Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Grupă grea la Euro U21

Ziarul de Vrancea
9 dec 2020 1022 vizualizări

România face parte din Grupa A, alături de Ungaria, Olanda și Germania, la turneul final al Campionatului European de tineret, care va avea loc în Ungaria și Slovenia, în 2021, s-a stabilit, ieri, după tragerea la sorți de la Nyon

România a fost în a treia urnă valorică. România va întâlni, la 24 martie 2021, reprezentativa Olandei, în primul meci, la 27 martie, tricolorii antrenați de Adrian Mutu vor întâlni Ungaria, iar la 30 martie, Germania. Toate meciurile vor avea loc la Budapesta. Celelalte grupe au următoarea componență: Slovenia, Spania, Cehia, Italia (B), Rusia, Islanda, Franța, Danemarca (C), Portugalia, Croația, Anglia, Elveția (D),

Sfârșit de capitol

Naționala de handbal feminin a României a fost învinsă, joi, de reprezentativa Croației, scor 20-25 (10-14), în primul meci din grupa principală II, la Campionatul European din Danemarca. De pe locul VI, cu 0 puncte, tricolorele ratează orice șansă în drumul spre semifinale, unde ajung primele două clasate din grupele principale. Echipa României a avut un start excelent de meci, conducând cu 8-4 în min. 17, după care s-a stins. Pentru tricolore au marcat Cristina Neagu 6 goluri, Eliza Buceschi 5, Lorena Ostase 3, Anca Polocoșer 2, Sonia Seraficeanu 2, Cristina Laslo 1, Anamaria Iuganu 1.În urma rezultatului, Croația rămâne neînvinsă la Europene și devine liderul grupei, cu 6 puncte. România are 0 puncte, pe ultimul loc. Croația a învins România pentru prima dată la un Campionat European.

S-a dus și „Pablito” Rossi

Paolo Rossi, campion mondial cu naționala de fotbal a Italiei în 1982, a încetat din viață, noaptea trecută, la vârsta de 64 de ani, relatează presa italiană. Anunțul a fost făcut de postul RAI Sport, cu care Rossi a colaborat în ultimii ani. Paolo Rossi a jucat toată cariera în Italia, la echipele Juventus, Como, Vicenza, Perugia, Milan și Hellas Verona, Pentru naționala Italiei, a evoluat în 48 de meciuri și a înscris 20 de goluri, în perioada 1977-1986. A obținut șase trofee cu Juventus, între care și Cupa Cupelor în 1984.

Semifinaliste la Dubai

Sorana Cîrstea și Gabriela Ruse s-au calificat,oero , în semifinalele turneului ITF de la Dubai, cu premii în valoare totală de 100.000 de dolari. Cîrstea (86 WTA), a învins-o, în sferturi, cu scorul de 7-6, 1-6, 6-3, pe Barbora Krejcikova din Cehia (55 WTA), după un meci de două ore și 28 de minute și va evolua în semifinale cu slovena Polona Hercog (52 WTA), învingătoare cu 6-2, 6-4 în fața olandezei Arantxa Rus (72). Gabriela Ruse (177WTA) a trecut în sferturi de muntenegreanca Danka Kovinic (77) și va juca în penultimul meci cu jucătoarea cehă Katerina Siniakova (64).

Final de grupe în Liga Campionilor

Real Madrid a învins, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (2-0), echipa Borussia Mönchengladbach, în etapa a VI-a, ultima, a Grupei B a Ligii Campionilor. În celălalt meci al grupei, Inter Milano a remizat, acasă, scor 0-0, cu Șahtar Donețk și a părăsit cupele europene. În grupa D, Atalanta a obținut calificarea învingând în deplasare cu 1-0 pe Ajax Amsterdam. Cealaltă calificată, FC Liverpool, a remizat în deplasare, scor 1-1 cu Midtjyland. Alte rezultate: Bayern München – Lokomotiv Moscova 2-0, FC Salzburg – Atletico Madrid 0-2 (grupa A), Manchester City – Olympique Marseille 3-0, Olympiakos Pireu –FC Porto 0-2 (grupa C).S-au calificat în optimi Bayern, Real Madrid, ManCity,Liverpool, Atletico, Borussia, FC Porto, Atalanta. Echipele Salzburg, Șahtar, Olympiakos și Ajax vor juca în 16-imile Ligii Europa.

Când jucăm cu italiencele

Federația Internațională de Tenis a anunțat, joi, noile date de desfășurare ale partidelor din cadrul Billie Jean King Cup by BNP Paribas, noul nume sub care se desfășoară Fed Cup. Astfel, în ceea ce privește play-off-ului Grupei Mondiale, s-a luat decizia ca meciurile programate inițial în luna aprilie 2020, apoi reprogramate pentru perioada 5-6 februarie 2021, să se joace, de fapt, în aceeași săptămână cu finalele de la Budapesta. România va întâlni Italia în 16 și 17 aprilie 2021, meciul urmând a avea loc în România.

Semifinalista din Blaj

Echipa de volei feminin Volei Alba Blaj s-a calificat joi, la Sibiu, în semifinalele Challenge Cup, după ce a învins formația cehă VK Prostejov, scor 3-0 (14, 14,6) după doar 54 minute de joc.  În optimi, tot la Sibiu, Volei Alba Blaj a eliminat, miercuri, formația spaniolă Sanaya Libbyîs La Laguna, scor 3-0 (19,10,22). VK Prostejov a fost calificată direct în sferturi, după ce adversara sa, FC Porto, nu s-a mai prezentat la turneul de la Sibiu, găzduit de Volei Alba Blaj. Toate meciurile s-au jucat fără spectatori, conform reglementărilor legale în vigoare.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.