Sport

MOZAIC ŞTIRI SPORTIVE: Halep vrea să-și facă echipă de hochei

Ziarul de Vrancea
18 aug 2017 680 vizualizări

Jucătoarea de tenis Simona Halep va susține financiar o echipă de hochei pe gheață de juniori, care îi va purta numele, a anunțat, ieri, într-o conferință de presă, Ion Țiriac, cel care a construit la sfârșitul anului trecut un patinoar la Otopeni.

La acest patinoar au avut loc mai multe selecții pentru copii, în urma cărora au fost formate pentru moment două echipe, susținute de sponsori. În viitorul apropiat se vor mai crea încă două sau trei echipe, una urmând să fie susținută de jucătoarea română de tenis. "Iar pentru o rațiune pe care eu nu am înțeles-o, Simona Halep vrea echipa ei de hochei. Iar acești sponsori plătesc întreținerea acestui patinoar. Echiparea unei întregi echipe nu te costă mai mult de 10.000 de euro, cu tot cu patine, apărători, crose și așa mai departe. Eu nu știu cum să le sărut mâinile acestor sponsori, pentru că acest patinoar costă pe an undeva la 6-700.000 de euro", a menționat Țiriac.

Îndemnat de Teixeira

Fundașul portughez Artur Jorge a declarat, ieri, într-o conferință de presă, că înainte de a veni la FCSB a discutat cu compatriotul său Filipe Teixeira, care l-a asigurat că îi vor plăcea condițiile de la gruparea bucureșteană. "Pentru mine decizia a fost simplă, pentru că este un club mare, joacă în cupele europene și este un pas bun pentru cariera mea. Sunt încântat că am venit aici. Am luat repede decizia, în 2-3 zile. Teixeira mi-a spus numai lucruri bune despre Steaua. Mi-a spus să vin aici pentru că în mod sigur îmi va plăcea. Când mi-a spus agentul că există această posibilitate i-am spus că vreau să merg", a spus portughezul. El a precizat că se aștepta la rezultatul obținut de FCSB în prima manșă cu Sporting Lisabona (0-0). FCSB l-a împrumutat în această săptămână pentru un sezon pe Artur Jorge Marques Amorim, de la Sporting Clube de Braga. Fundașul lusitan a semnat contractul chiar in ziua în care a împlinit 23 de ani și și-a ales tricoul cu numărul 19.

Eșec al handbaliștilor de la Dinamo

Campioana en-titre a României la handbal masculin, Dinamo București, a fost învinsă, vineri, de formația franceză St. Raphael Var, cu scorul de 30-33 (14-15), în primul meci de la turneul amical de la Brest. Doi jucători din angrenajul lui Dinamo au absentat, Savenco și Mousavi. Portarul Ionuț Irimuș a încheiat cu 12 intervenții. Antrenorul Eliodor Voica a rulat întreg lotul echipei campioane, care sâmbătă va juca în compania echipei gazdă, Meșkov Brest (Belarus). La St. Raphael a jucat și portarul naționalei României, Mihai Popescu, secundul echipei franceze fiind chiar fostul jucător dinamovist, Rareș Fortuneanu. Dinamo București va juca în sezonul 2017-2018 și în Liga Campionilor, fiind repartizată în grupa C, cu echipele Ademar Leon, Skjern Handbold, Gorenje Velenje, Kadetten și Elverum Handball.

Fanii Legiei nu se astâmpără

Suporterii echipei Legia Varșovia au afișat un banner la meciul cu Șeriff Tiraspol, disputat, joi, în play-off-ul Ligii Europa, în care au comparat UEFA cu un porc, după ce forul european a sancționat gruparea poloneză cu 35.000 de euro amendă pentru un alt banner. La partida cu Astana, din turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor, fanii echipei Legia au afisat un banner reprezentând un soldat german care ținea pistolul la tâmpla unui copil. Scena se referea la Revolta de la Varșovia (august 1944) din Al Doilea Război Mondial. "În timpul Revoltei de la Varșovia, germanii au ucis 160.000 de persoane, câteva mii dintre acestea fiind copii", a fost mesajul care a însoțit banner-ul. Pentru această inițiativă, UEFA a amendat clubul polonez cu 35.000 de euro.Joi, suporterii formaiei Legia au oferit răspunsul, arborând un alt banner, ce înfățișa un porc cu emblema UEFA în spate. "Și amenda de 35.000 de euro merge la...", a fost mesajul însoțitor.

Coutinho nu se vinde la Barça

Clubul Liverpool a respins o nouă ofertă, de aproximativ 114 milioane de lire sterline, făcută de FC Barcelona pentru a-l achiziționa pe brazilianul Philippe Coutinho. Aceasta este a treia ofertă a Barcelonei pentru Coutinho refuzată de Liverpool, primele fiind de 72 de milioane de lire sterline și 90 de milioane de lire sterline. Coutinho a cerut să fie transferat în această vară la altă echipă. Brazilianul în vârstă de 25 de ani a ratat primele două meciuri oficiale ale echipei Liverpool din acest sezon, din cauza unei probleme la spate, însă clubul a precizat de mai multe ori că jucătorul nu este de vânzare.FC Barcelona a caută un înlocuitor pentru Neymar, care a plecat pentru 222 de milioane de euro la Paris Saint-Germain. Philippe Coutinho a fost achiziționat de FC Liverpool la începutul anului 2013 de la Internazionale Milano pentru zece milioane de euro.

 

Maywheather se teme de lovituri nepermise

Pugilistul Floyd Mayweather a afirmat că se teme că luptătorul MMA Conor McGregor va recurge la lovituri nepermise în meciul din 26 august, după ce irlandezul a folosit astfel de lovituri la antrenamente. Loviturile folosite de McGregor sunt interzise în box, dar permise în artele marțiale mixte. "Am văzut imagini de la antrenamente și mi se pare interesant. A folosit multe lovituri nepermise, în spatele capului", a spus Mayweather, referindu-se la un antrenament în care McGregor l-a trimis la podea pe fostul campion WBA Paulie Malignaggi. "El lucrează cu Joe Cortez (n.r. - un arbitru de box), dar văd că tot continuă cu o strategie ilegală. Totuși eu am încredere în arbitrul meciului, Robert Byrd, va face treabă bună și va aplica regulile boxului", a adăugat americanul de 40 de ani. În cazul unui succes, Mayweather va avea 50 de victorii, ceea ce îi va permite să egaleze recordul legendarului Rocky Marciano.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.