două meciuri ale selecționatei României în preliminariile Campionatului European din 2020, din cauza unei accidentări

. Țucudean s-a accidentat la antrenamentul CFR Cluj. Staful medical al echipei naționale a constatat că jucătorul are o leziune musculară la nivelul coapsei posterioare drepte, accidentare care necesită o perioadă de recuperare în jur de o lună. În locul său, Cosmin Contra l-a convocat pe Andrei Ivan, jucător care ar fi trebuit să se alăture naționalei U21 pentru cantonamentul din Spania. La lotul de tineret, Ivan a fost înlocuit cu Valentin Gheorghe (Astra Giurgiu).

Avram Iancu,  în lumea ghețurilor

Bibliotecarul Avram Iancu, cunoscut după ce a traversat înot Canalului Mânecii și a parcurs traseul Dunării de la izvoare și până la vărsare, a încheiat, sâmbătă, pe locul trei, cel mai dur maraton din lume, „6633 Arctic Ultra. Ultramaratonul „6633 Arctic Ultra” ediția 2019 a fost câștigat de australianul Paul Watkins, în timp ce bibliotecarul Avram Iancu, din Hunedoara, s-a clasat pe locul trei. Avram Iancu a luat startul în 6633 Arctic Ultra 2019 de la Eagle Plains, pe 7 martie, la ora locală 10.30. Anul trecut, bibliotecarul Avram Iancu, din Hunedoara, a reușit să ajungă la Istanbul, în Turcia, după ce a parcurs înot cei 680 de kilometri, stabilind, astfel, un nou record, după ce reușise să străbată Dunărea fără costum de neopren.

Români, marcatori în Bulgaria

Fotbalistul echipei Levski Sofia, Sergiu Buș, a înscris un gol în meciul câștigat, sâmbătă, în deplasare, cu scorul de 4-3, în fața formației Vereia, în etapa a XXVI-a a campionatului Bulgariei. Buș, integralist la oaspeți, a marcat în minutul 33. În meciul Ludogoreț Razgrad – Septemvri Sofia, scor 6-0, Dragoș Grigore a marcat al treilea gol din penalty, iar Claudiu Keșerü a închis tabela. Dragoș Grigore și Adrian Popa au fost integraliști, iar Keșeru a intrat pe teren în minutul 27. La Septemvri, Benga a fost rezervă. Ludogoreț Razgrad este lider în clasament, cu 62 de puncte.

Locul III în REC

Echipa României a învins, duminică, la Bruxelles, naționala Belgiei, cu scorul de 43-17 (26-10), în ultima etapă a Rugby Europe Championship. Punctele “stejarilor” au fost marcate de Van Heerden, Nistor, Zaharia - câte un eseu, Plai - trei lovituri de pedeapsă și o transformare, în prima repriză, și de Cojocaru - eseu, Plai - o transformare și o lovitură de pedeapsă și un eseu de penalizare, în repriza secundă.  În ultma etapă s-au mai jucat meciurile Rusia - Georgia, scor 6-22, și Germania - Spania, scor 10-33. România a încheiat competiția pe locul 3, cu 15 puncte, după Georgia, 24 de puncte, și Spania, 18 puncte, dar înaintea Rusiei, 11 puncte, Belgiei, patru puncte, și Germaniei, un punct.

Bottas, primul învingător din F1

Finlandezul Valtteri Bottas (Mercedes) a câștigat, ieri, Marele Premiu al Australiei, prima etapă a ediției din acest an a Campionatului Mondial de Formula 1, care a avut loc pe circuitul de la Melbourne. Bottas a reușit și cel mai rapid tur, pentru care primește încă un punct. Pe locul doi s-a clasat campionul mondial en titre, britanicul Lewis Hamilton, tot de la Mercedes, care a pornit din pole-position. Pe trei a terminat olandezul Max Verstappen (Red Bull). În clasament au urmat Sebastian Vettel (Ferrari), Charles Leclerc (Ferrari), Kevin Magnussen (Haas), Nico Hulkenberg (Rénault), Kimi Räikkönen (Alfa Romeo Racing), Lance Stroll (Racing Point) și Danil Kviat (Rusia). Romain Grosjean (Haas), Daniel Ricciardo (Renault) și Carlos Sainz (McLaren) au abandonat. Etapa a doua, Marele Premiu al Bahrainului, va avea loc la 31 martie, la Sakhir.

 

Brighton, după 36 de ani

Brighton, fără atacantul Florin Andone, accidentat, a reușit să se califice în semifinalele Cupei Angliei pentru prima dată după 1983. Formația din Premier League a eliminat, duminică, în deplasare, echipa Millwall din Championship, după executarea loviturilor de departajare. Millwall a condus cu 2-0, după golurile marcate de Pierce ('70) și O'Brien ('79). Brighton a egalat in extremis, prin Locadia ('88) și March  ('90^5). În prelungiri, a mai fost consemnat doar cartonașul roșu primit de Ferguson. Brighton s-a impus la loviturile de departajare, cu 5-4, și va evolua, la 6 aprilie, în penultimul act cu Manchester City. În cealaltă semifinală se vor întâlni Watford și Wolverhampton.

Andrea Pollack nu mai este

Înotătoarea germană Andrea Pollack, triplă campioană olimpică, a decedat, vineri, la vârsta de 57 de ani. Ea suferea de cancer. Pollack reprezenta Republica Democrată Germană când a cucerit aurul olimpic, în proba de 200 de metri fluture, la JO de la Montreal din 1976, la 15 ani, și cu ștafeta 4x100 mixt, la aceeași ediție și în 1980, la Moscova. În cariera ei, Andrea Pollack a mai fost campioană europeană în 1977, la 100 de metri flurture și cu ștafeta de 4x100 mixt și a stabilit recorduri mondiale la 100 și 200 metri fluture, în 1978. În 1998, ea a depus mărturie împotriva antrenorilor și medicilor echipei de natație a RDG, acuzându-i că i-au dopat pe înotători. Ea a afirmat că lua în mod regulat diverse comprimate și primea tratamente injectabile.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.