Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE Cristina, regina handbalului european

Ziarul de Vrancea
26 ian 2019 639 vizualizări

Cristina Neagu, căpitanul naționalei de handbal feminin a României și componentă a campioanei CSM București, a fost desemnată, vineri seară, cea mai bună jucătoare a Europei, în urma a peste 10.000 de voturi exprimate de fani.  “Peste 10.000 de fani și-au exprimat votul. Doar o singură jucătoare poate fi cea mai bună a anului. Felicitări, regina Cristina Neagu, și mulțumiri tuturor fanilor pentru participare”, a transmis forul european de profil. Cristina Neagu a adresat mulțumiri pentru voturile primite. Handbalista se afă în recuperare după operația suferită la genunchiul drept, în urma rupturii de ligament în meciul România – Ungaria, de la CE din 2018, și va reveni doar în sezonul viitor pe teren.

Am scăpat de Petra în Fed Cup

Petra Kvitova, care de luni va fi numărul 2 mondial, a declarat forfait pentru meciul pe care Cehia îl va disputa cu România, în sferturile de finală ale Cupei Federației, informează presa cehă. “Ea trebuie să-și apere săptămâna precedentă tilul de la Sankt Petersburg, apoi, săptămâna următoare, pe cel de la Doha. Nici eu, nici căpitanul Petr Pala nu ne așteptăm ca ea să participe”, a declarat, pentru cotidianul Dnes, managerul jucătoarei, Miroslav Cernosek, care a adăugat că Petra Kvitova se va alătura echipei Cehiei în tururile următoare. Deținătoarea trofeului, Cehia, va întâlni, la 9 și 10 februarie, la Ostrava, România, în sferturile de finală ale ediției 2019 a Grupei Mondiale a FedCup.

Dublu succes al Laurei

Jucătoarea Laura Andrei, favorită principală, a câștigat finala turneului ITF de la Stuttgart-Stammheim, cu premii totale de 15.000 de dolari. Ea a învins-o în finală pe Anastasia Kulikova (Finlanda, cap de serie 3), scor 6-3, 6-1, după 64 de minute de joc. Laura s-a impus și la dublu, în pereche cu germana Julia Wachaczyk. Cele două  au învins în finală echipa Eleonora Molinaro/Daniela Vismane (Luxemburg/Letonia), scor 7-5, 6-0. La turneul de la Andrezieux-Boutheon (Franța), cu premii de 60.000 de dolari, Andreea Mitu și Elena Ruse, favorite nr.  3, au fost învinse în finala de dublu de perechea Cornelia Lister/Renata Voracova (Suedia/Cehia), scor 1-6, 2-6.

 

Glință s-a grăbit cu baremul

La câteva ore după ce a anunțat că înotătorul Robert Glință s-a calificat la Jocurile Olimpice, președintele Federației Române de Natație, Camelia Potec, a revenit, într-o postare pe Facebook, afirmând că forul internațional - FINA - ia în calcul baremul doar de la 1 martie.  “Din păcate, deși timpul e barem A, FINA nu îl ia în calcul acum, abia de la 1 martie. S-a muncit și s-a dorit să fie deja Tokio. Mulțumim pentru felicitările transmise”, a scris Potec pe Facebook. Președintele federației anunțase, cu câteva ore mai devreme, că Robert Glință a devenit primul sportiv român calificat la JO de la Tokyo din 2020, după ce a reușit să realizeze baremul A în proba de 100 spate (53.83s ) la Cupa Europeană din Luxemburg.

Viitorul dezminte plecarea lui Ianis

FC Viitorul a anunțat, sâmbătă seară, că nu a primit oferte pentru Ianis Hagi și Tudor Băluță, jucători despre care presa italiană a scris că ar urma să ajungă la Genoa. “Pe adresa clubului Viitorul nu a sosit nicio ofertă din partea formației Genoa sau a unei alte echipe pentru niciunul dintre jucătorii menționați, iar articolele apărute în presa sunt doar speculații”, este comunicatul grupării constănțene. Sky Sport Italia a notat, sâmbătă, că Ianis Hagi și Tudor Băluță ar urma să fie achiziționați de gruparea Genoa, la care este legitimat Ionuț Radu. Site-ul italian a menționat că Genoa urma să plătească trei milioane de euro pentru cei doi și că jucătorii ar fi urmat să rămână până în vară la FC Viitorul, sub formă de împrumut.

Bianca a câștigat supremația canadiană

Bianca Vanessa Andreescu (18 ani, 106 WTA) a obținut, sâmbătă dimineață, o victorie foarte clară în fața lui Eugénie Bouchard (24 de ani, 79 WTA), scor 6-2, 6-0, în meciul celor mai bine clasate jucătoare din Canada în circuitul feminin de tenis. Succesul clar al Biancăi a venit în faza sferturilor de finală de la turneul WTA de 125.000 de dolari de la Newport Beach  și s-a produs după doar 52 de minute.  În semifinale, Bianca a învins-o cu 5-7, 7-5, 7-6 în două ore și jumătate pe germana Tatjana Maria (73 WTA) și s-a calificat în finala cu americanca Jessica Pegula.

 

Căutarea lui Sala s-a reluat

Căutările pentru găsirea avionului care îl transporta pe Emiliano Sala, dispărut, luni seară, între Nantes și Cardiff au fost reluate, sâmbătă dimineață, după ce, în urma unei strângeri de fonduri s-au aduna peste 140.000 de euro.  Aceste fonduri au permis echipei conduse de David Mearns, specializat în acest tip de misiuni, să demareze din nou căutările. Două ambarcațiuni au început căutările mai întâi “la suprafață”, urmând ca apoi, în funcție de condițiile meteo, să aibă loc alt tip de operațiuni. Aparatul de zbor Piper PA-46 Malibu a dispărut luni. La bord se aflau jucătorul achiziționat de Cardiff City cu 15 milioane de lire sterline și pilotul Dave Ibbotson. După câteva zile de căutări, autoritățile din Guersney au anunțat, joi, că au încetat căutările avionului.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.