Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Bara deschide balul la Cluj

Ziarul de Vrancea
14 apr 2021 779 vizualizări

Irina Bara (132 WTA) o va întâlni pe Elisabeta Cocciaretto (111) în primul meci al confruntării România – Italia, care va avea loc astăzi și mâine în Sala Polivalentă din Cluj, în play-off-ul Grupei Mondiale a Billie Jean King Cup

După meciul Bara – Cocciaretto, care va începe la ora 15;30, va avea loc jocul dintre Mihaela Buzărnescu (137) și Martina Trevisan (99). Mâine, de la ora 14;00 se vor juca meciurile Bara – Trevisan, Buzărnescu – Cocciaretto și partida de dublu, Monica Niculescu / Gabriela Ruse vs Jasmine Paolini / Giula Gatto-Monticone. Partidele vor fi transmise pe Digi Sport și Telekom Sport.

CFR Cluj a câștigat Supercupa

Supercupa României, ediția de anul trecut. s-a disputat ieri la Ploiești între campioana CFR și deținătoarea Cupei, FCSB. La capătul a 90 de minute, în care clujenii au dominat categoric o echipă presărată cu rezerve, scorul nu s-a deschis. S-a trecut direct la lovituri de departajare, fază în care elevii lui Edi Iordănescu au câștigat cu 4-1. Au transformat pentru CFR, Rondon, Păun, Chipciu și Camora, iar pentru FCSB, Radunovic a transformat, Perianu a tras în bară iar șutul lui Șut a fost parat de Arlauskis

„Cetățenii” sparg gheața

Manchester City s-a calificat a doua oară în istorie în semifinalele Ligii Campionilor, după ce a învins, miercuri, cu scorul de 2-1 (0-1), în deplasare, pe Borussia Dortmund, în manșa a doua sferturilor de finală. City s-a impus și în tur, cu același scor. Anterior, Manchester City a ajuns în semifinalele Champions League doar în ediția 2015/2016. Dortmund a deschis scorul în min. 15, prin Bellingham, dar United a beneficiat de un penalty în min. 55 ca urmare a unul henț în careu făcut de Emre Can. Foden a marcat golul victoriei în min. 75. În celălalt meci disputat miercuri pe „Anfield Road”, Liverpool și Real au încheiat fără gol, spaniolii calificându-se datorită victoriei din tur cu 3-1. Semifinalele sunt programate pe 27 aprilie (PSG –Manchester City) și 28 aprilie (Real Madrid – Chelsea).

„Final Four” la Baia Mare

Echipa de handbal feminin Minaur Baia Mare va întâlni formația Nantes Atlantique Handball, în semifinalele European League, cu meciuri programate în 8 mai, în România. În cealaltă semifinală se vor duela Siófok KC și Herning-Ikast Handbold (Danemarca). În 9 mai, tot la Baia Mare, sunt programate finalele pentru medalia de bronz și pentru trofeu.

„Nole” a pierdut la Monte Carlo

Jucătorul sârb Novak Djokovic a fost eliminat surprinzător în optimile de finală ale turneului de 1.000 de puncte de la Monte Carlo. El a fost învins, joi, cu scorul de 4-6, 5-7, de britanicul Daniel Evans, locul 33 ATP, după două ore și șase minute de joc. Evans, care a obținut cel mai important succes din carieră în fața liderului mondial, va evolua în faza următoare cu belgianul David Goffin (15 ATP). Aceasta este prima înfrângere din 2021 pentru Djokovic, câștigător al Australian Open, în februarie. Sârbul a câștigat turneul de la Monte Carlo de două ori, în 2013 și 2015.

Sprinterii au dat de greu

După patru etape de sprint (trei dintre ele câștigate de Mark Cavendish), Turul Turciei a programat azi o rundă cu final în cățărare. Spaniolul José Manuel Diaz a trecut primul linia de sosire asigurându-și locul întâi și la general. Rutierul coechiper la Delco cu Eduard Grosu a câștigat după un sprint în trei, în care i-a învins pe Jay Vine (Alpecin-Fenix) și Eduardo Sepulveda (Androni Giocattoli).Danezul de 23 de ani Anthon Charmig, care a evadat la 1500 m înainte de final, a clacat în final. Cu trei etape înainte de final, Diaz are avans de 4 secunde la general în fața lui Vine și 6 secunde înaintea lui Sepulveda.Clasat în etapă pe locul 138, Grosu ocupă poziția 139 în clasamentul general

Schimbare moșită de UEFA

UEFA intenționează să schimbe regulamentul în competițiile europene, astfel încât golul marcat în deplasare, în prelungiri, să nu mai cântărească mai mult în rezultatul unui meci care se încheie la egalitate. Potrivit The Sun, măsura ar urma să intre în vigoare din sezonul 2021/2022. Decizia nu ar afecta golurile marcate în deplasare, în timpul regulamentar, de 90 de minute. Aceste reușite vor face în continuare diferența în caz de egalitate. De exemplu, dacă noua regulă ar fi fost aplicată în acest sezon al Ligii Campionilor, meciul retur din optimi Juventus - FC Porto ar fi ajuns la lovituri de departajare.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.