Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Lot subțire la Mondialele de atletism

Ziarul de Vrancea
1 aug 2017 518 vizualizări

România va fi reprezentată la Campionatele Mondiale de atletism, de la Londra, de 15 sportivi, din care trei beneficiază de invitații din partea IAAF, forul internațional de profil. Ceilalți 12 sportivi și-au îndeplinit baremele de participare.

Este voba de Bianca Răzor (400 m),  Claudia Bobocea (1500 m), Paula Todoran, Liliana Dragomir (maraton), Andreea Arșine (20 km marș), Alina Rotaru (lungime), Elena Panțuroiu (triplusalt), Marius Ionescu (maraton), Narcis Mihăilă, Florin Știrbu (50 km marș) și Andrei Gag (greutate). Cei trei care au primit invitații de la IAAF sunt Angela Moroșanu (lungime), Bianca Perie-Ghelber (ciocan) și Alexandru Novac (suliță). Delegația tricoloră va fi condusă de antrenoarea Ana Mirela Țțermure și îi are în componență pe tehnicienii Mihaela Nicoară, Ana Ille, Valentin Anghel, Mihai Corucle, Ioan Zanfirache, Mirel Seișanu și Octavian Măzăran. Ultima medalie mondială la atletism, obținută de România, datează de la ediția Berlin 2009, când Nicoleta Grasu a câștigat bronzul la aruncarea discului (65,20 metri).

Mouratoglou, împotriva Șarapovei

Antrenorul Serenei Williams, Patrick Mouratoglou, cere reguli care să le interzică organizatorilor de turnee să invite jucători care au suspendați pentru dopaj. El s-a referit la Maria Șarapova, despre care a spus că nu merită wildcard-uri. "Sunt bucuros că a revenit pentru circuit, dar nu sunt bucuros să văd oameni care au primit-o înapoi ca pe o jucătoare revenită după o accidentare sau după ce a născut. Este o situație complet diferită. Nu cred că merită wildcard-uri. Nu am nimic împotriva ei, dar nu cred că un jucător care a fost suspendat pentru dopaj ar trebui ajutat să ajungă mai repede în top. Ca parte a pedepsei, ar trebui să plece de la zero din nou și să-și facă drum către vârf. Nu cred că e corect, cred că ar trebui să fie o regulă, atât în WTA, cât și în ATP, care să nu permită organziatorilor de turnee să acorde wildcard-uri jucătorilor care vin după suspendări pentru dopaj. Dar mă bucur că ea a revenit, este bine pentru tenis", a declarat Mouratoglou.

Vedetă NCAA la Cluj

Fundașul american Lasan Kromah este noul jucător al campioanei României la baschet, U Banca Transilvania Cluj, cu care va juca și în Basketball Champions League. Lasan Kromah are 26 de ani, 1,98 metri înălțime și vine la campioana României de la echipa Egis Kormend (Ungaria). În cariera universitară americană, Kromah a devenit campion în NCAA, cu Connecticut Huskies, și are diplomă în drept penal, obținută la George Washington University. La finalul carierei universitare, Lasan Kromah a fost ales de Brooklyn Nets pentru ediția din 2014 a NBA Summer League, însă nu a prins un loc în liga americană.  Primul său contract profesionist a fost în Ungaria, la Alba Fehervar, unde a fost antrenat de selecționerul României, Marcel Țenter. Au urmat echipele Torku Konyaspor (Turcia), Kavala și Patras (Grecia), Melbourne United (Australia).

Barcelona a blocat o primă pentru Neymar

FC Barcelona a blocat plata unei prime de 26 de milioane de euro către Neymar, în așteptarea răspunsului atacantului cu privirea la plecarea la Paris Saint-Germain, au anunțat surse din cadrul clubului catalan. "Suma a fost depusă la un notar, în așteptarea unui răspuns din partea jucătorului", a declarat sursa citată. Neymar este convoncat, astăzi, la reluarea antrenamentelor echipei FC Barcelona, alături de toți jucătorii din lot. Această primă a fost negociată în urmă cu un an, atunci când fotbalistul și-a prelungit contractul cu FC Barcelona până în 2021. Contractul includea o primă de prelungire pentru Neymar la finalul primului an, dar și o creștere a clauzei de reziliere de la 200 la 222 de milioane de euro.

Clemență pentru “haiduci”

Comisia de Apel a UEFA a redus sancțiunile împotriva clubului croat Hajduk Split, după incidentele de la meciul cu Levski Sofia, din turul doi preliminar al Ligii Europa, a anunțat, ieri, site-ul oficial al forului european. Astfel, Hajduk Split va juca următorul meci european cu stadionul parțial închis și va plăti o amendă de 30.000 de euro din cauza comportamentului rasist al suporterilor. Clubul croat a fost vizat și de o procedură disciplinară pentru că suporterii au aruncat cu diverse obiecte, fapte pentru care a primit o amendă de 5.000 de euro.Inițial, Corpul de Control, Etică și Disciplină al UEFA a decis ca Hajduk Split să joace un meci cu porțile închise și i-a acordat o amendă de 50.000 de euro pentru rasismul fanilor. Hajduk Split va întâlni, joi, pe teren propriu, echipa daneză Brøndby IF, în manșa secundă a turului trei preliminar al Ligii Europa. în tur, în Danemarca, cele două formații au încheiat la egalitate, scor 0-0.

Distribuție de vază în ”Vuelta”

Ciclistul italian al echipei Astana, Fabio Aru, locul cinci în Turul Franței din acest an, va participa la Turul Spaniei, a anunțat, ieri, formația kazahă, citată de L'Equipe. Aru va fi liderul echipei Astana și va fi ajutat în etapele montane de columbianul Miguel Angel Lopez și de spaniolii Luis Leon Sanchez și Pello Bilbao. Italianul în vârstă de 27 de ani a câștigat Vuelta în 2015, iar cu un an în urmă s-a clasat pe poziția a cincea. El are două podiumuri în Turul Italiei, locul trei în 2014 și locul doi în 2015. Fabio Aru este al doilea ciclist cu șanse la victoria finală care își anunță prezența în Turul Spaniei, după britanicul Chris Froome (Sky). Alți rutieri importanți care au putea participa în Vuelta sunt francezul Romain Bardet, italianul Vincenzo Nibali și spaniolul Alberto Contador. Turul Spaniei va începe la 19 august în localitatea franceză Nîmes și se va încheia la 10 septembrie, la Madrid.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.