Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Finală Pușcaș-Coman

Ziarul de Vrancea
27 dec 2019 1450 vizualizări

Florinel Coman și George Pușcaș au ajuns în finala pentru stabilirea celui mai frumos gol reușit de naționalele României în 2019. Ancheta realizată de FRF a avut la start 16 participanți

Florinel Coman a ajuns în finală cu golul reușit în meciul cu Anglia U21, de la Campionatul European, scor 4-2. Jucătorul de la FCSB a punctat în minutul 90Â3 al partidei din Italia, stabilind scorul final și aducând a doua victorie a tricolorilor de la turneul final. În schimb, George Pușcaș a intrat în competiție cu o reușită de la naționala de seniori, din meciul cu Insulele Feroe, contând pentru preliminariile EURO 2020, scor 4-1. Atunci, atacantul a primit de la Chipciu și l-a învins pe portarul oaspeților cu un șut plasat. Cele două goluri pot fi votate de fani până la ora 23:59.

Refuz, deocamdată

Mircea Lucescu a refuzat oferta președintelui FC Sion, Christian Constantin, de a prelua conducerea tehnică a echipei elvețiene în această iarnă. Varianta venirii sale în vară rămâne totuși deschisă, notează cotidianul Le Matin. Potrivit sursei citate, Lucescu era în “pole position” pentru postul de antrenor, conform opțiunilor lui Constantin. Românul a refuzat oferta din motive personale. Însă nu este exclus ca pista Lucescu să fie reactivate vara viitoare, adaugă jurnalul. FC Sion ocupă, după 18 etape, locul șapte în clasamentul campionatului elvețian.

Chivu, invitat de Sneijder

Cristian Chivu a fost invitat la meciul de retragere al olandezului Wesley Sneijder, care va avea loc la 3 iunie 2020, informează presa italiană. „Va fi o partidă între o națională olandeză și o echipă formată din jucători alături de care am evoluat în Olanda, Spania, Italia și Turcia. Va fi portarul nostru de la Inter, Julio Cesar, căpitanul Javier Zanetti și Samuel Eto’o, Cristian Chivu, Marco Materazzi, Dejan Stankovic, Esteban Cambiasso și Diego Milito, vor participa toți. Pe bancă se vor afla José Mourinho și Bert van Marwijk. Până în prezent, Mourinho e cel mai bun antrenor din lume”, a declarat Sneijder, pentru De Telegraaf. Mijlocașul ofensiv olandez Wesley Sneijder și-a anunțat, la 12 august, retragerea din activitate la vârsta de 35 de ani.

Cupa Davis, la Barcelona?

Fotbalistul Gerard Piqué, președintele grupului Kosmos, are în plan să schimbe locul de disputare a Cupei Davis în 2020, astfel încât competiția să nu mai aibă loc la Madrid, ci la Barcelona, relatează Mundo Deportivo. În 2019, prima ediție a noului format al Cupei Davis a fost găzduită de arena Caja Magica,din Madrid. Piqué vrea să aducă în 2020 competiția la Palau Sant Jordi, din Barcelona. Kosmos a semnat cu Madrid un contract pe doi ani pentru Cupa Davis (2019, 2020) și ar exista o opțiune de prelungire a înțelegerii cu încă un an (2021). Piqué ia în calcul însă să profit ede o clauză de reziliere din contract. Potrivit Mundo Deportivo, în afara argumentelor legate de unii sponsori, în favoarea mutării turneului la Barcelona ar fi și Roger Federer, care iubește marea. Singura posibilă piedică pentru planul lui Pique este situația politică tensionată din Catalonia, adaugă jurnalul.

„Baschetbaliștii” din fotbal

Portarul echipei Nottingham Forest Costel Pantilimon și atacantul ivorian al formației CFR Cluj, Lacina Traoré, ocupă locurile 6-7 în topul celor mai înalți fotbaliști din lume, potrivit Time Square Chronicles. Cel mai înalt jucător din lume este portarul belgian Kristof van Hout. Jucătorul echipei Westerlo are o înălțime de 2,08 metri.Aceeași înălțime o are și atacantul Paul Millar, care a evoluat ultima oară la formația scoțiană Deveronvale.Portarul croat al formației Opatija, Vanja Ivesa, și atacantul chinez Yang Changpeng de la Henan Jianye urmează în această ierarhie, cu câte 2,05 metri.Norvegianul Tor Hogne Aaroy, fost atacant la Rosenborg și Aalesund, printre altele, are 2.04 metri înălțime. Lacina Traore și Costel Pantilimon au fiecare 2,03 metri înălțime, la fel ca portarul norvegian Kjell Petter Opheim, retras din activitate, și ca fundașul norvegian Even Iversen, fost jucător la Bodo Glimt, acum la Flisbyen BK.

Antrenor nou pentru Ionuț Radu

Genoa l-a demis pe antrenorul Thiago Motta la numai două luni de la numire și l-a înlocuit cu Davide Nicola. Motta fusese numit la echipa la care joacă portarul Ionuț Radu, la 22 octombrie, în locul lui lui Aurelio Andreazzoli. Thiago Motta, în vârstă de 37 de ani, s-a retras din activitatea de fotbalist în 2018 și a antrenat echipa U-19 a clubului Paris Saint-Germain. Thiago Motta a jucat pentru Genoa în perioada 2008-2009.El a preluat echipa italiană pe locul 19 și o lasă pe locul 20, ultimul, cu 11 puncte, la patru puncte de Sampdoria de pe locul 17, care asigură menținerea în Serie A. Zece meciuri, două victorii și trei rezultate de egalitate este bilanțul lui Motta, la Genoa. În vârstă de 46 de ani și fost jucător la Genoa, Davide Nicola a mai antrenat Livorno, Bari, Crotone și Udinese.

Shiffrin nu iartă nimic

Schioarea americană Mikaela Shiffrin a câștigat duminică proba de slalom de la Lienz (Austria), contând pentru Cupa Mondială de schi alpin, după ce sâmbătă a încheiat pe primul loc la slalom uriaș. Shiffrin, triplă deținătoare a Marelui Glob de Cristal, a obținut duminică cel mai bun timp, 1:48.89, devansându-le pe slovaca Petra Vlhova (1:49.50) și elvețianca Michelle Gisin (1:50.61), ocupantele locurilor 2 și 3. În clasamentul general, Shiffrin și-a mărit avansul ca lider, având acum 746 puncte, fiind urmată de italianca Federica Brignone, 451 puncte și slovaca Petra Vlhova, 413 puncte.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.