Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Argint la “Belarus Open”

Ziarul de Vrancea
24 iul 2017 459 vizualizări


Judoka Larisa Florian a câștigat medalia de argint în cadrul categoriei -52 de kilograme de la “Belarus Open” a anunțat, ieri,  site-ul oficial al Federației Române de Judo.

Florian a învins-o în primul meci pe Madelein Rubinstein (Norvegia), iar apoi a trecut de Mariana Esteves (Portugalia). În semifinale, Larisa Florian a învins-o pe Liudmila Plieva (Ucraina), dar a fost întrecută în finală de Daria Skripnik (Belarus). La masculin, Marcel Cercea a ocupat locul șapte în cadrul categoriei -73 de kilograme.

Centre de excelență finanțate FRF

FRF a transformat cele patru centre de excelență, de la Timișoara, Târgu Mureș, Deva și Buzău, în două centre de pregătire națională, la Timișoara și la Târgu Mureș. Numărul de fotbaliști a fost redus de la 120 la 60, în urma unui proces de selecție. Printre motivele renunțării la centrele de excelență se numără faptul că MTS nu le-a acordat acestora certificatul de identitate sportivă. "Întrucât Ministerul Tineretului și Sportului nu a acordat Certificatul de Identitate Sportivă (CIS) Centrelor de Excelență create în parteneriate cu autoritățile locale, Federația Română de Fotbal a hotărât să susțină financiar în totalitate cele două Centre Naționale de Pregătire. Echipele noilor centre vor participa în competițiile organizate de FRF ca selecționate ale Federației", se mai arată în comunicatul citat.

Viitorul nu l-a sancționat pe Coman

FC Viitorul a dezmințit informațiile vehiculate în presă, potrivit cărora atacantul Florinel Coman nu a evoluat în acest sezon din cauza faptului că a fost pedepsit de antrenorul Gheorghe Hagi pentru abateri disciplinare. "Dorim să precizăm că jucătorul nu a săvârșit fapte disciplinare, nu a suportat nicio sancțiune disciplinară și a avut un program de pregătire separată din cauza faptului că nu a reluat pregătirile, în această vară, odată cu restul colegilor lui. De zilele următoare Florinel Coman va reveni în programul echipei, după cum a afirmat și managerul tehnic al echipei noastre, Gheorghe Hagi, după încheierea meciului cu CFR Cluj", se arată într-un comunicat al clubului patronat de Hagi. Sport.ro a scris că Florinel Coman nu a prins lotul Viitorului în niciunul dintre cele trei meciuri disputate în acest sezon și că va rata și partida cu Apoel Nicosia din Liga Campionilor, din cauza unei probleme disciplinare pe care Hagi nu a vrut sa o ignore.

Cupa Confederațiilor a fost curată

FIFA a anunțat, ieri, pe site-ul oficial, că în urma celor aproape 400 de controale antidoping făcute la Cupa Confederațiilor, în această vară, nu a fost depistat pozitiv niciun jucător.  FIFA a folosit la competiția din Rusia cel mai vast program antidoping, care a inclus teste de sânge și urină înaintea turneului și în timpul turneului. Jucătorii au fost supuși unor controale inopinate de sânge și urină, iar după fiecare meci doi jucători de la fiecare echipă au fost testați. În total, s-au făcut 379 de controale, iar numărul eșantioanelor a fost 854 (352 de urină, 248 ser, 244 sânge). Din totalul testelor, 239 au fost făcute direct de FIFA, 175 în afara competiției și 64 în timpul competiției. Toate eșantioanele au fost analizate la laboratoare acreditate WADA.  Cupa Confederațiilor a avut loc în perioada 17 iunie - 2 iulie, în Rusia, Competiția a fost câștigată de Germania.

Jamaica, în finala Gold Cup

Echipa națională a Jamaicăi s-a calificat în finala Gold Cup, după ce a învins, duminică, la Pasadena (SUA), cu scorul de 1-0 (0-0), reprezentativa Mexicului, deținătoarea trofeului, în semifinalele competiției. Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Lawrence, în minutul 88. În finala Gold Cup, turneul final al Confederației Americii de Nord, Centrale și a Caraibelor, Jamaica va întâlni selecționata Statelor Unite ale Americii, care a trecut, cu scorul de 2-0, formația Costa Ricăi. Finala va avea loc în noaptea de miercuri spre joi, la Santa Clara. Jamaica s-a calificat pentru a doua oară în istorie în finala Gold Cup, după cea din 2015 când a fost învinsă de Mexic, cu scorul de 3-1.

A murit portarul Waldir Peres

Fostul portar brazilian Waldir Peres, titular la Cupa Mondială din 1982, a decedat, ieri la vârsta de 66 de ani, în urma unui atac de cord suferit în timp ce lua masa cu familia, informează L’Equipe, citând clubul Sao Paulo. Waldir Peres este al doilea jucător decedat din lotul Braziliei de la Cupa Mondială din 1982, după Socrates în 2011. Waldir Peres a evoluat 39 de meciuri în naționala Braziliei și a fost campion național cu Sao Paulo pentru care a jucat în perioada 1973-1984.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.