Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Györ, greu de răpus

Ziarul de Vrancea
23 feb 2019 558 vizualizări

Campioana României la handbal feminin, CSM București, a fost învinsă sâmbătă, pe teren propriu, de Györ ETO, deținătoarea Ligii Campionilor, cu scorul de 25-27 (10-14).

Marcatoarele CSM București au fost Jovanka Radicevic 6 goluri, Daniela Constantinescu 4, Andrea Lekic 4, Iulia Curea 3, Barbara Lazovic 3, Bianca Bazaliu 1, Elizabeth Omoregie 1, Oana Manea 1, Nathalie Hagman 1 și Jelena Cvijic. Crina Pintea, pivotul naționalei României, a marcat 2 goluri pentru echipa ungară. În celelalte meciuri ale etapei a IV-a s-au înregistrat rezultatele: Vipers – Krim Ljubljana 29-21 și Ferencvaros  Budapesta – Thüringer 30-29. În urma acestora, clasamentul grupei a II-a este: 1. Györ – 15 p; 2 Vipers – 10 p; 3. CSM – 10 p; 4. Ferencvaros – 9 p; 5. Krim – 3 p; 6. Thüringer – 1 p. Primele patru echipe sunt virtual calificate în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Ultimele două etape vor avea loc în 2-3 martie și 8-10 martie, iar CSM va juca în deplasare cu Krim (2 martie) și cu Thüringer pe teren propriu (8 martie).

Încercare grea pentru Bogdan Dinu

Compania King Promotion a anunțat un nou meci cu greutate pentru boxul profesionist din România. Pe data de 23 martie, în Costa Mesa, California, într-o gală promovată de Top Rank, Bogdan Dinu va avea un meci dificil cu numărul 1 IBF la categoria grea, bulgarul Kubrat Pulev. Meciul este programat pentru 10 reprize. “Dacă Bogdan îl va bate pe Pulev, își va scrie singur biletul către celebritate, pentru că va fi o victorie uriașă. Știu că s-au mai bătut la amatori. Se cunosc bine, iar Dinu este încrezător”, a declarat americanul Greg Cohen, co-promoter al lui Dinu. Românul are 19 meciuri la profesioniști, cu o singură înfrângere (18 victorii / 14 KO). Kubrat Pulev (37 de ani, 26-1, 13 KO) este unul dintre challengerii obligatorii ai campionului mondial Anthony Joshua. Bulgarul a câștigat ultimele șase meciuri, ceea ce-i conferă o oarecare siguranță.

Cu Zimbabwe, sub Pietricica

România revine la Piatra Neamț pentru un nou meci de Cupa Davis, cu Zimbabwe, în 5-6 aprilie 2019, informează Fedrația Română de Tenis. După consultări cu componenții echipei României și după întâlniri cu autoritățile locale, care s-au arătat dornice să se implice alături de FRT în organizarea acestui eveniment, s-a decis ca meciul să se joace în Sala Polivalentă din Piatra Neamț. România a mai jucat la Piatra Neamț și a câștigat, scor 4-1, întâlnirea cu Luxembrug, de anul trecut, din luna februarie. Întâlnirea dintre România și Zimbabwe contează pentru turul I al Grupei a II-a, zona euroafricană

 

A reînceput Liga a II-a

 Rezultate înregistrate în etapa a XXII-a: Chindia Târgoviște – Aerostar Bacău 3-2; Luceafărul Oradea – ASU Politehnica Timișoara 0-0; Metaloglobus – FC Argeș 1-0; ACS Poli Timișoara – Ripensia Timișoara 1-0; CS Balotești – CS Mioveni 0-2; Sportul Snagov – Daco-Getica București 2-1; Academica Clinceni – Farul Constanța 1-0; UTA– Dacia Brăila 3-0; Energeticianul – Universitatea Cluj 0-2; Pandurii Târgu Jiu – Petrolul 0-2. Clasament: 1. Snagov – 49 p; 2. Clinceni – 48 p; 3. Petrolul – 48 p; 4. “U” Cluj – 47 p; 5. Chindia – 47 p; 6. FC Argeș - 41 p.

Rezultat onorabil la Lisabona

Campioana României la handbal masculin, Dinamo București, a fost învinsă sâmbătă, în deplasare, de formația Sporting Lisabona, cu scorul de 31-32 (14-14), în manșa tur din barajul pentru optimile de finală ale Ligii Campionilor. Pentru Dinamo au marcat Descat 6 goluri, Bannour 6, Negru 4, Szasz 3, Șandru 3, Komogorov 3, Alouini 2, Zulfic 2, Gavriloaia  și  Mouasavi 1. Manșa retur va avea loc la București, în 28 februarie, iar câștigătoarea din dubla manșă se va califica în optimile de finală ale Ligii Campionilor.  În cealaltă dublă a barajului se duelează echipele Orlen Wisla Plock și Silkeborg, scor 22-26 în manșa tur de sâmbătă, cu returul programat în 3 martie.

Messi salvează Barca

Formația FC Barcelona a învins, sâmbătă, în deplasare, cu scorul de 4-2, echipa FC Sevilla, în etapa a XXV-a a campionatului Spaniei.  Condusă cu 1-2 după golurile lui Jesus Navas (‘22) și Gabriel Mercado (‘42), FC Barcelona a reușit să se impună datorită triplei lui Lionel Messi (‘26, ‘67, ‘85) și assist-ului pentru Luis Suarez (‘90^3).

Puel, demis la Leicester

Clubul Leicester City a anunțat, ieri, demiterea antrenorului francez Claude Puel, echipa urmând să fie condusă de secunzii Mike Stowell și Adam Sadler, până la numirea unui nou tehnician. Puel a preluat formația engleză în 25 octombrie 2017, înlocuindu-l pe Craig Shakespeare, și a condus-o timp de 16 luni. Însă percursul slab din ultima perioadă, cu șase înfrângeri și un egal în ultimele șapte emicuri, i-a convins pe conducătorii clubului să-l dea afară pe antrenor.Ultimul rezultat a fost un eșec clar, Leicester fiind întrecută, sâmbătă, cu 1-4, pe teren propriu, de Crystal Palace. Bilanțul tehnicianului francez este de 56 de meciuri în Premier League, cu 19 victorii, 13 rezultate de egalitate și 24 de înfrângeri. El avea contract până în 2020.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.