Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE Ioniță, împrumutat la Craiova

Ziarul de Vrancea
1 iul 2019 794 vizualizări

După ce a ratat împrumutul lui Andrei Ivan de la Krasnodar, internaționalul de tineret având mai multe oferte după EURO Under 21, U Craiova s-a reorientat către Alexandru Ioniță de la CFR Cluj

Oltenii au obținut împrumutul pentru un an al mijlocașului de 24 de ani, pentru suma de 150.000 de euro, cu opțiune de cumpărare de 750.000 de euro, în decurs de un sezon. Alex Ioniță se va prezenta în Bănie sâmbătă, când este programat primul antrenament al Craiovei după revenirea din stagiul din Austria. Ioniță este cotat la 600.000 de euro de Transfermarkt și va fi trecut pe lista UEFA pentru dubla Craiovei cu azerii de la Sabail. Dacă va achita clauza, Craiova îl va achiziționa definitiv pe Ioniță, care va semna în acest caz un contract pe încă trei sezoane cu gruparea din Bănie.

Adio, domnule Stoian!

Gruparea FCSB a anunțat, marți, pe Facebook, despărțirea de mijlocașul Adrian Stoian, venit la echipă în ianuarie. Adrian Stoian este un mijlocaș născut pe 11 februarie 1991, la Craiova. Acesta a început fotbalul la Școala de Fotbal „Gheorghe Popescu”, acolo unde a fost coleg cu Lucian Filip. În 2008 a fost transferat de AS Roma, pentru care a evoluat în 28 de meciuri la nivelul echipei Primavera și într-o singură partidă în Serie A. A fost împrumutat, între 2010 și 2012, la Pescara și AS Bari, iar în vara lui 2012 a ajuns la Chievo Verona. După un sezon petrecut la Verona, acesta a fost împrumutat, pe rând, la Genoa, Bari și Crotone, iar cu ultima echipă a semnat un contract definitiv în vara lui 2015. A adunat 95 de partide în Serie A și două meciuri pentru echipa națională a României.

Portar austriac la Botoșani

Portarul austriac Hidajet Hankic a semnat cu FC Botoșani un contract pe o perioadă de doi ani. Jucătorul în vârstă de 25 de ani a venit la Botoșani liber de contract. Hidajet Hankic a evoluat ulima dată la echipa de liga a II-a austriacă FC Wacker. El a mai jucat în Austria la formațiile Blau Weiss Linz (Liga II), SV Austria Salzburg (Liga I) și în Cehia la FK Mlada Boleslav. Jucătorul s-a alăturat lotului FC Botoșani condus de Marius Croitoru, în cantonamentul din Austria.

Dor de Boateng

Kevin-Prince Boateng (32 de ani) a evoluat sezonul trecut la Barcelona, împrumutat fiind de la Sassuolo. Formația italiană afirmă însă că spaniolii îl vor cumpăra definitiv, iar revenirea în fotbalul italian nu se va produce.  Ipoteza era speculată de jurnaliștii din Spania, după terminarea stagiunii. Clauza de cumpărare se ridică la 8 milioane de euro și dat fiind faptul că Barcelona are în acest moment un singur atacant în lot, pe Luis Suarez, s-ar fi gândit că până când vor cumpăra un vârf cu cifre e nevoită să mizeze pe Boateng. Unul dintre conducătorii de la  Sassuolo a declarat pentru Gazzetta dello Sport: „Cred că Barcelona îl va cumpăra. Nu cred că îl vom mai vedea din nou la echipa noastră, este destul de dificil”. Catalanii l-au adus pe mijlocaș la începutul anului, pentru un milion de euro.

Rafa Benitez ajunge în China

Tehnicianul spaniol Rafael Benitez, care a plecat de la Newcastle la finalul sezonului trecut, a semnat un contract cu gruparea chineză Dalian Yifang.  Benitez, în vârstă de 59 de ani, îi va pregăti la Dalian Yifang pe Marek Hamsik și Yannick Ferreira-Carrasco. În cariera sa, Rafael Benitez a mai antrenat echipele Real Vallaldolid, Osasuna, Extremadura, Tenerife, Valencia, Liverpool, Inter Milano, Chelsea, Napoli și Real Madrid.

Femeie-arbitru în „La Liga”

Arbitrul asistent Guadalupe Porras Ayuso a promovat în lotul de arbitri care va conduce meciuri din prima ligă spaniolă masculină de fotbal, informează lefigaro.fr. „Este prima femeie care va descoperi elita”, a precizat RFEF, federația spaniolă, într-un comunicat. În trecut, Marisa Villa a promovat și ea în primul eșalon, dar nu a apucat să arbitreze niciun meci deoarece nu a trecut testele fizice. Guadalupe Porras, 32 de ani, a oficiat în liga a doua spaniolă timp de două sezoane, după opt ani în liga a treia. Prezența femeilor arbitri în campioantele puternice nu mai este ceva inedit. În Franța, Stephanie Frappart a condus două meciuri la centru în Ligue 1, sezonul trecut, în Germania, Bibiana Steinhaus (40 de ani) arbitrează din 2017 în Bundesliga în mod regulat, iar în Italia și Anglia au fost delegate femei arbitru asistent.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.