Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Lupescu candidează la conducerea FRF

Ziarul de Vrancea
10 feb 2018 535 vizualizări

Fostul internațional Ionuț Lupescu a anunțat că va candida la președinția Federației Române de Fotbal, alegerile urmând să aibă loc la 18 aprilie. în prezent, președinte al FRF este Răzvan Burleanu.

"Sunteți mulți care mi-ați solicitat de-a lungul ultimului ani să îmi pun experiența, cunoștințele și pasiunea în serviciul fotbalului din țara mea. V-am auzit, am înțeles, am cântărit și am luat decizia conformă cu dorințele voastre, să îmi depun candidatura la președinția Federației Române de Fotbal", a afirmat Ionuț Lupescu, în prezent șef al Comisiei Tehnice a UEFA. Răzvan Burleanu și-a anunțat deja candidatura pentru un nou mandat la președinția FRF. Burleanu este în funcție din 4 martie 2014, când l-a învins, în turul al doilea, pe fostul arbitru Vasile Avram, cu 113 voturi, din 175 exprimate. Până în prezent, fostul internațional Marcel Pușcaș și-a mai anunțat candidatura la conducerea FRF.

Egal cu Rostov

Campioana en-titre a României la handbal feminin, CSM București, a remizat duminică, pe teren propriu, cu formația rusă Rostov-Don, scor 22-22 (11-12) și s-a calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Marcatoarele CSM au fost Amanda Kurtovic 5 goluri, Cristina Neagu 5, Isabelle Gullden 3, Gnonsiane Niombla 3, Maja Mehmedovic 2,Aneta Udrișitoiu 1, Marit Fråfjord 1, Line Jørgensen 1, Natalie Hagman 1. În aceeași etapă, Györ ETO a învins, sâmbătă, pe Krim Ljubljana, cu scorul de 32-21 (15-12), iar Nykøping și Midtjylland au terminat de asemenea la egalitater, scor 21-21. CSM București este lider, cu 11 puncte, urmată în clasament de Györ (10), Rostov (9), Nykøbing (4), Krim (4) și Midtylland (3).  Cu 12 puncte și trei etape rămase de disputat, CSM se califică în sferturi, fiind imposibil de depășit de ultimele două clasate, Krim și FCM, indiferent de rezultate.

Două echipe în sferturile Cupei EHF

Echipa de handbal feminin SCM Craiova s-a calificat ieri în deplasare, în sferturile de finală ale Cupei EHF, după ce a învins formația daneză Randers HK, scor 29-25 (17-14), în ultimul meci din grupa A a competiției. România va avea astfel două echipe în sferturile Cupei EHF: SCM Craiova și HC Zalău, care ieri a fost învinsă cu 18-30 în deplasare de echipa suedeză Hoors. Meciurile din sferturi sunt programate în sistem eliminatoriu, în 3-4 martie, respectiv 10-11 martie.

Scor fluviu cu Germania

Naționala de rugby a României a învins, sâmbătă, pe Cluj Arena, cu scorul de 85-6, echipa Germaniei, în primul său meci din ediția 2018 a Rugby Europe International Championship. Următorul meci al României este programat în 18 februarie, de la ora 13.45, la Madrid, cu Spania. Echipa României va mai întâlni Rusia, la Clu, în 3 martie, Belgia, la Buzău, în 10 martie, și Georgia, la Tbilisi, în 18 martie. Sezonul 2017-2018, tur și retur, are o însemnătate majoră pentru naționala de rugby a României, care va juca pentru calificarea la Cupa Mondială din Japonia, din 2019, meciurile avand în acest sens o miză dublă, deoarece vor conta pentru ierarhia competiției, asigurând în același timp, în funcție de locul ocupat, și biletul spre Japonia.

Candidaturi validate

Consiliul de Administrație al FR Handbal a validat candidaturile lui Alexandru Dedu, actualul șef al federației, Narcisei Lecușanu și a lui Robert Licu pentru alegerile la funcția de președinte, dar și alte cinci candidaturi pentru două funcții de vicepreședinte – Sorin Dinu, Daniel Georgescu, Rudi Stănescu (masculin), respectiv Steluța Luca, Mariana Tîrcă (feminin). Potrivit FRH, alte nouă candidaturi la diverse funcții au fost invalidate pentru dosare incomplete. De asemenea, alte 43 de candidaturi pentru 14 locuri de membru în Consiliul de Administrație au fost validate, precum și ale altor trei persoane care vor candida la Comisiile de Cenzori și de Apel. Consiliul de Administrație a mai aprobat ca toți delegații cu drept de vot, precum și candidații la Adunarea Generală de Alegeri, programată în 14 februarie, să beneficieze de cazare și masă în ziua precedentă.

 

Prima victorie a tricolorelor la baschet

Naționala de baschet feminin a României a învins, sâmbătă, în deplasare, reprezentativa Finlandei, cu scorul de 80-59, în cea de-a treia partidă din grupa E a preliminariilor CE din 2019. În urma acestui rezultat, România ocupă locul III în clasamentul grupei E, cu patru puncte, iar Finlanda este ultima, cu trei puncte.!n primele două meciuri din grupa E, tricolorele au pierdut cu Slovenia, scor 59-80 (37-47) și cu vicecampioana continentală Franța, scor 45-87 (26-42). În următoarea etapă, programată în 14 februarie, România va juca tot în deplasare, cu Slovenia, iar Franța va primi vizita Finlandei.

Finală iberică

Reprezentativa Portugaliei a câștigat titlul european la fotbal în sală, sâmbătă, în Slovenia, în urma victoriei, scor 3-2, după prelungiri, cu naționala Spaniei. Pentru portughezi au marcat Ricardinho și Bruno Coelho (de două ori), în timp ce pentru spanioli au punctat Tolra și Lin. Acesta este primul titlu european pentru portughezi, care au debutat la acest turneu contra României, impunându-se cu 4-1.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.