Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE Muguruza a rămas fără antrenor

Ziarul de Vrancea
8 iul 2019 681 vizualizări

Jucătoarea spaniolă de tenis Garbiñe Muguruza a anunțat, ieri, că s-a despărțit de antrenorul Sam Sumyk, cu care colabora de patru ani.

Spaniola a început colaborarea cu tehnicianul francez în 2015, an în care a câștigat turneul de la Roland Garros. În 2017, ea s-a impus la Wimbledon, dar de atunci nu a mai avut rezultate notabile, ajungând pe locul 27 mondial. Muguruza, 25 de ani, a pierdut în turul I la actuala ediție a turneului de la Wimbledon, în fața jucătoarei braziliene Beatriz Haddad Maia, locul 121 WTA, scor 4-6, 4-6. Sam Sumyk, 51 de ani, a mai lucrat cu Vera Zvonareva, Viktoria Azarenka și cu Eugénie Bouchard.

Sferturi în Cupa Africii

Reprezentativa Coastei de Fildeș a învins Mali, scor 1-0, și s-a calificat, luni, în sferturile de finală ale Cupei Africii pe Națiuni. Unicul gol al meciului a fost marcat de Wilfried Zaha, în minutul 76. Într-un alt sfert de finală, Tunisia a învins la loviturile de departajare formația Ghanei. După 120 de minute, scorul a fost egal, 1-1, după golurile marcate de tunisianul Khenissi ('73), respectiv, Bedoui ('90Â2 – autogol). De la 11 metri, a ratat doar ghanezul Caleb Ekuban, astfel că Tunsia s-a impus cu 5-4. Acesta a fost ultimul meci din optimile competiției găzduite de Egipt. Programul sferturilor de finală este următorul: Senegal – Benin, Nigeria - Africa de Sud (miercuri), Coasta de Fildeș – Algeria, Madagascar – Tunisia (joi).

Hermannstadt, din nou în pribegie

Echipa FC Hermannstadt își va susține meciurile de acasă la Târgu Mureș, anunțul fiind făcut de directorul executiv al clubului, Iuliu Mureșan.” S-a făcut o licitație în 18 iunie, acum trebuie să se desemneze câștigătorul și să înceapă lucrările. Termenul de execuție este de zece săptămâni și sper să începem lucrările într-o săptămână, ca în jur de 15 octombrie să revenim acasă, pentru că vom omologa stadionul de la Târgu Mureș pentru meciurile de acasă. Din păcate, iar vom vom juca în pribegie, ceea ce nu e bine. S-a refăcut gazonul la Târgu Mureș, e bun și au nocturnă, corespunde. În octombrie, sper să jucăm acasă cu gazon nou, cu încălzire, cu toate ingredientele și de calitate”. Șase jucătorii au plecat acum de la ardeleni: Tiberiu Serediuc, Florin Acsinte, Ivan Lendric, Nemanja Mijuskovic, Cătălin Pîrvulescu și Petro Moreira.

Serena și Fognini, amendați

Jucătoarea de tenis Serena Williams, locul 10 WTA, a fost amendată cu suma de 10.000 de dolari pentru că a deteriorat un teren la All England Club, dând cu racheta de pământ. Incidentul a avut loc înaintea turneului, pe un teren de antrenament. Italianul Fabio Fognini, locul 10 ATP, a primit 3.000 de dolari amendă pentru că a afirmat că ar vrea să cadă o bombă la Wimbledon. Fognini a fost eliminat, sâmbătă, de Tennys Sandgren, numărul 94 ATP, în turul trei, scor 3-6, 6-7, 6-7, într-un meci disputat pe terenul numărul 14.

„Faraonul” la Shanghai

Stephan El Shaarawy (26 de ani) a semnat, luni cu formația chineză Shanghai Shenhua. Atacantul italian s-a alăturat clubului chinez pentru o sumă de 16 milioane de euro pe care Shanghai Shenhua a trebuit să o plătească lui AS Roma. „Faraonul” mai avea un an din contractul său cu formația din Serie A. S-a alăturat Romei, în anul 2016, de la AC Milan, după o perioadă de împrumut la Monaco. El Shaarawy a înscris 11 goluri în 33 de meciuri, în toate competițiile, pentru AS Roma în ultimul sezon. Jucătorul în vârstă de 26 de ani a evoluat de 23 de ori pentru reprezentativa Italiei și a marcat de 3 ori. Atacantul și-a început cariera la Genoa, iar, de-a lungul timpului, a mai evoluat la formații precum Padova, AC Milan sau Monaco.

Razie antidoping a Europol

Europol a anunțat că 234 de persoane au fost arestate și milioane de produse dopante și medicamente contrafăcute au fost confiscate, într-o vastă acțiune antidoping, efectuată de poliția internațională și de Agenția Mondială Antidoping (WADA), în 33 de țări. La această operațiune au participat 23 de țări din Uniunea Europeană (printre care și România) și zece alte state, între care Albania, olumbia, Islanda, Elveția și SUA, fiind confiscate 3,8 milioane de medicamente ilegale. WADA a precizat că acțiunea a permis destructurarea a 17 grupuri de crimă organizată implicate în trafic de medicamente contafăcute și de produse dopante, de-a lungul Europei. Operațiunea cu numele de cod Viribus, coordonată de Europol, fost condusă de poliția italiană în colaborare cu Interpol, cu Centrul comun de cercetare al UE și cu Oficiul european antifraudă. Potrivit Europol, acțiunea codirijată de poliția greacă a fost cea mai mare și cea mai importantă realizată vreoadată în acest domeniu. „În ultimii 20 de ani, comerțul mondial de substanțe anabolizante a crescut într-o manieră importantă”, a arătat Europol, citând printre utilizatori atleți, gimnaști și culturiști.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.