Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE Lucescu junior a semnat cu Al Hilal

Ziarul de Vrancea
30 iun 2019 813 vizualizări

Clubul saudit Al Hilal a anunțat, ieri, numirea lui Răzvan Lucescu în funcția de antrenor principal.Lucescu, care s-a despărțit zilele trecute de echipa PAOK Salonic, a semnat la Paris un contract valabil doi ani.

Tehnicianul și staful său se vor alătura echipei marți, în cantonamentul din Austria.. R Antrenorul român de 50 de ani, a realizat eventul în Grecia, dar a preferat să plece acum, existând disensiuni în privința transferurilor. A rămas fără unii dintre cei mai buni jucători, mijlocașii Șakov și Canas au fost vânduți, fără a fi consultat. Tehnicianul a preferat ca în aceste condiții să dea curs ofertei saudiților, Al Hilal dorindu-l și-n trecut. Acum, părțile s-au înțeles și arabii l-au prezentat pe Răzvan Lucescu ca noul antrenor, într-un filmuleț de un minut arătându-se repere din cariera sa.

Voleiul românesc în Golden League

Naționala de volei masculin a României a învins duminică, pe teren propriu, reprezentativa Greciei cu scorul de 3-0 (21, 23, 21), în manșa retur a finalei Silver League și a câștigat competiției. În stagiunea 2019-2020, tricolorii vor evolua în Golden League. În tur, România a câștigat cu 3-2, iar cu dubla victorie cucerește trofeul, fiind neînvinsă în întreaga competiție. România a câștigat finala Silver League și la volei feminin și va evolua, de asemenea, în sezonul viitor în Golden League.

Halep își apără titlul

Jucătoarea Simona Halep, locul 7 WTA, va participa și la ediția din acest an a turneului de la Toronto, Rogers Cup, la care este deținătoarea trofeului. La competiție vor participa, între altele, și liderul WTA Ashleigh Barty (Australia), americanca Serena Williams și sportiva canadiană de origine română Bianca Andreescu. Simona Halep a câștigat Rogers Cup în 2016 și în 2018, când turneul s-a desfășurat la Montreal. Competiția de categorie Premier 5 va avea loc în acest an la Toronto, în perioada 5-11 august.

Duel legendar în Copa America

Reprezentativa Argentinei s-a calificat în semifinalele Copa America, vineri, trecând (’10) și Lo Celso (’74). În penultimul act, argentinienii vor întâlni Brazilia. Ultima partidă din sferturile de finală s-a încheiat cu o surpriză: Petru a eliminat Uruguay la lovituri de departajare. În timpul regulamentar, uruguayenii au înscris de trei ori, dar golurile marcate de De Arrascaeta (’29), Cavani (’59) și Suarez (’73) au fost anulate de VAR pentru ofsaid. Conform regulamentului competiției, -a trecut direct la loviturile de departajare. Primul șut a fost ratat de vedeta „celeștilor” Luis Suarez, după care au transformat peruanii Guerrero, Ruidiaz, Yotun, Advincula și Flores, respectiv uruguayenii Cavani, Stuani, Bentancur și Torreira. Anterior, s-a disputat partida Columbia – Chile, echipa deținătoare a competiției impunându-se tot la lovituri de departajare, după 0-0 în timpul standard. Au transformat Vidal, Vargas, Pulgar, Aranguiz, Alexis Sanchez (Chile), Rodriguez, Cardona, Cuadrado și Mina (Columbia), iar Tesillo a ratat. Semifinalele Brazilia – Argentina și Chile – Peru au loc marți, respectiv, miercuri.

O nouă achiziție a „câinilor”

FC Dinamo București a ajuns la acord cu mijlocașul portughez Armindo Rodrigues Mendes Furtado (Brito) pentru a evolua la echipa din Ștefan cel Mare.Brito se va alătura astăzi lotului pregătit de Eugen Neagoe în cantonamentul din Spania, de la Marbella, a anunțat conducerea executivă a clubului prin intermediul site-ului oficial. Brito a evoluat în ultimele două sezoane competiționale la Xanthi, în prima ligă a campionatului din Grecia, iar de-a lungul carierei a mai jucat pentru Maritimo, Boavista, Gil Vicente, Torreense, Sertanense, Lagoa, Barreirense (toate din Portugalia) și pentru Recreativo Libolo (Angola).

Semifinale feminine

Reprezentativa Angliei va întâlni SUA, în timp ce Olanda va juca împotriva Suediei în semifinalele Campionatului Mondial de fotbal feminin. Suedia a eliminat campioana olimpică en-titre Germania, scor 2-1, în timp ce Anglia a trecut de Norvegia, scor 3-0. SUA a eliminat Franța, scor 2-1, iar Olanda a învins Italia, scor 2-0. Semifinalele au loc la 2 și 3 iulie.

Verstappen a câștigat în Austria

Olandezul Max Verstappen (Red Bull) a câștigat, duminică, Marele Premiu al Austriei, a noua etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, care s-a desfășurat pe circuitul de la Spielberg. Acesta este primul succes pentru Verstappen și Red Bull în acest sezon. “După start am crezut că totul s-a terminat, dar am contiuat să luptăm”, a declarat Verstappen, care deși a pornit din pole position, în primul tur ajunsese pe locul opt . Pe locul doi s-a clasat Charles Leclerc (Monaco/Ferrari), iar pe trei Valtteri Bottas (Finlanda/Mercedes). La general, Hamilton e lider cu 197 de puncte. Urmează Bottas cu 166, Verstappen cu 126 și Vettel cu 123. Leclerc ocupă poziția a cincea. Etapa următoare, Grand Prix-ul Marii Britanii, va avea loc în data de 14 iulie, la Silverstone.

Ce i-a propus Serena lui Andy

Jucătoarea americană de tenis Serena Williams este dispusă să joace cu britanicul Andy Murray în proba de dublu mixt la Wimbledon. Andy Murray a vrut să joace la dublu mixt cu Ashleigh Barty sau Kristina Mladenovic, însă a fost refuzat de acestea. În cele din urmă, el a primit o propunere de la Serena Williams în acest sens, deși americanca a precizat că turneul individual rămâne prioritatea sa. La dublu masculin, Andy Murray face echipă cu francezul Pierre-Hugues Herbert, iar adversari în primul tur vor fi Marius Copil și Ugo Humbert.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.