Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Întoarcerea „marelui Reghe”?

Ziarul de Vrancea
17 oct 2020 870 vizualizări

Laurențiu Reghecampf și-a dat demisia din funcția de antrenor al grupării Al Wasl, tehnicianul în vârstă de 45 de ani plecând după înfrângerea (1-4) din meciul cu Baniyas, echipa pregătită de Daniel Isăilă.

Sunt șanse destul de mari ca antrenorul să revină la FCSB, acolo unde antrenează Toni Petrea, fostul său secund. Decizia demisiei a fost confirmată de soția antrenorului: „Laurențiu le-a cerut celor de la club să-l lase să plece, pentru că își dorea o nouă provocare”, a precizat Anamaria Prodan Reghecampf pentru Digisport. Laurențiu Reghecampf a mai antrenat la Gloria Bistrița, Universitatea Craiova, FC Snagov, Chiajna, FCSB (în două rânduri), Al Hilal, Litex Loveci și Al Wahda de-a lungul carierei.

Ostrava fără românce

Turneul WTA de la Ostrava (528.500 $) nu va avea românce pe tabloul principal, toate cele trei prezente în calificări fiind eliminate. În primul tur, Sorana Cîrstea (88 WTA) a pierdut cu 3-6, 3-6 în fața spaniolei Paula Baldosa (69), iar Ana Bogdan (92) a pierdut în fața unei alte spaniole, Sara Sorribes(73) cu 4-6, 4-6. Irina Begu (76 WTA) a trecut primul hop, scor 6-7, 6-2, 6-1 cu rusoaica Varvara Graceva (96), dar în partida decisivă s-a oprit în fața speranței americane Cori Gauff (55 WTA), scor 4-6, 4-6.

Ineos leagă etape, Almeida tremură

Italianul Filippo Ganna (Ineos) a câștigat sâmbătă etapa a 14-a a Turului Italiei, un contratimp individual de 34,1 km, între Conegliano și Valdobbiadene. Ganna a fost urmat pe podium de australianul Rohan Dennis, tot de la Ineos, la 26 sec, și tânărul american Brandon McNulty” de la UAE Team Emirates, la 1:09 min. Clasat al șaselea, liderul clasamentului general, portughezul Joao Almeida (Deceuninck-Quick Step) și-a consolidat poziția după acest contratimp, dar etapa de ieri (Base Aerea Rivolto – Piancavallo, 185 km) a complicat nițel lucrurile.Victoria a revenit britanicului Tao Geoghehan Hart (Ineos), dar olandezul Wilco Kelderman (Sunweb), sosit al doilea după Tao la 2 secunde, amenință serios tricoul roz, mai ales că Almeida a sosit al patrulea (37 s) fiind întrecut și de un alt component al Sunweb, australianul Jai Hindley (33 s). La general, Almeida este urmat la 15 sec de Kelderman, la 2:56 min.de Jai Hindley și la 2 :57 s de Tao Hart etc

Somn dulce înainte de „Clasico”

Formația FC Barcelona a fost învinsă, sâmbătă seară, în deplasare, cu scorul de 0-1 de echipa Getafe, într-un meci din etapa a șasea a campionatului Spaniei. Golul a fost marcat de Mata, în minutul 56, din penalty. În aceeași etapă, a pierdut și Real, scor 0-1 chiar pe „Bernabeu” în fața echipei din Cadiz prin reușita lui Lozano, din min. 16. Cele două mari echipe spaniole se vor întâlni sâmbăta viitoare, la Barcelona în ceea ce se numește „El Clasico”. Deocamdată, liderul este Villarreal cu 11 puncte, urmată de Real,Getafe, Cadis și Granada, la un punct ecart, în timp ce Barcelona are doar 7 puncte

.

Jubileul lui Moș Buffon

Portarul Gianluigi Buffon a fost titularizat, sâmbătă, în poarta echipei Juventus la remiza cu Crotone, scor 1-1, el evoluând pentru a 650-a oară în Serie A. La 42 de ani, Gianluigi Buffon este recordman al partidelor disputate în prima ligă italiană, după ce în iulie l-a depășit pe Paolo Maldini, care a jucat de 647 de ori. Formația Juventus Torino a remizat, sâmbătă seară, în deplasare, scorr 1-1, cu echipa Crotone, într-un meci din etapa a patra a campionatului Italiei. Juventus a jucat în inferioritate numerică din minutul 60, când a fost eliminat Chiesa. Au marcat Nwankwo ’12 (penalti) pentru gazde și Morata ’21 pentru oaspeți.

Start în „Circul Alb”

Italianca Marta Bassino a câștigat sâmbătă slalomul uriaș de la Soelden (Austria), prima cursă a noului sezon al Cupei Mondiale de schi alpin, disputată fără spectatori din cauza pandemiei de coronavirus, În lipsa americancei Mikaela Shiffrin, triplă câștigătoare a Marelui Glob de cristal (2017, 2018, 2019), Marta Bassino s-a impus cu timpul de 2:19,69, fiind urmată la 14 sutimi de compatrioata sa Federica Brignone și la 1,13 s de Petra Vlhova (Slovacia), care a fost cea mai rapidă în a doua manșă. Pe ghețarul Rettenbach, Bassino a obținut, la 24 de ani, a doua victorie din cariera sa, după slalomul uriaș de la Killington (Statele Unite) din decembrie anul trecut.


 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.