Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Candidaturi pentru FIG

Ziarul de Vrancea
10 oct 2021 560 vizualizări

Cătălina Ponor și Marian Drăgulescu și-au depus candidatura pentru Comisia Sportivilor din cadrul Federației Internaționale de Gimnastică, informează forul național de specialitate.

Alegerile vor avea loc în timpul Campionatuluelor Mondiale din Japonia, de la Kitakyushu programate în perioada 21-24 octombrie. Contracandidatele Cătalinei sunt Simona Castro (Chile), Kim Bui (Germania) și Jessica Lopez (Venezuela), în timp ce Marian Drăgulescu îi are ca „adversari” pe Tomas Gonzalez (Chil), Saeedreza Keikha (Iran) și Aljaz Pegan (Slovenia).

Atacant de Liga Campionilor, la UTA

Atacantul ceh Tomas Wagner a semnat un contract cu UTA, a anunțat, ieri, gurparea arădeană. În vârstă de 31 de ani, Wagner a evoluat ultima dată în Cipru, la echipa Nea Salamina, unde a marcat 17 goluri în 30 de meciuri. În cariera lui, fotbalistul a mai jucat la Pribram, Karvina, Viktoria Plzen, Jablonec, Mlada Boleslav și Fastav Zlin. El are 11 selecții și șase goluri la echipa de tineret a Cehiei. Cu Viktoria Plzen, Wagner a jucat câteva meciuri în grupele Ligii Campionilor, în care a înscris și un gol.

Brazilia s-a încurcat pe teren propriu

Reprezentativa Braziliei a încheiat la egalitate, scor 0-0, meciul susținut, duminică, în compania naționalei Columbiei, în preliminariile CM-2022. Tot în zona Americii de Sud, Argentina a învins Uruguay, scor 3-0 (goluri Messi, Paul și Martinez),Chile a trecut de Paraguay, scor 2-0, Bolivia a învins Peru cu 1-0. În clasament, conduce Brazilia (28 de puncte), urmată de Argentina (22), Ecuador (16), Uruguay (16) și Columbia (15). Primele patru clasate se califică direct la Cupa Mondială din Qatar, iar a cincea clasată va juca un baraj intercontinental cu câștigătoarea zonei Oceania. Brazilia a pierdut primele sale puncte după nouă victorii

 

Încă un portar la CFR

Clubul de fotbal CFR 1907 Cluj a anunțat, ieri pe pagina sa de Facebook, transferul portarului croat Karlo Letica.

Portarul de 24 de ani a început fotbalul la Hajduk Split, iar în 2018 a fost transferat de FC Bruges. În ultimele sezoane, portarul de 2,02 metri a evoluat în Serie A la SPAL Ferrara și Sampdoria.

Letica devine al cincilea portar din lotul campioanei României, care îi mai are sub contract pe acest post pe lituanianul Giedrius Arlauskis (aflat în conflict cu clubul după demiterea antrenorului Marius Șumudică), Cristian Bălgrădean, Cristiano Figueiredo și Otto Hindrich.

Stoican-Stoica, binomul din Bănie

Fostul căpitan al Universității Craiova, Dorel Stoica, va fi antrenor secund la FC Universitatea Craiova 1948, echipă pregătită de Flavius Stoican. „Dorel Stoica, fostul căpitan al Științei, cu 147 de meciuri și 15 goluri în tricoul alb-albastru, va completa staff-ul clubului din postura de antrenor secund”, a anunțat clubul craiovean.

Clasica frunzelor moarte

Ciclistul francez Arnaud Demare (Groupama FDJ) a câștigat ediția din acest an a cursei Paris-Tours, după un final care i-a ținut cu sufletul la gură pe spectatorii prezenți pe marginea traseului. Demare (30 ani) a trecut primul linia de sosire, după ce a reușit să-i ajungă din urmă, cu 350 de metri înainte de finiș, pe compatriotul său Franck Bonnamour și pe belgianul Stan Dewulf, pe care i-a devansat apoi la sprintul final. Arnaud Demare, campion mondial Under-23 în 2011, a mai câștigat în cursul carierei sale cursele Milano-Sanremo și Milano-Torino, având totodată victorii de etapă în Turul Franței și Turul Italiei. El este primul francez care se impune în „Clasica frunzelor moarte”, cum este supranumită cursa Paris-Tours, după Frederic Guesdon, în 2006.

Kenyenii, șefii maratoanelor

Alergătorii kenyeni s-au impus ieri în maratonul de la Boston, ediția cu numărul 125, atât în proba feminină cât și în cea masculină, Diana Chemtai respectiv Benson Kipruto obținând medaliile de aur. În întrecerea feminină, Diana Chemtai Kipyogei a fost cronometrată în 2h 24:45, revenindu-le tot unor sportive din Kenya, Edna Kiplagat (2h 25:09) – 41 de ani, campioană mondială în 2011 și 2013 - și Mary Ngugi (2h 25:20). La masculin, Benson Kipruto a terminat cursa în 2h :09:51devansându-i pe etiopienii Lemi Berhanu (2h 10:36.) și Jemal Yimer (2h 10:37). Duminică, etiopianul Seifu Tura și kenyanca Ruth Chepngetich au câștigat cea de-a 43-a ediție a Maratonului de la Chicago. Ruth Chepngetich, campioană mondială în 2019, a încheiat cu un avans de un minut și 49 de secunde față de a doua clasată, americanca Emma Bates. Pentru Seifu Tura este primul succes major.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.