Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Larisa și-a reluat antrenamentele

Ziarul de Vrancea
26 iul 2021 690 vizualizări

Gimnasta Larisa Iordache a reluat antrenamentele pentru finala la bârnă din 3 august, după accidentarea suferită în calificări, diagnosticul fiind de entorsă la metatarsiene. Gimnasta a efectuat o examinare RMN după accidentarea de la aterizarea de pe bârnă din calificările de duminică, iar diagnosticul de entorsă la metatarsiene (piciorul stâng) a inclus și recomandarea de pauză.

Iordache a făcut infiltrații și fizioterapie, iar de marți a reluat pregătirea pentru finala la bârnă din 3 august, în care s-a calificat cu a patra notă (14.133).

Campionat cenușiu, lider vișiniu

Formația FCU Craiova a învins, luni, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (0-0), echipa Dinamo, în ultimul meci al etapei a II-a a Ligii I. Unicul gol al meciului a fost marcat de Hugo Vieira, cu capul, în minutul 65. După două etape, nou-promovata Rapid București ocupă primul loc cu 6 puncte, tot atâtea cât CFR Cluj, cu un golaveraj inferior. Câte 4 puncte au FCSB, Sepsi, Farul, FC Botoșani și UTA. Echipele FC Voluntari, FC Argeș, Academica și CS Mioveni nu au obținut niciun punct.

Victorii românești la Belgrad

Jucătoarele române de tenis Irina Bara și Jaqueline Cristian s-au califica în optimile de finală ale turneului WTA 125 de la Belgrad, dotat cu premii totale de 115.000 de dolari. Irina Bara (123 WTA), cap de serie numărul șapte, a dispus în primul tur de franțuzoaica Amandine Hesse (217 WTA) cu 6-4, 6-1, după o oră și 20 de minute.Irina va juca în optima cu croata Tara Wurth (671), Jaqueline Cristian (148) a trecut de slovena Kaja Juvan (114 WTA), a șasea favorită, cu 6-3, 7-6, după aproape două ore de joc. De remarcat că românca a condus cu 5-1 în setul al doilea, dar nu a reușit să încheie meciul decât în tiebreak.Adversara din optima este Rebecca Sramkova (203 WTA, Slovacia).

Biles se retrage, Rusia câștigă

Titlul olimpic pe echipe la gimnastică artistică feminină a revenit, ieri Rusiei, urmată pe podium de SUA și Marea Britanie. Rusoaicele obțin primul titlu olimpic după perioada Uniunii Sovietice. Alte 9 medalii de aur pe echipe au fost cucerite de Uniunea SovieticăLa rândul său, echipa SUA a ratat șansa de a depăși România la numărul medaliilor de aur în concursul pe echipe, rămânând ambele cu câte trei. Cu o Simone Biles nesigură în evoluții, la fel ca în calificări, dar și abandonul acesteia din finală, după sărituri (doar 13.766), echipa SUA a încheiat cu medalia de argint, după ce a dominat gimnastica mondială, începând cu 2012.

Sayonara, Naomi!

Încolonate după liderul mondial Ashley Barty, continuă să iasă favoritele din turneul olimpic feminin de tenis. Naomi Osaka, favorita publicului, a fost învinsă de jucătoarea cehă Marketa Vondrousova (42 WTA), în 70 de minute, scor 1-6, 4-6. Elvețianca Belinda Bencic (12 WTA) a dispus cu 1-6, 6-2, 6-3 de finalista turneului de la Roland Garros, Barbora Krejicikova (11 WTA), iar itaianca Camila Giorgi (61) a scos-o pe finalista de la Wimbledon, Katerina Pliskova (7 WTA) , scor 6-4, 6-2. În sferturile de finală se vor disput meciurile Belinda Bencic – Anastasia Pavliucenkova, Garbiñe Muguruza, Marketa Vondrousova-Paula Badosa și Elina Svitolina – Camila Giorgi.

Nu scăpăm de sud-americani

Arbitrul Kevin Ortega din Peru va conduce meciul România - Noua Zeelandă, programat, astăzi de la 11.30, în ultima etapă a grupei B a turneului olimpic de fotbal, informează FRF. El va fi ajutat la cele două linii de compatrioții săi Michael Orue și Jesus Sanchez, iar al patrulea oficial este japonezul Hiroyuki Kimura. Aceasta este a treia brigadă sud-americană delegată la meciurile României de la JO, după cele din Uruguay și Venezuela la partidele anterioare. România are nevoie de o victorie pentru a se califica în sferturile de finală ale turneului olimpic.

Antrenor nou la Bordeaux

Selecționerul Elveției, Vladimir Petkovic, va fi noul antrenor al echipei Girondins Bordeaux. Petkovic, în vârstă de 57 de ani, este selecționer al Elveției din 2014. El îi succede pe banca tehnică de la Girondins Bordeaux lui Jean-Louis Gasset. Petkovic va semna un contract pe trei sezoane.

Bermude în extaz

Sportiva Flora Duffy a devenit, marți, campioană olimpică la triatlon. Acesta este primul titlu olimpic din istoria Insulelor Bermude (Bermuda). La 33 de ani, Dyffy s-a impus cu un avans de un minut în fața rivalelor sale. Locul doi a fost ocupat de britanica Georgia Taylor-Brown, iar pe 3 s-a clasat americanca Katie Zaferes.

Varane semnează cu United

Real Madrid a ajuns la un acord cu Manchester United pentru transferul fundașului francez Raphael Varane.Jucătorul de 28 de ani s-a înțeles deja cu Manchester United, iar suma de transfer ar urma să fie între 45 și 50 de milioane de euro. Potrivit The Athletic, Varane este așteptat în această săptămână în Anglia, urmând să semneze un contract pe patru sezoane.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.