Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Fluierași în premieră pentru tricolori

Ziarul de Vrancea
2 oct 2017 538 vizualizări

Ultimele două meciuri ale naționalei de fotbal ale României în preliminariile Cupei Mondiale din 2018 vor fi conduse de brigăzi de arbitri din Elveția, respectiv Germania.

Partida dintre România și Kazahstan, care va avea loc joi, la Ploiești, pe stadionul ''Ilie Oană'' (21,45), va fi arbitrată de elvețianul Sandro Schäerer, care va fi ajutat de arbitrii asistenți Stéphane De Almeida și Sladan Josipovic, în timp ce arbitru de rezervă a fost desemnat Alain Bieri.  Schäerer (29 ani), arbitru internațional din 2015, va conduce în premieră un meci al unei echipe românești.   

La meciul dintre România și Danemarca, programat pe 8 octombrie, la Copenhaga (19,00, ora României), a fost delegată o brigadă din Germania, cu Deniz Aytekîn la centru, arbitri asistenți vor fi Guido Kleve și Markus Haecker, iar arbitru de rezervă a fost delegat Marco Fritz.  Deniz Aytekin, de origine turcă, s-a născut pe 21 iulie 1978, la Oberasbach, și este arbitru internațional din 2011.  

Nici Aytekin nu a condus vreodată o echipă românească în meciuri internaționale.

Balaure, în locul lui Nedelcu

Selecționerul Daniel Isăilă a decis să îl cheme la lot pe Silviu Balaure, după ce Dragoș Nedelcu s-a accidentat și a devenit indisponibil pentru întâlnirea cu Elveția, programată vineri, la Lugano, de la ora locală 19.00. Mijlocașul celor de la Astra Giurgiu a reușit să marcheze de 5 ori în cele 11  partide pe care le-a bifat în Liga 1. Florinel Coman, alt jucător care a acuzat probleme medicale, se află în cantonamentul tricolorilor U21 de la Buftea, însă urmează să efectueze un control medical amănunțit pentru a se vedea dacă poate fi recuperat până la ora meciului cu Elveția.  După trei meciuri disputate în Grupa 8 de calificare la Euro 2019, tricolorii se mențin pe prima poziție cu 7 puncte acumulate. Elevii lui Isăilă s-au impus în deplasările din Liechtenstein (2-0) și Bosnia - Herțegovina (3-1) și au remizat la Ovidiu, cu Elveția (1-1).

O nouă generație de aur?

Președintele Federației Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, a menționat, ieri, pe Facebook, că medaliile de aur cucerite la Mondiale anunță nașterea unei noi generații de campioni în canotajul românesc.  ''Cele două medalii de aur cucerite la Campionatele Mondiale de seniori de la Sarasota anunță nașterea unei noi generații de campioni în canotajul românesc. După titlul mondial cucerit la dublu vâsle categorie ușoară, astăzi a venit cel de la 8^1, la finele unei curse senzaționale, în care fetele noastre au condus de la început până la sfârșit. Am văzut un echipaj unit, determinat, care a tras până la sacrificiu. Fetele noastre au murit în barcă pentru a învia pe podiumul de premiere, cu aurul la gât'', a scris Lipă pe rețeaua de socializare.  Echipajul feminin de 8^1 al României a cucerit aurul, duminică, la Campionatele Mondiale de canotaj de Sarasota-Bradenton (Florida).  Prima medalie de aur a fost adusă de Ionela Lehaci și Gianina Beleagă, sâmbătă, în proba feminină de dublu vâsle categorie ușoară.

 

Hațegan arbitrează la Mondiale

Ovidiu Hațegan a fost delegat de FIFA să conducă jocuri la turneul final al Campionatului Mondial dedicat echipelor naționale U17, competiție care va avea loc în India. Centralul din Arad va avea doi asistenți tot din România, Octavian Șovre și Sebastian Gheorghe. Campionatul Mondial U17 din India va avea loc în perioada 6-28 octombrie 2017. De-a lungul carierei, Ovidiu Hațegan a delegat și la alte competiții importante, precum Campionatul Mondial U20, Jocurile Olimpice 2016, Campiontul European 2016

 

La tribunal, cu polițiștii și nevasta

Mai mulți foști șefi ai Poliției Rutiere Brașov, dar și câțiva agenți din același serviciu au fost trimiși în judecată de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) fiind acuzați că l-au ajutat pe fostul internațional Tibor Selymes să nu fie tras la răspundere penală pentru un accident grav pe care l-a provocat în stare de ebrietate. În același dosar a fost trimis în judecată și fostul fotbalist, dar și soția acestuia care a declarat că ea ar fi condus mașina. Tibor Selymes a fost trimis în judecată pentru vătămare corporală din culpă și complicitate la abuz în serviciu, iar soția sa pentru complicitate la abuz în serviciu și favorizarea făptuitorului.

Anderlecht s-a chinuit

Formația Anderlecht Bruxelles, la care evoluează Alexandru Chipciu și Nicolae Stanciu, a învins, ieri, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, echipa lui Răzvan Marin, Standard Liège, într-un meci din etapa a noua a campionatului Belgiei. Golul a fost marcat de Henry Onyekuru, în minutul 89. La gazde, Chipciu a jucat până în minutul 68 și Stanciu a intrat pe teren în minutul 81. La oaspeți, Răzvan Marin a fost integralist. Anderlecht ocupă locul șapte în clasament, cu 15 puncte, iar Standard Liège este pe 12, cu nouă puncte. Lider este FC Bruges, cu 24 de puncte.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.