Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Kovacs fluieră la Mondiale

Ziarul de Vrancea
29 oct 2019 1121 vizualizări

După ce în prima etapă a oficiat la duelul dintre SUA și Senegal, Istvan Kovacs a primit o ouă delegare la Campionatul Mondial U17

Acesta va conduce astăzi partida dintre Australia și Nigeria, din grupa B a Campionatului Mondial U17 care se desfășoară în Brazilia. Meciul dintre Australia și Nigeria va avea loc pe stadionul Bezerrão, din regiunea Gama, care are o capacitate de 20.310 locuri. Meciul începe la ora 17:00, ora locală, 22:00 în România. Kovacs va fi ajutat și la această partidă de asistenții Vasile Marinescu și Mihai Artene.

Bilete pentru Fed Cup

Biletele pentru întâlnirea România - Rusia, din Grupa Mondială a Fed Cup by BNP Paribas, au fost puse în vânzare joi, pe site-ul www.bilete.ro/fed-cup-romania-rusia. Prețurile biletelor sunt, între 75 și 130 de lei. Pe o comandă pot fi achiziționate cel mult patru bilete pentru fiecare din cele două zile. Copiii preșcolari, dar nu mai mici de 3 ani, au acces gratuit, ocupând același loc cu persoanele majore care îi însoțesc și care posedă un bilet valabil.Întâlnirea dintre România și Rusia, meci din Grupa Mondială, are loc în perioada 7-8 Februarie 2020, la Sala Polivalentă din Cluj.

„Daco-geții” s-au retras

Comisia de Disciplină a Federației Române de Fotbal a retrogradat echipa din Liga a II-a Daco Getica București, fostă Juventus București, în ultimul eșalon fotbalistic. „Echipa ASC Daco Getica București se sancționează cu retrogradarea în ultima categorie competițională organizată de Asociația de Fotbal pe teritoriul căreia își are sediul clubul în cauză”, se arată în decizia comisiei. Patronul clubului Daco Getica, Ilie Ciuclea, a decis să retragă echipa din campionat din cauza lipsei de performanță a acesteia. Formația a cumulat șase puncte în 13 meciuri și ocupa penultimul loc în clasamentul ligii secunde.După retragerea acestei echipe, toate rezultatele meciurilor pe care le-a jucat până acum se anulează. În urmă cu doi ani, Daco Getica evolua în Liga I, sub numele de Juventus București.

Un pompier la ultramaraton

Pompierul din Botoșani, Iulian Rotariu, va participa în luna noiembrie la ultramaratonul “Ultra Africa Race”, care se va desfășura între 10 – 14 noiembrie în Mozambic, urmând să parcurgă 220 de kilometri în cinci etape. Potrivit unui comunicat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani, plutonierul adjutant Iulian Rotariu, pompierul care în urmă cu mai puțin de o jumătate de an a reușit să se claseze pe locul I la ultramaratonul „The Track” Australia și să stabilească un nou record al întrecerii, pleacă pe data de 3 noiembrie spre Mozambic pentru ultramaratonul „Ultra Africa Race”. Competiția se va desfășura în perioada 10 – 14 noiembrie, între provinciile Gaza și Inhambane din sudul Mozambicului și va alinia la start 16 dintre cei mai buni alergători de ultramaraton extrem din lume.

Colivia aurită

Jucătorii echipei FC Barcelona ar fi fost dispuși să-și reevalueze contractele pentru a ajuta clubul să-l readucă pe Neymar de la Paris Saint-Germain în vară, a afirmat fundașul Gerard Piqué. „Noi am propus președintelui să revizuim contractele pentru că știam că este o problemă cu fair-play-ul financiar. În loc să primim ce ni se datora în acest an, am fi putut transfera suma pentru al doilea, al treilea sau al patrulea an, doar ca Ney să revină”, a declarat Piqué la Cadena Ser. În vară, Neymar a fost protagonistul unei adevărate „telenovele”, el dorindu-și să plece de la PSG și să revină la FC Barcelona, însă cele două cluburi nu s-au înțeles în acest sens. „Noi i-am spus lui Neymar că trăiește într-o colivie aurită”, a mai spus Pique, referindu-se la fostul său coechipier care, la 27 de ani, are un salariu anual de 38 de milioane de euro la PSG

Nou sistem de punctaj în box

Noul sistem informatizat, care ar urma să facă punctajul arbitrilor-judecători vizibil în timp real, a fost testat pe stadionul de sumo Ryogoku Kokugikan, situl turneului olimpic de box din vara viitoare.

Neîncrederea în arbitri-judecători este enormă. Muncim din greu pentru dreptate”, a declarat Morinari Watanabe, președintele Federației Internaționale de gimnastică și membru CIO, responsabil cu grupul de lucru însărcinat să organizeze turneul olimpic de box de care a fost privată Federația internațională (AIBA) din cauza problemelor de guvernanță.Prin acest nou sistem, cei cinci arbitri-judecători vor apăsa pe un buton pentru fiecare lovitură valabilă aplicată de boxeri, unul în albastru și altul în roșu, iar scorul va apărea pe un ecran controlat de un supervizor.Punctajul în timp real ar putea, de asemenea, fi vizibil pentru spectatori, însă o decizie în acest sens va fi luată ulterior.

 

Egalare tardivă

FC Antwerp, echipă antrenată de Ladislau Bölöni, a terminat la egalitate, în deplasare, scor 2-2 (1-0), meciul cu formația Genk, în etapa a XIII-a a campionatului belgian de fotbal, Jupiler League. Ze Lamkel ('8) și Rodrigues ('47) au marcat golurile ospeților, care au condus cu 2-0, în timp ce Samata ('69) a redus diferența, iar Berge a egalat, în minutul 90Â6. De la Antwerp a fost eliminat Rodrigues, în minutul 82. La gazde, Ianis Hagi a rămas pe banca de rezerve. Formația lui Bölöni este pe locul V, cu 21 de puncte, iar Genk, pe locul VII, cu 20 de puncte. Lider este FC Bruges, cu 30 de puncte, echipă urmată de Standard Liege, cu 27 de puncte și de Mechelen, cu 23.

 

Real se dezlănțuie

Real Madrid a învins, miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 5-0 (3-0), formația Leganes, în etapa a XI-a a campionatului spaniol LaLiga. Au marcat Rodrygo ('7), Kroos ('8), Ramos ('24 penalty), Benzema ('69 - penalty) și Jovici ('90Â1). Barcelona ocupă locul I în clasament, cu 22 de puncte, urmată de Real Madrid, cu 21 de puncte, Granada, Atletico Madrid și Sevilla, cu câte 20 de puncte. Primele trei echipe au jucat doar câte zece meciuri.

Finala rămâne în Chile

Ministrul Sporturilor din Chile, Cecilia Perez, a confirmat din nou că finala competiției de fotbal Copa Libertadores, dintre echipa argentiniană River Plate și formația braziliană Flamengo, se va juca la Santiago pe 23 noiembrie, în ciuda crizei sociale din această țară. Această declarație intervine în aceeași zi în care guvernul chilian a anunțat că a renunțat să organizeze două reuniuni importante, între care conferința ONU pe teme climatice. Stadionul național din Santiago, cu o capacitate de 49.000 de spectatori, ar urma să găzduiască prima finală a competiției ce va fi disputată într-o singură manșă.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.