Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Contador își vinde „bicicleta de aur”

Ziarul de Vrancea
8 apr 2020 893 vizualizări

Fostul ciclist Alberto Contador a anunțat că scoate la licitație bicicleta cu care a concurat în 2011 în Turul Italiei și în Turul Franței, banii obținuți urmând să fie donați Crucii Roșii din Spania.

Bună tuturor, luptăm în continuare cu acest Covid-19 și eu vreau să fac încă un efort. Voi vinde la licitație această bicicletă originală de la Giro-Tour 2011, foarte special pentru mine”, a notat Contador pe Twitter. Bicicleta, listată inițial cu prețul de 2.500 de euro, avea o ofertă de 12.800 de euro, miercuri seară. Licitația este activă până în 15 aprilie, la ora 11.49, ora Spaniei.Alberto Contador, în vârstă de 37 de ani, s-a retras din activitatea sportivă în 2017. El a câștigat Turul Franței în 2007 și 2009, iar în 2011 a câștigat Turul Italiei, însă a fost deposedat de trofeu după ce a fost depistat pozitiv cu clenbuterol. Contador s-a mai impus în Turul Italiei în 2008 și în 2015, dar și în Turul Spaniei în 2008, 2012 și 2014.

Clasament înghețat

Reprezentativa României se menține pe locul 37 în clasamentul mondial al echipelor naționale de fotbal dat publicității joi de FIFA, care nu a suferit modificări față de ierarhia precedentă, publicată în februarie, după ce toate meciurile internaționale au fost anulate din cauza pandemiei de coronavirus.

Prima poziție este ocupată în continuare de Belgia, urmată de Franța, actuala campioana mondială, și Brazilia, cea mai titrată selecționată din fotbalul mondial. În această perioadă erau programate mai multe meciuri de pregătire, precum și barajele pentru calificarea la EURO 2020, competiție amânată cu un an ca urmare a crizei generate de Covid-19. Islanda, pe care România urma să o înfrunte pe 26 martie, la Reykjavik, în primul meci al barajului Ligii Națiunilor pentru EURO 2020, se află în continuare pe 39, în timp ce posibilele adversare ale tricolorilor într-o eventuală finală a barajului, Ungaria și Bulgaria, ocupă locurile 52, respectiv 59.

Fotbal în direct la Look Plus

Look Plus va transmite meciuri în direct din singurul campionat de fotbal european care se mai desfășoară în acest moment, cel din Belarus. Lansate sub umbrela trustului Clever Media Network, Look Plus, Look Sport, LookSport 2 și LookSport 3 sunt patru canale TV cu emisie la nivel național axate pe transmiterea celor mai apreciate competiții sportive locale și internaționale. În acest weekend postul TV va transmite 3 meciuri: Torpedo Jodino- Energhetik BGU (sâmbătă, ora 16:00), Gorodeea – Dinamo Minsk (sîmbîtî, ora 18:00), FK Minsk – BATE Borîsau (duminică, 15:00).


S-a amânat și EuroBasket

Forul mondial de baschet (FIBA) a anunțat, ieri, mai multe decizii în privința calendarului competițional din următorii doi ani, în urma ședinței de Comitet Executiv. EuroBasket la feminin va avea loc în 2021, dar înaintea Jocurilor Olimpice, iar cel masculin peste doi ani. FIBA a anunțat că turneele preolimpice vor avea loc între 22 iunie – 4 iulie 2021, datele fiind posibil să sufere modificări în funcție de consultările cu CIO. De asemenea, EuroBasket masculin și FIBA AmeriCup au fost amânate pentru 1-18 septembrie 2022, iar FIBA AfroBakset și FIBA Asia Cup se vor desfășura în 2021, dar după Jocurile Olimpice. La feminin, EuroBasket se va desfășura între 17-27 iunie 2021, înaintea Jocurilor Olimpice. În privința Campionatului Mondial under 17 feminin, care era programat între 15-23 august 2020 la Cluj-Napoca, FIBA a precizat că se va lua o decizie până la mijlocul lunii mai, în funcție de evoluția pandemiei Covid-19.

Luptător american, împușcat

Luptătorul MA Isaiah Chapman a fost împușcat mortal în fața casei sale, marți seară, în orașul Akron din statul american Ohio. Poliția locală nu a precizat identitatea celui ucis, dar a menționat că a intervenit după ce I s-au semnalat focuri de armă la ora locală 21.40. Când polițiștii au ajuns la fața locului, au găsit un bărbat de 30 de ani cu răni provocate de gloanțe. Bărbatul a murit la spitalul din Akron. Chapman avea un palmares la profesioniști în MMA de 9-3. Pe platforma GoFundMe s-a lansat o pagină de donații pentru a se acoperi costrurile înmormântării sportivului și a-i fi ajutată familia. Chapman avea două fiice și un fiu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.