Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Dans în trei la Podgorica

Ziarul de Vrancea
28 feb 2021 786 vizualizări

Turneul preolimpic de handbal feminin de la Podgorica, la care participă România, se va desfășura cu doar trei echipe, Muntenegru, Norvegia și reprezentativa tricoloră, a anunțat forul internațional de specialitate.

China a renunțat să participe la turneul preolimpic II din cauza restricțiilor de călătorie impuse în urma pandemiei de coronavirus, astfel că locul acestei echipe a fost luat Kazahstan, care inițial fusese alocată în turneul preolimpic III, în care joacă și România. În turneul II, organizat în Ungaria, vor participa astfel țara gazdă, Rusia, Serbia și Kazahstan. Locul Kazahstanului în turneul III, alături de Muntenegru, gazda competiției, Norvegia și România, trebuia completat de Honk Kong, care și-a declinat prezența, apoi de Thailanda, care nu a răspuns invitației. La turneul preolimpic I, găzduit de Spania, vor participa țara gazdă, Suedia, Senegal și Argentina.

Botoșani, cuib de vise

Formația FCSB a învins, duminică seară, în deplasare, cu scorul de 2-0, echipa FC Botoșani, într-un meci din etapa a XXV-a a Ligii I. Golurile au fost marcate de Tănase (’55) și Olaru (’66). În echipa oaspete au jucat patru foști jucători ai FC Botoșani, Andrei Miron, Denis Hăruț, Olimpiu Moruțan și Răzvan Oaidă. FCSB se menține pe primul loc cu 54 de puncte, în timp ce FC Botoșani se află pe locul V, cu 37 de puncte,

Greu cu spectatorii în Franța

Ministrul delegat al Sporturilor, Roxana Mărăcineanu, a respins, duminică, ideea că meciul Franța-Ucraina de la sfârșitul lunii martie ar putea permite publicului să se întoarcă pe Stade de France, așa cum spera Federația Franceză de Fotbal (FFF), cu un grad de ocupare de 30 la sută. „Astăzi, este clar o chestiune prematură, dar lucrăm în continuare la ea, aducerea subiectului în discuție este importantă pentru a nu uita subiectul”, a declarat ministrul, La începutul săptămânii trecute, președintele Federației Franceze de Fotbal, Noel Le Graët, anunțase că ar dori ca Stade de France să fie ocupat la 30 la sută din capacitate.

Recordul lui „Nole”

Sârbul Novak Djokovic începe săptămâna cu numărul 310 în fruntea clasamentului ATP, egalând, astfel, recordul deținut de elvețianul Roger Federer. Sârbul, care a acumulat 12.030 de puncte, are un avantaj confortabil în fruntea clasamentului ATP și poziția lui de lider este sigură pentru mult timp de acum înainte. Spaniolul Raafel Nadal, ocupantul locului secund, are 9.850 de puncte, iar rusul Daniil Medvedev, de pe locul 3, 9.735 de puncte.Novak Djokovic a urcat pe prima poziție a clasamentului ATP la 4 iulie 2011, la vârsta de 24 de ani și 43 de zile. Cea mai lungă perioadă a lui ca lider mondial a fost de 122 de săptămâni consecutive, între 7 iulie 2014 și 6 noiembrie 2016.La acest capitol, Federer este încă deținătorul solitar al recordului, cu 237 de săptămâni consecutive.

Schioara austriacă a fost operată

Schioara austriacă Rosina Schneeberger, victima unei dure căzături, duminică, în slalomul super-uriaș de la Val di Fassa (Italia), a fost operată pentru o dublă fractură deschisă de tibie și peroneu la piciorul drept, a anunțat, ieri, Federația austriacă de schi alpin (OSV). „Ea a fost operată duminică în cursul serii la Innsbruck, iar intervenția a decurs bine”, a indicat OSV. Schneeberger s-a lovit violent de o poartă de pe pârtie și și-a încheiat cursa în plasa de securitate, țipând de durere, fiind transportată apoi la spital.

În vârstă de 27 de ani, Schneeberger fusese absentă din circuit timp de trei ani din cauza unei accidentări grave la un genunchi.

A murit Kranjcar cel mare

Fostul selecționer al Croației, Zlatko „Cico” Krancjar, a murit la 65 de ani, a anunțat, luni, federația croată de fotbal. 'Kranjcar, legendarul fotbalist și antrenor croat...a murit la Zagreb”, a anunțat forul croat, fără a oferi alte detalii. El a fost internat luna trecută, din cauza unei probleme la ficat, a anunțat agenția HINA.Fotbalistul Zlatko Krancjar a jucat la Dinamo Zagreb, Rapid Viena și St.Pölten (Austria) A jucat de 11 ori în naționala Iugoslaviei pentru care a înscris de trei ori.Printre echipele antrenate se numără Austria Klagenfurt, Dinamo Zagreb precum și naționalele Croației și Muntenegru. În perioada când a fost selecționerul țării sale (2004-2006) l-a avut în echipă pe fiul său, Niko, care a jucat la Tottenham,Dinamo Kiev și Glasgow Rangers

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.