Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Azi e ziua mânjilor

Ziarul de Vrancea
9 oct 2020 1088 vizualizări

Echipa României U21 joacă astăzi la Kiev împotriva selecționatei similare a Ucrainei în grupa a VIII-a a preliminariilor Campionatului European din 2001.

Înaintea acestui meci, România ocupă locul II în grupă cu 16 puncte (5 victorii, o remiză și o înfrângere) la trei puncte în urma Danemarcei. Ucraina, cu numai șase meciuri disputate ocupă locul III cu 10 puncte, Selecționerul Adrian Mutu a anunțat că jucătorii FCSB, Man și Moruțan, ieșiți negativi din izolare vor putea să fie folosiți. Tot astăzi de mai dispută în grupă meciurile Malta – Danemarca și Irlanda de Nord – Finlanda. Meciul va începe la ora 18:30 și va fi transmis pe Prima TV

Recorduri mondiale pulverizate

Atleta etiopiană Letesenbet Gidey a stabilit un nou record mondial în proba feminină de 5.000 m, miercuri seara, în cadrul unui eveniment care a avut loc la Valencia .Vicecampioană mondială la 10.000 m, anul trecut la Doha sportiva în vârstă de 22 ani a fost cronometrată în 14:06,62 depășind cu 5,51 secunde recordul mondial stabilit în urmă cu 12 ani de ilustra sa compatrioată Tirunesh Dibaba. Un record mondial și mai vechi a căzut la Valencia ; Atletul ugandez Joshua Kiprui Cheptegei campionul mondial en-titre, a alergat 10.000 m în 26:11, 00. Vechiul record, 26:17,53 aparținea din 2005 unei alte legende a fondului etiopian Kenenisa Bekele. Cheptegei îl deposedase deja pe Bekele de recordul mondial la 5.000 m (vechi de 16 ani), cu ocazia unei reuniuni care a avut loc pe 14 august la Monte Carlo (12:35,36), atletul ugandez putând fi considerat acum noul „rege” al fondului pe pistă.


Victorie de etapă cu repetiție

Etapa a VI-a a Turului Ciclist al Italiei, desfășurată între Castrovillari și Matera (188 km) s-a încheiat la sprint cu victoria francezului Arnaud Démare (Groupama), în același timp cu învingătorul sosind opt rutieri, pe locurile II și III fiind clasați australianul Michael Matthews (Sunweb) și italianul Fabio Felline (Astana). Démare a câștigat și etapa a IV-a a competiției. Tricoul roz este purtat în continuare de portughezul Joao Almeida (Quick Step), urmat la 43 de secunde de spaniolul Pelle Bilbao (Bahrain-McLaren) și olandezul Wilco Keiderman (Sunweb) la 48 de secunde.Etapa a VII-a are loc astăzi între Matera și Brindisi pe 143 km

Destin nefericit

Mijlocașul belgian al FC Botoșani, Alessio Carlone, a fost nevoit să-și încheie cariera de fotbalist la doar 24 de ani din cauza unei probleme la inimă. Acesta suferă de ARVC (cardiomiopatie aritmogenă de ventricul drept(, o boală rară care afectează ventriculul drept și care dereglează ritmul de bătăi al inimii.El a mulțumit cluburilor care au contribuit la cariera sa fotbalistică printre care și două românești, Politehnica Iași și FC Botoșani

Alibec merge la Kayseri

Denis Alibec, care se află în această perioadă la naționala României, pentru meciurile cu Islanda, Norvegia și Austria, se va prezenta în data de 15 octombrie la noua sa echipă, Kayserispor, notează fotomac.com.tr.Potrivit jurnalului turc, Alibec a semnat săptămâna trecută cu Kayserispor, grupare la care va fi coleg cu Silviu Lung Jr. și cu Cristian Săpunaru. Alibec face parte din lotul României pentru meciurile cu Islanda, din această seară, Norvegia – 11 octombrie și Austria – 14 octombrie.

A mai venit un spaniol la câini

Mijlocașul spaniol Aleix Garcia Serrano (23 de ani) a semnat un contract cu Dinamo București până la finalul acestui sezon competițional, a declarat directorul sportiv Rufo Collado pentru site-ul oficial al clubului din Șoseaua Ștefan cel Mare. Transferat definitiv de la clubul englez Manchester City la Dinamo București, Aleix Garcia Serrano și-a început cariera la Villarreal II și a mai jucat pentru Villarreal CF, Manchester City U23, Manchester City, Girona și Mouscron.

 

Giroud l-a depășit pe Platini

Atacantul Olivier Giroud a devenit al doilea marcator din istoria naționalei Franței, cu 42 de goluri, grație dublei reușite la cea de-a 100-a sa selecție, miercuri seara, în amicalul cu Ucraina (7-1), informează AFP.. Grație celor două reușite de pe Stade de France, Giroud (34 ani), jucătorul echipei engleze Chelsea Londra, l-a depășit pe legendarul Michel Platini, triplu câștigător al Balonului de Aur (41 goluri), apropiindu-se la nouă lungimi de liderul acestui clasament, Thierry Henry, autorul a 51 de goluri pentru Les Bleus între 1997 și 2010.


 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.