Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Chelsea a câștigat Liga Campionilor

Ziarul de Vrancea
29 mai 2021 680 vizualizări

Formația Chelsea câștigat Liga Campionilor, învingând, sâmbătă seară, cu scorul de 1-0, echipa Manchester City, în finala disputată pe stadionul Dragao din Porto. Golul a fost marcat de Havertz, în minutul 42

Meciul a fost programat inițial la Istanbul, dar a fost mutat din cauza restricțiilor legate de pandemie. Partida s-a disputat cu public. Kevin De Bruyne, de la City, a părăsit terenul în minutul 60, după ce s-a accidentat la un impact cu Rüdiger.Omul meciului a fost desemnat mijlocașul N'Golo Kanté de la echipa câștigătoare, Chelsea a câștigat trofeul pentru a doua oară, după 2011, când a învins în finală pe Bayern München,

Tradiția barajelor se menține

Formația FC Voluntari a învins, sâmbătă, în deplasare, cu scorul de 2-1, echipa Dunărea Călărași, în prima manșă a barajului pentru menținerea / promovarea în Liga 1. Gazdele au condus cu 1-0, prin golul marcat de Kanda (’31), în timp ce pentru FC Voluntari au marcar Betancor (’42), Vlad (’73). În minutul 90Â3, de la gazde a fost eliminat Lopez, care a primit al doilea cartonaș galben. În celălalt meci al barajului de menținere / promovare, CS Mioveni a remizat cu Hermannstadt, scor 0-0. Meciurile retur sunt programate la 2 iunie. FC Voluntari și FC Hermannstadt au ajuns la baraj după ce au terminat play-out-ul Ligii I pe locul 7, respectiv pe locul 8. CS Mioveni a încheiat sezonul de Liga 2 pe locul III, iar Dunărea Călărași pe locul IV.

„Viperele” au răpus-o pe Bella

Echipa norvegiană Vipers Kristiansand a câștigat Liga Campionilor la handbal feminin. În semifinala de sâmbătă, „viperele” au învins cu 33-30 (18-12) formația rusă ȚSKA Moscova, depășindu-și performanța anterioară, locul III în 2019. Surpriză mare a fost în cealaltă semifinală, între echipa franceză Brest Bretagne și marea favorită Györ ETO. După două reprize de prelungiri scorul a fost 23-23 și s-a apelat la aruncări de departajare, fază la care echipa franceză s-a impus cu 4-2, golul decisiv fiind marcat de cunoștința noastră Isabella Gulden. În finală, Vipers a învins echipa „Bellei” cu 34-28 (8-14) iar Györ a depășit în finala mică pe ȚSKA cu 32-21 (18-8).

Drăgulescu ia argint la Varna

Sportivul român Marian Drăgulescu a câștigat medalia de argint în finala de la sărituri, ieri, la Cupa Mondială de gimnastică artistică de la Varna (Bulgaria), cu o medie de 14,525 puncte. Drăgulescu (40 ani), sportiv calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo în proba de sărituri, a fost notat cu 14,350 la prima săritură și cu 14,700 la a doua. Medalia de aur a revenit ucraineanului Nazar Cepurnîi, cu 14,700 (ambele note au fost de 14,700).  Vineri, Drăgulescu terminase calificările cu a șasea medie, 14,125.

Mutu a preluat FCU Craiova

Fostul internațional Adrian Mutu a fost numit, vineri seara, în funcția de antrenor al echipei de fotbal FC U Craiova 1948, nou-promovată în Liga I. „Briliantul” a semnat un contract pe doi ani cu echipa craioveană, la care îl înlocuiește pe Eugen Trică, acesta despărțindu-se luni, pe cale amiabilă, de gruparea din Bănie.  Adrian Mutu a adunat 77 de selecții în tricoul echipei naționale. Adrian Mutu a fost selecționerul echipei naționale Under-21 a României, în perioada ianuarie 2020-martie 2021, calificând-o la turneul final, desfășurat în luna martie. Mutu le-a mai pregătit pe FC Voluntari și echipa U21 a clubului Al Wahda (Emiratele Arabe Unite). Înainte de a avea rolul de antrenor la Voluntari, în perioada 2017-2018.

S-a accidentat și Burcă

Selecționerul echipei naționale de fotbal a României, Mirel Rădoi, l-a convocat, vineri seara, pe fundașul Iulian Cristea, pentru meciurile amicale cu Georgia și Anglia, după accidentarea lui Andrei Burcă, s-a anunțat pe contul de Facebook al reprezentativei României. Joi a fost convocat de urgență Mario Camora, în locul lui Nicușor Bancu (Universitatea Craiova), accidentat. România dispută în perioada următoare două partide amicale, cu Georgia pe 2 iunie, la Ploiești, și cu Anglia, pe 6 iunie, la Middlesbrough.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.