Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Edi refuză Craiova

Ziarul de Vrancea
8 ian 2020 1122 vizualizări

Tehnicianul Edward Iordănescu a scris, ieri pe Facebook, momentan a decis să rămână la Gaz Metan Mediaș.

„Sunt legat contractual, dar si sentimental de Gaz Metan si de Medias. Sunt dator moral baieților să duc la capăt munca și lupta alături de ei. Sunt dator suporterilor care au crezut în noi și ne-au susținut joc de joc, sunt dator conducerii care de cand am venit mi-a dat putere de decizie totală și necondiționata la nivelul echipei. În concluzie, merg mai departe pe drumul pe care sunt”, a menționat Iordănescu. Numele lui Edward Iordănescu a fost vehiculat pentru a prelua Universitatea Craiova după plecarea lui Victor Pițurcă. Universitatea Craiova și Gaz Metan Mediaș se întâlnesc la 31 ianuarie, în etapa a XXIII-a a Ligii I.

Mutu a mai făcut un pas

În cadrul ședinței de joi, membrii Comisiei Tehnice FRF l-au nominalizat pe Adrian Mutu pentru a deveni noul antrenor al reprezentativei de tineret a României. Adrian Mutu are 77 de selecții în tricoul echipei naționale și este golgeterul all-time al României, la egalitate cu Gheorghe Hagi, cu 35 de reușite.Până în prezent le-a mai pregătit pe FC Voluntari și echipa U21 a lui Al Wahda. Înainte de a avea rolul de antrenor la Voluntari, în perioada 2017-2018, Adrian Mutu a fost manager sportiv în cadrul FRF, având în responsabilitate relația echipei naționale cu cluburile din țară și din străinătate. Propunerea Comisiei Tehnice pentru postul de selecționer al reprezentativei U21 a României va fi dezbătută în cadrul ședinței Comitetului Executiv de marți.

 Pleacă Matei și Ongenda

Mijlocașul Florentin Matei va juca la Apollon Limassol, a anunțat, miercuri seară, gruparea cipriotă, pe site-ul oficial. Matei, în vârstă de 27 de ani, a semnat un contract valabil până în mai 2021. El va evolua cu numărul 93. De-a lungul carierei, el a mai evoluat la Steaua, Unirea Urziceni, Cesena U19, Volin Luțk, Rijeka, Astra Giurgiu și Ittihad Kalba. De asemenea, fotbalistul Hervin Ongenda a fost transferat de FC Botoșani la Chievo Verona, informează L’Equipe. Ongenda a semnat un contract pe doi ani și jumătate. Francezul a fost lăsat de FC Botoșani să plece la Chievo Verona cu șase luni înainte de expirarea contractului său, astfel că gruparea din Liga I a obținut în urma tranzacției cu Chievo 500.000 de euro. Clubul italian îl dorea pe Ongenda de mai multe luni. Atacantul juca la FC Botoșani din iunie 2018 și avea contract până la 30 iunie 2020.

Clujul, mai bine decât campioana

Echipa de baschet masculin U Banca Transilvania Cluj a învins miercuri, în deplasare, formația israeliană Ironi Ness Ziona, scor 84-81 (38-42), în a treia partidă din grupa J a FIBA Europe Cup, faza secundă a competiției. Principalii marcatori ai partidei au fost Cook 15 puncte, pentru gazde, respectiv Planinici 23 și Tarolis 17 puncte, pentru U BT Cluj. Tot miercuri, campioana en-titre a României la baschet masculin, CSM Oradea, a fost învinsă iercuri, pe teren propriu, de formația s Tsmoki Minsk, scor 73-89 (34-46) în etapa a treia a grupei J din FIBA Europe Cup, faza secundă a competiției.Principalii marcatori ai partidei au fost Barnette 18 puncte, pentru gazde, respectiv Lowery 21, pentru Tsmoki. În clasament, după trei etape din grupa J conduc Tsmoki și UBT, cu câte cinci puncte, iurmate de Ironi și CSM, cu câte patru. În următoarea etapă vor avea loc meciurile Tsmoki Minsk – Ironi și CSM Oradea – U BT Cluj.

Săpunaru își caută echipă

Președintele clubului Denizlispor, Ali Cetin, a declarat că fundașul Cristian Săpunaru se va despărți de gruparea turcă, informează cotidianul Milliyet. Cetin a precizat că despărțirea va fi de comun acord cu jucătorul. Potrivit presei din Turcia, Săpunaru nu s-a pregătit cu echipa în ultimele trei zile., din cauza unor dureri la mijloc. Cristian Săpunaru este legitimat la Denizlispor din iunie 2019. El a semnat atunci un contract pe un sezon, cu opțiune pentru încă unul.

S-a reunit Viitorul

FC Viitorul a efectuat joi, la Constanța, vizita medicală înaintea pregătirii celei de-a doua părți a sezonului 2019-2020. Au fost prezenți 30 jucători, singurele noutăți fiind juniorii Darius Grosu, Gabriel Buta (născuți în 2002) și Ștefan Mușat (2001). Lotul care a efectuat vizita medicală a fost compus din: Căbuz, Cojocaru, Buzbuchi, Mușat (portari), Țîru, Boboc, Ghiță, Mladen, de Nooijer, Iacob, Dussaut, Leva, Grosu, Buta, Filip (fundași), Houri, Matei, Ciobanu, Artean, Achim, Casap, Eric, Dulca (mijlocași), Iancu, Rivaldinho, Ganea, Munteanu, Pitu, Zoua, Calcan (atacanți). Constănțenii vor efectua joi și primul antrenament din 2020, iar în perioada 10-25 ianuarie se vor afla în cantonament în Turcia, în Antalya, la Sueno Hotel Deluxe din Belek.

Șumudică la prima victorie a anului

Formația Gaziantep FK, antrenată de Marius Șumudică, a obținut o victorie, joi, într-un meci amical cu Menemenspor, scor 3-1, partidă disputată în Antalya. Pentru Gaziantep FK a fost primul amical din această iarnă. Golurile învingătorilor au fost marcate de Guray Vural, Kenan Ozer și Rahman Chibsah. Alin Toșca a fost titular la echipa lui Șumudică. Gaziantep FK va disputa umătoarea partidă amicală duminică, de la ora 14.00, cu Honved Budapesta.

Turan, expulzat în America?

Mijlocașul turc Arda Turan, care a cerut încetarea împrumutului la Istanbul Basaksehir și revenirea la FC Barcelona, ar putea ajunge la echipa lui David Beckahm din MLS, Inter Miami. Potrivit cotidianului catalan Sport, Turan ar mai avea oferte de la Galatasaray, dar și de la formații din Qatar.Împrumutul lui Arda Turan la Istanbul Basaksehir s-a încheiat, marți, la cererea jucătorului turc. Astfel, mijlocașul trebuie să revină la FC Barcelona, unde mai are contract până la finalul sezonului. La Istanbul Basaksehir, el a jucat 12 meciuri.

Speriat de teroriști

Internaționalul american al echipei Ajax Amsterdam Sergino Dest a părăsit, la cererea sa, stagiul de pregătire din Qatar, subliniind că nu se simte în siguranță din cauza tensiunilor din Orientul Mijlociu. „Sergino a cerut să părăsească stagiul din Qatar. Nu se simte confortabil. Ajax i-a înțeles solicitarea și i-a răspuns favorabil”, a anunțat clubul olandez. Jucătorul se va antrena la Amsterdam, cu echipa de tineret a clubului.

Gyenes mai rezistă în Raliu

Românul Emanuel Gyenes a ocupat locul 43 la clasa moto, joi, în etapa a cincea a Raliului Dakar 2018, competiție care se desfășoară în Arabia Saudită.  Etapa, desfășurată între localitățile Al-Ula și Ha'il, a fost câștigată de britanicul Toby Price (KTM). La general, Emanuel Gyenes ocupă locul 37. Următoarea etapă, a șasea, va avea loc vineri, între Ha’il și Riad.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.