Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Danezii au prelungit contractul lui Gâlcă

Ziarul de Vrancea
22 iul 2020 875 vizualizări

Clubul Vejle Boldklub a anunțat, miercuri, prelungirea contractului antrenorului Constantin Gâlcă până la finalul sezonului viitor. Precedenta înțelegere a fostului internațional român, aflat în funcție din martie 2019, expira la finalul actualei ediții a campionatului. Gâlcă, 48 de ani, a reușit promovarea echipei în prima ligă.

Tot cu Gâlcă antrenor, Vejle a retrogradat anul trecut, însă tehnicianul român a pregătit echipa doar în ultimele trei luni ale sezonului. Vejle joacă, sâmbătă, ultimul meci din acest campionat, în deplasare, cu Fremad Amager. În liga a doua, echipa antrenată de român ocupă locul I, singurul promovabil, cu 68 de puncte, nouă peste Viborg, de pe locul II.

Pușcaș a încheiat sezonul cu gol

Reading a fost învinsă, miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 1-4 de Swansea, în etapa a 46-a, ultima, a campioantului englez Championship, liga a doua. Atacantul gazdelor George Pușcaș a marcat în minutul 43, din penalty, golul de 1-1, după ce coechipierul său Yakou Meité a fost eliminat, în minutul 40. Românul a primit un cartonaș galben, în minutul 82 și a fost schimbat cu Boye, în minutul 85. Brewster ('17), Routledge ('66 și '90^1) și Cullen ('84) au marcat golurile oaspeților. În această ediție a campionatului, Pușcaș a marcat 12 goluri și a pasat de trei ori decisiv, în 38 de meciuri jucate. Reading a terminat sezonul pe locul 14 din 24 de echipe.

Sărbătoare la Liverpool

FC Liverpool a învins, miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 5-3 (3-1), echipa Chelsea, în etapa a XXXVII-a, penultima, a campionatului englez de fotbal Premier League. Keita ('23), Alexander-Arnold ('38), Wijnaldum ('43), Firmino ('55) și Oxlade-Chamberlain ('84) au marcat golurile gazdelor. Pentru Chelsea au înscris Giroud ('45^3), Abraham ('61) și Pulisic ('73).Cu titlul asigurat din 25 iunie, Liverpool conduce în clasament, cu 96 de puncte, urmată de Manchester City, cu 78 de puncte. La finalul meciului de pe Anfield, jucătorii antrenați de Jürgen Klopp au primit trofeul, medaliile și tricourile de campioni. Căpitanul Jordan Henderson a ridicat trofeul pe un stadion gol, dar mii de fani au fost prezenți în afara stadionului pentru a sărbători titlul așteptat de 30 de ani, în ciuda solicitărilor poliției și clubului să nu se adune în grupuri mari, din cauza pandemiei de coronavirus. Mulți dintre ei au aprins torțe și focuri de artificii, au cântat, au scandat și au sărbătorit cu bere.

Tyson revine în ring

Fostul pugilist american Mike Tyson a anunțat, ieri, că va reveni în ring pentru un meci demonstrativ cu compatriotul său Roy Jones Jr., în data de 12 septembrie, la Los Angeles. Tyson are 54 de ani, iar Jones 51. Mike Tyson nu a mai boxat de 15 ani. El a postat imagini de la antrenamentele sale și a îndemnat starurile din box, dar și din alte sporturi, să se alăture inițiativei sale numite Legends Only League.

S-a lămurit și a plecat

Jordi Cruyff, fiul legendarului jucător olandez Johan Cruyff, a ajuns la un acord cu Federația Ecuadoriană de Fotbal (FEF) pentru rezilierea contractului de selecționer, la șase luni după instalarea sa în funcție și fără niciun meci disputat. informează marca.com care citează presa locală. Cruyff semnase un contract pe trei ani în ianuarie și avea un proiect ambițios de a califica naționala ecuadoriană la Cupa Mondială din 2022. Însă instabilitatea de la nivelul conducerii federației și îndepărtarea directorului sportiv Antonio Cordona, persoana lui de încredere, precum și pandemia de coronavirus, l-au făcut pe tehnicianul olandez să renunțe la post. Cruyff a părăsit Ecuadorul în martie și nu a mai revenit.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.