Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Încă două titluri pentru David

Ziarul de Vrancea
10 iul 2021 683 vizualizări

Înotătorul David Popovici a câștigat, sâmbătă, proba de 200 m liber, la Campionatele Europene de înot pentru juniori de la Roma. Sportivul de 16 ani a terminat proba cu timpul de 1:45.95 și și-a trecut în palmares a treia medalie la competiția găzduită de capitala Italiei, după argintul de la ștafeta de 4x100 m liber și aurul de la 100 m liber, cu record mondial.

Calificat lejer de dimineață în semifinale (timp 1:50.01), la 200 metri, David Popovici a intrat cu primul timp în marea finală – 1:45.26 – și a stabilit un nou record mondial de juniori. Aseară, David a câștigat și finala la 50 m liber. El a obținut primul timp din semifinală (22,75 s) pe care l-a spulberat în finală, 22,22 s. Anul viitor, competiția va fi organizată de România

Supercupa în Bănie

CS Universitatea Craiova, câștigătoarea Cupei României, a câștigat în premieră Supercupa României, după ce a învins, sâmbătă, pe Arena Națională, cu scorul de 4-2, după loviturile de departajare pe CFR Cluj, campioana Ligii I. La finalul celor 90 de minute, când scorul a fost 0-0, nu s-au mai disputat prelungiri, trecându-se direct la loviturile de departajare. La loviturile de departajare au marcat: J. Rodriguez, Costache pentru CFR, Gustavo, Găman, Cicâldău și Markovici pentru Craiova. Portarul Craiovei, italianul Pigliacelli, a apărat șuturile lui Păun și Omrani.

Argentina triumfă pe „Maracana”

Reprezentativa Argentinei a învins, sâmbătă, pe Maracana, selecționata Braziliei, scor 1-0, și a câștigat Copa America. Acesta este primul trofeu obținut de argentinieni din 1993. Unicul gol al meciului a fost marcat de Angel Di Maria, în minutul 22. Pentru Lionel Messi, starul argentinian, este primul trofeu obținut alături de naționala Argentinei. Argentina are acum în palmares 15 trofee ale Copa America, iar Brazilia are 9. Medalia de bronz a revenit Columbiei, care a dispus cu 3-2 (0-0) de Peru în meciul pentru medalia de bronz.

Euro cu 32 de echipe?

UEFA analizează opțiunea măririi numărului de echipe participante la turneul final al Campionatului European de la 24 la 32. Turneul final al Euro a fost extins de la 16 echipe la 24 în 2016. “Însă UEFA începe să analizeze fezabilitatea unui Campionat European cu 32 din cele 55 națiuni membre ale forului din 2028.Dacă se va mări numărul de participante la turneul final al Euro, UEFA ar urma exemplul FIFA, care mărește numărul de participante la CM de la 32 la 48 începând din 2026.

Pleacă Uhrin, vine Bonetti

Directorul executiv al FC Dinamo, Iuliu Mureșan, a anunțat că s-a ajuns la un acord verbal cu Dario Bonetti (60 de ani) pentru preluarea echipei. Antrenorul principal Dušan Uhrin a decis să renunțe la conducerea tehnică a echipei și a cerut încetarea raporturilor contractuale cu clubul Dinamo București, a anunțat directorul executiv Iuliu Mureșan.Dario Bonetti a câștigat două trofee cu Dinamo, Cupa României și Supercupa, ambele în 2012.

UEFA pedepsește FA

Corpul de Control, Etică și Disciplină al UEFA a decis ca Federația Engleză de Fotbal să fie amendată cu 30.000 de euro ca urmare a incidentelor de la semifinala Euro-2020 cu Danemarca. Forul continental a deschis o procedură disciplinară față de federația engleză, după ce un laser pointer a fost îndreptat către portarul Danemarcei, Kasper Schmeichel, miercuri, în timpul semifinalei Euro-2020 de pe Stadionul Wembley. De asemenea, suporterii englezi au fost acuzați că au provocat tulburări în timpul imnului național al Danemarcei și că au folosit materiale pirotehnice.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.