Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Meci cu bucluc

Ziarul de Vrancea
5 aug 2019 948 vizualizări

Formația Sepsi Sfântu Gheorghe a remizat, duminică seară, pe teren propriu, scor 2-2, cu echipa FC Viitorul, într-un meci din etapa a patra a Ligii I.

Gazdele au condus cu 1-0, prin golul marcat de Cârnat, în min. 37. În repriza secundă, Andrei Ciobanu a înscris un gol de la peste 30 de metri,chiar în primul minut de după pauză și apoi Eric a transformat un penalty obținut de Calcan (’37). Acesta a și înscris în min. 52, gol anulat pentru fault în atac. Însă în cel de-al treilea minut adițional, gazele au egalat prin debutantul Rachid Bouhenna, suspect de fault în atac la fundașul Ghiță. Antrenorul covăsnenilor, Csaba Laszlo, a fost eliminat în final pentru depășirea spațiului tehnic.

Cine ne fluieră prin Europa?

Arbitri din Serbia, Elveția și Olanda vor conduce meciurile pe care echipele CFR Cluj, FCSB și Universitatea Craiova le vor disputa, miercuri și joi, în cupele europene. Campioana României, CFR Cluj, întâlnește Celtic Glasgow în turul trei preliminar. Prima manșă, programată miercuri, de la ora 21.00, pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”, va fi arbitrată de o brigadă din Serbia, condusă de Srdjan Jovanovic. FCSB și Universitatea Craiova dispută prima manșă din turul trei preliminar al Ligii Europa pe teren propriu. Partida vicecampioanei României cu Mlada Boleslav (Cehia) va fi arbitrată de Adrien Jacobettet (Elveția), joi de la ora 21:30. Universitatea Craiova va disputa prima manșă cu AEK Atenape stadionul „Ion Oblemenco”, de la ora 19.15, meci arbitrat de o brigadă olandeză condusă de Dennis Higler.

Ambros Martin l-a detronat pe Trefilov

Ambros Martin este noul selecționer al naționalei Rusiei, a anunțat Federația de la Moscova. El îl înlocuiește în funcție pe Evgheni Trefilov, care a devenit vicepreședintele forului rus. La începutul lunii mai, Federația Română de Handbal a anunțat că Ambros Martin nu mai este selecționerul naționalei feminine. Un anunț surprinzător la prima vedere, dar o informație care se vehicula în culise. Tot de atunci s-a avansat ideea că Ambros Martin ar putea ajunge pe banca naționalei Rusiei, după ce Evgheni Trefilov a avut probleme cu inima în primăvară, având nevoie de o intervenție chirurgicală. Până la urmă, speculațiile s-au adeverit, iar Ambros Martin a fost anunțat succesorul lui Trefilov.

Avram arbitrează pe Ludogoreț

UEFA a anunțat că partida din prima manșă a turului trei preliminar al Ligii Europa dintre Ludogoreț Razgrad (Bulgaria) și The New Saints (Țara Galilor) va fi arbitrat de o brigadă din România. Aceasta va fi condusă de Marius Avram, care-i va avea ca asitenți pe Valentin Avram și Mircea Orbuleț, în timp ce al patrulea oficial desemnat este Andrei Chivulete. Meciul Ludogoreț – TNS va avea loc joi, de la ora 20:30. La Ludogoreț evoluează trei jucători români, Cosmin Moți, Dragoș Grigore și Claudiu Keșeru.

Messi nu pleacă în SUA

Căpitanul echipei FC Barcelona, Lionel Messi, s-a accidentat la pulpa dreaptă, și nu va face deplasarea alături de coechipierii săi în SUA, unde va întâlni Napoli, joi și sâmbătă. Messi s-a accidentat luni, la antrenament. „Durata indisponibilității sale va depinde de evoluția accidentării”, a precizat clubul catalan. Cei 26 de jucători convocați pentru turneul din SUA sunt: Ter Stegen, Neto, Iñaki Peña, Semedo, Lenglet, Wagué, Umtiti, Jordi Alba, Todibo, Junior, Piqué, Arturo Vidal, Rakitic, De Jong, Sergi Roberto, Riqui Puig, Sergio Busquets, Arthur, Rafinha, Aleñá, Coutinho, Luis Suárez, Dembélé, Griezmann, Carles Pérez și Abel Ruiz.

Sepsi transferă la greu

Gruparea Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a anunțat, luni, pe Facebook, că l-a achiziționat pe atacantul slovac Pavol Šafranko. Atacantul central, în vârstă de 24 de ani, a semnat un contract valabil pe trei ani. Pavol Šafranko a jucat ultima oară la Aalborg (Danemarca), dar a mai evoluat în carieră, printre altele, și la echipele Dundee United (Scoția) sau FC DAC 1904 Dunajská Streda (Slovacia).

Cel mai scump fundaș din lume

Harry Maguire a devenit cel mai scump fundaș din istorie după ce Manchester Unided a plătit 80 de milioane de lire sterline (87 de milioane de euro) clubului Leicester, pentru a obține transferul jucătorului. În vârstă de 26 de ani, Maguire și-a făcut junioratul al Sheffield United, apoi a trecut la Hull City. După ce a mai fost împrumutat la Wigan, fundașul a fost cumpărat de Leicester în vara anului 2017, cu 12 milioane de lire sterline plus bonusuri, care puteau duce la 17 milioane de lire sterline suma transferului. Cu Manchester United, Maguire, 20 de selecții în naționala Angliei, a semnat un contract pe șase ani. Înaintea lui, cel mai scump fundaș din lume a fost olandezul Virgil Van Dijk, pentru care Liverpool a plătit, în ianuarie 2018, suma de 84 de milioane de euro clubului Southampton.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.