Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Eșec onorabil la futsal

Ziarul de Vrancea
28 mar 2018 615 vizualizări

Echipa de futsal CSM Politehnica Iași a debutat cu o înfrângere la limită în turneul final al Cupei României, de la Miercurea Ciuc.

După un meci spectaculos, elevii lui Nelu Stancea și Florin Nichifor au pierdut la limită, scor 3-4 (2-4), în fața echipei Informatica Timișoara, în prezent pe locul III în Liga I. Bănățenii au început puternic meciul și au condus cu 3-0 în 13 minute. Toni și Ruxandari au înscris de două ori pentru CSM, însă Simic a refăcut diferența cu puțin înainte de pauză. În min. 34, Liviu Ruxandari a adus scorul la 3-4. Ieșenii au căutat egalarea în final, dar au ratat șansele avute. CSM Poli va juca, în meciul pentru locurile III-IV cu învinsa din partida Autobergamo Deva și Imperial Wet Miercurea Ciuc

Echipa României pentru Cupa Davis

Căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a României, Gabriel Trifu, i-a convocat pentru întâlnirea cu Maroc pe cei mai valoroși jucători români ai momentului: Marius Copil (84 ATP), Adrian Ungur (500), Dragoș Dima (451, precum și specialiștii în dublu, Horia Tecău (12) și Florin Mergea (79).Din echipa Marocului vor face parte Lamine Ouahab (572), Amine Ahouda (699), Soufiane El Mesbahi (1.529), Yasine Idmbarek și Yassir Kilani, ultimii doi jucători fără clasament ATP. Întâlnirea se va desfășura la 7-8 aprilie 2018, la Sala Polivalentă din Cluj, în turul al doilea al Grupei a II-a, Zona Europa/Africa a Cupei Davis. Două meciuri de simplu vor avea loc sâmbătă, 7 aprilie, după sistemul cel mai bun din trei seturi, iar duminică, 8 aprilie, vor fi trei partide, una de dublu și două de simplu, după același sistem, cel mai bun din trei seturi.

Se așteaptă clarificări în cazul Sione

Federația Română de Rugby așteaptă clarificări în privința eligibilității jucătorului de origine tongană Sione Faka'osilea pentru echipa națională a României, după ce presa internațională a relatat că jucătorul naturalizat recent ar fi jucat pentru echipa de rugby în șapte a statului Tonga, fapt care contravine regulamentelor.

FRR a trimis o adresă către Rugby Europe și World Rugby, pentru a clarifica această situație. Faka'osilea a debutat pentru România în Rugby Europe Championship contra Rusiei, la Soci, în martie 2017. De atunci, el a jucat de 12 ori pentru ''stejari''. Sione Faka'osilea joacă pe postul de centru la Știința Baia Mare, din 2014, fiind naturalizat după ce a jucat trei ani în campionatul României.  Faka'osilea a evoluat pentru Tonga în Pacific Cup Rugby 2013, având și șapte meciuri disputate în Seven World Series, la turneul de la Gold Coast (Australia), sezonul 2012-2013, considerat un turneu oficial. În cazul în care World Rugby va decide că Faka'osilea nu era eligibil pentru naționala României, ''stejarii'' pot fi excluși din preliminariile Cupei Mondiale 2019.

Cristina Neagu – amendată

Căpitanul naționalei de handbal feminin și componentă a campioanei CSM București, Cristina Neagu, a fost amendată cu 500 de lei de către Comisia de Disciplină a FRH, pentru ”comentarii jignitoare la adresa arbitrilor” cu ocazia partidei cu SCM Craiova, din etapa a XIX-a a Ligii Naționale. În 7 martie, în meci contând pentru etapa a XIX-a a Ligii Naționale, campioana CSM București a pierdut pentru prima dată în acest sezon, în deplasare, cu SCM Craiova, care s-a impus cu scorul de 21-23 (13-12). În  urma înfrângerii, Cristina Neagu, căpitanul naționalei și vedeta campioanei, a avut comentarii la adresa arbitrilor Diana Florescu – Anamaria Stoia, afirmațiile handbalistei fiind considerate jignitoare de comisiile FR Handbal.

Etapă restantă în Liga a II-a

Debutând cu partida Chindia Târgoviște – Știința Miroslava (2-0), disputată marți, etapa a XXIII-a a Ligii a II-a de fotbal a furnizat următoarele rezultate: Academica Clinceni – Pandurii Târgu Jiu  3-1; Metaloglobus București – ASU Politehnica Timișoara  0-5; FC Argeș – Foresta Suceava  0-2; Dacia Unirea Brăila – Luceafărul Oradea  1-1; CS Balotești – Dunărea Călărași  1-2; CS Afumați – Sportul Snagov  1-1. Partida CS Mioveni – UTA s-a jucat aseară, iar FC Hermannstadt și Ripensia Timișoara au obținut victorii la masa verde, în fața echipelor retrase din campionat. Etapa ar fi trebuit să aibă la începutul lunii martie, dar a fost amânată din cauza vremii. Pe primele locuri în clasament se află: Dunărea Călărași – 62 p, FC Hermannstadt – 59 p, Chindia Târgoviște – 55 p și Academica Clinceni – 46. Știința Miroslava are 27 de puncte și ocupă locul XV, primul neretrogradabil.

 

 

Olăroiu a semnat cu chinezii

Antrenorul Cosmin Olăroiu a fost numit la conducerea tehnică a echipei chineze Jiangsu Suning, în locul italianului Fabio Capello, care și-a reziliat contractul cu gruparea din Nanjing. În vârstă de 48 de ani, Olăroiu a antrenat ultima dată în Emiratele Arabe Unite, pe Al-Ahli Dubai. Fostul tehnician al Stelei a pregătit în ultimii ani mai multee chipe din Zona Gofului, între care Al-Hilal Riadh, Al Ain Abu Dhabi, dar și naționala Arabiei Saudite, la Cupa Asiei pe națiuni din 2015. Capello, în vârstă de 71 de ani, semnase vara trecută un contract pe 18 luni cu Jiangsu FC, pentru suma de zece milioane de euro, cu obiectivul de a redresa o echipă aflată în zona retrogradării. În lotul formației chineze se află fostul mijlocaș brazilian al echipei Chelsea Ramires și atacantul brazilian Alex Teixeira, care a evoluat la Șahtar  Donețk,  pe vrema când era antrenată de Mircea Lucescu.

Acord pentru Final Four

Primăria Capitalei, Primăria Blaj și Federația Română de Volei vor semna un acord de cooperare pentru organizarea Turnelului Final Four al Ligii Campionilor, care va avea loc în perioada 5-6 mai, potrivit unui proiect de hotărâre aprobat în ședința Consiliului General al Municipiului București (CGMB). Potrivit acordului, Primăria Capitalei va asigura sprijin financiar în valoare de 150.000 de euro pentru acoperirea cheltuielilor de organizare, în timp ce Primăria Blaj va suporta taxa de organizare în valoare de 150.000 de euro, sumă plătită către Confederația Europeană de Volei, va asigura promovarea imaginii și a valorilor Capitalei prin intermediul tuturor canalelor de comunicare, va menționa pe materialele publicitare elementele de identitate vizuală și contribuția Capitalei la organizarea turneului și va asigura compeltarea bugetului necesar organizării evenimentului. Federația Română de Volei va asigura, la rândul ei, infrastructura și logistica, personalul auxiliar și completarea bugetului necesar organizării evenimentului.

Inflație de handbaliști la lot

Naționala masculină se va reuni la sfârșitul acestei săptămâni, la Cluj, în vederea unui stagiu de pregătire de 6 zile. Selecționerul Xavier Pascual și-a propus să ia pulsul jucătorilor în această perioadă, în perspectiva ”dublei” cu Macedonia din luna iunie, pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2019, organizat de Germania și Danemarca. Antrenorul de la FC Barcelona a convocat nu mai puțin de 40 de jucători, care vor fi împărțiți în loturile A și B. Cu excepția lui Alexandru Șimicu, accidentat, la lot au fost convocați inclusiv jucătorii din străinătate, în frunte cu Mihai Popescu și Valentin Ghionea, liderii echipei naționale.

 

Înfrângeri pe linie la U17

Reprezentativa Under 17 a României a fost învinsă, ieri, de Slovenia, liderul grupei de calificare la Campionatul European, ocupând ultima poziție în clasament, cu zero puncte. În partida disputată la Ullo (Ungaria), naționala pregătită de Aurel Țicleanu a înscris singurul gol prin Nițu, pentru Slovenia marcând Svetlin, de două ori. Acesta a fost ultimul meci de la Turul de Elită pentru naționala U17, care a încheiat grupa pe ultimul loc, cu trei înfrângeri, 1-5 cu Israel, 0-2 cu Ungaria și 1-2 cu Slovenia.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.