Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Hațegan fluieră la români

Ziarul de Vrancea
8 mar 2021 770 vizualizări

Arbitrul Ovidiu Hațegan va conduce la centru meciul Slavia Praga - Glasgow Rangers, de joi, din turul optimilor Ligii Europa. La Slavia Praga joacă Nicolae Stanciu, în timp ce la Rangers este legitimat Ianis Hagi

La meciul de la Praga, Hațegan va fi ajutat de Vasile Marinescu și Sebastian Gheorghe, în timp ce rezervă va fi Istvan Kovacs.Arbitri VAR vor fi italienii Marco Di Bello și Paolo Valeri. Meciul va avea loc de la ora 19.55.

Debut tot pe „Arena Națională”

Debutul tricolorilor în preliminariile CM 2022 va avea loc în București, modificarea fiind acceptată de federația de la Skopje și organizatorii competiției. În contextul prelungirii efectelor pandemiei care nu permit accesul suporterilor pe stadioane și la inițiativa staff-ului tehnic al echipei naționale, FRF a solicitat Federației din Macedonia de Nord acceptul pentru modificarea locului de disputare al partidei programate în 25 martie 2021. Astfel, deși inițial gazdă trebuia să fie Stadionul “Ilie Oană” din Ploiești, în urma confirmărilor venite inclusiv de la organizatorii competiției, meciul se va juca pe Arena Națională din București, cu începere de 21:45.

Dinamovist dopat cu cocaină

Atacantul dinamovist Magaye Gueye (30 de ani) a fost depistat pozitiv cu cocaină, în urma controlului efectuat de ANAD la meciul Dinamo - Steaua din Cupa României. Jucătorul a fost suspendat provizoriu, iar ANAD a notificat clubul Dinamo în legătură cu acest caz. LPF, COSR și Federația au fost, de asemenea, înstiințate. Dinamo s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei României, după ce a învins, la 10 februarie, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (0-0), rivala FCSB, deținătoarea trofeului. Atacantul Magaye Gueye, ultima oară la clubul Qarabag (Azerbaidjan), a semnat un contract pentru următoarele două sezoane competiționale cu Dinamo București, la 7 octombrie 2020.

Alaba, aproape de Barça

Fundașul austriac al echipei Bayern München, David Alaba, și-a dat acordul verbal pentru a merge la FC Barcelona, informează El Mundo Deportivo. Fundașul, care joacă la Bayern de 13 ani, va părăsi clubul bavarez la finalul sezonului. El mai este dorit de Paris Saint-Germain și Real Madrid. Potrivit „El Mundo Deportivo”, singura problemă în avansarea negocierilor este reprezentată de situația financiară a clubului catalan.

Löw renunță la postul de selecționer

Selecționerul Joachim Löw va părăsi naționala Germaniei după Euro 2021, a anunțat, ieri federația germană, care a îndeplinit astfel voința tehnicianului. Contractul său inițial era valabil până la Cupa Mondială din 2022. În vârstă de 61 de ani, Löw a preluat Germania în august 2006, după ce inițial a fost asistentul lui Jurgen Klinsmann.El este unul dintre cei mai logevivi antrenori din istoria naționalei Germaniei și a condus echipa la titlul mondial din 2014.Naționala Germaniei este adversara României în preliminariile CM-2022. Primul meci va avea loc la 28 martie, de la ora 21.45.

Contratimp câștigat de un elvețian

Ciclistul elvețian Stefan Bissegger (Education First) a câștigat marți etapa a 3-a a cursei Paris-Nisa, un contratimp pe distanța de 14,4 km în jurul localității Gien, și a preluat șefia clasamentului general. Elvețianul a fost cronometrat în 17:34, fiind urmat de francezul Remi Cavagna (Deceuninck Quick Step, Â0.83) și de slovenul Primoz Roglic (Jumbo Visma, Â06). În clasamentul general, Bissegger este acum lider, pe locurile II și III aflându-se Cavagna și Roglic. Astăzi” etapa a IV-a va avea loc pe distanța de 187,5 km, între localitățile Chalon-sur-Seine și Chiroubles.

Fără spectatori străini

Agenția de presă japoneză Kyodo News a scris,ieri, că Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura în această vară fără spectatori din țări străine, pentru a preveni răspândirea coronavirusului. Această măsură, luată de guvernul japonez, se referă și la Jocurile Paralimpice, programate în perioada 24 august - 5 septembrie. Pandemia Covid-19 a dus deja la amânarea Jocurilor Olimpice pentru un an, după ce competiția a fost programată inițial în vara anului 2020. În aprilie, este de așteptat ca aceste organisme să decidă numărul de spectatori cărora li se va permite să asiste la diferite evenimente din programul Jocurilor Olimpice. JO de la Tokyo vor avea loc între 23 iulie și 8 august.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.